Használtok-e cumit, cumizavaros lett-e a babád?
A kérdező szavazást indított:
28 szavazat
Használt és fogalmam sincs, hogy az lett-e
máj. 28. 14:27
2/23 A kérdező kommentje:
Aki cumi mellett szoptat, az tud erre válaszolni 🙂
Alkalmi cumisüveges pótlástól lett az visszafordíthatatlanul. Tanácsadó se tudott segíteni, mert szoptanítból nem fogadta el a pótlást, svéditatóból/phárból nem ment, de kellett, így egyre fajdalmasabban szopizott, míg végül teljesen elutasította.
Második ezért soha nem kapott.
máj. 28. 14:35
Sose használtunk cumit. Hosszabb utakra tömegközlekedéssel mentünk.
máj. 28. 14:40
Szerencsére nem is tudtam,hogy jatszócumitol is lehet cumizavarosnak lenni. 2 hetesen adtam neki, mert általaban akkor fajt a hasa, ha tul sokat evett, igy a folyamatos komfortszopizas csak rontott a helyzeten. Semmi gond nem lett. 8 honaposan kezdett apadni a tejem, kellett pótlas, estenkent kapott üvegbol, na ez viszont, kb. 3 hét alatt cumizavart okozott (nem azonnal ez sem).
máj. 28. 15:10
Nekünk a cumit elutasította, de mindenféle probléma nélkül cumisüvegből kapja a tápszeres pótlást. 5,5 hónapos korában volt egy műtétem, ami miatt 3 napig távol voltam és ez alatt csak tápszer kapott cumisüvegből, még ez után sem lett semmi probléma, amikor hazaértem ugyanúgy rácuppant a cicire mintha mi sem történt volna.
Nekem azt mondta a védőnő hogy csak az első pár hét kritikus, később reflexből egy tanult dologgá válik a szopizás, akkor már nem "felejti el" hogy kell egy cumitól vagy attól hogy 3 napig nem kap cicit.
máj. 28. 15:11
Mekkora a baba? Nalunk 4 honapos koratol kezdve mar nem okozott gondot. Addig viszont tenyleg picit bezavart a szoptatasba, igy 3-4 alkalom utan nem eroltettem.
De nyilvan most lehet hasznaljatok ketszer es nem okoz gondot, nem tudni.
máj. 28. 15:18
Nekem éjszaka kapott cumiból pótlást, mert éjszaka nulla napos korától nem fogadta el a mellem. Nem lett cumizavaros, napközben jól tapadt és nagyokat evett. Viszont a játszócumit sem fogadta el. 6 vagy 7 féle volt itthon, egyik se volt jó neki. Azért próbáltuk, mert nagyon szeretett komfortszopizni, és nem tudtunk sehova se menni kb, mert mindenhol cicire akart jönni két evés közt is. Végül feladtuk, mert már nem maradt kipróbálni való cumifajta :D szóval lehet, hogy a tiéd se fogja elfogadni, vagy nem az első fajtát, úgyhogy időben próbáld ki, mert ha az indulás reggelén köpi ki, falnak mentek :D
máj. 28. 16:04
Ha elmegyunk valahova kirándulni, hosszabb útra illetve ha a Nagymamája vigyáz rá ha esetleg el kell mennem, mindig fejek le tejet és cumisüvegből kapja. Semmi gond nem volt belőle a nagylanyomnal és most sem.
máj. 28. 17:24
Nálunk volt minden, cumi cumisüveg és szoptatás párhuzamosan. Nem volt gond. Illetve volt gond, ezért kellett tápszerezni, mert sajnos nem szeretett szopni. Több szoptatási tanácsadót is elfogyasztottunk, nem tudtak igazából segíteni, nem jöttünk rá hogy mi a baj, de nagy nehezen belejött végül, de kedvence sose lett igazán, de sikerült 9 hónapig szoptatnom is.
máj. 28. 17:27
Kapcsolódó kérdések: