16 hónapos gyerek nem akar felvágottat enni? Már semmi ötletem nincs. Többi lent.
Lehet hülyeség, de nem lehet, hogy azzal van a baja, hogy szeletelt a felvágott?
Írtad, hogy öklendezik tőle, lehet, hogy hirtelen futott a torkára és azért, mert eléggé sikamlósak. Aztán már berögzült nála, hogy a párizsi illata íze után öklendezés jön és ezért esetleg nem eszi meg. Kiskoromban nem ettem sajtot, nagyon sokáig és nem tudtam miért. Nem emlékszem rá, csak keresztmamám mesélte, hogy egyszer a melegszendvicsen volt olvasztott sajt és a torkomra szaladt. Keresztanyukámnak le kellett nyúlni a torkomra, mert majdnem megfulladtam. Onnantól automatikusan jött az inger, ha a sajt illatát megéreztem.
Esetleg felkockázva próbáltad már?
Viszont az is lehet, hogy nem ízlik neki. Nekem van olyan gyerek a családba, igaz már nagyobbacska most már, aki a teavajtól öklendezik. Nem vagyunk egyformák, mi sem eszünk meg mindent :D Én speciel a karfioltól meg a káposztától fordulok ki a világból xD
Nem kérek az ősanyáktól a szar/szemét, húskészítményekről, kisbeszámolót ;)
Én is arra gondoltam, amit a 21. írt.
Az én fiam sem ette a szeletelt felvágottat, bár neki inkább szerintem a szájpadlására/nyelvére ragadt, és az volt kellemetlen.
Most már inkább egy ujjnyi darabot veszek a boltban (pl. Herznek van jó minőségű sonkája, amit nálunk árulnak a csemegepultban), és azt kockázva nagyon szereti, meg néha belereszelem a nagylyukú reszelőn a tésztaszószába, ha nem akarok mindent darálthússal csinálni (a főtt csirkehúst csak külön szereti, ételbe főve nem 🙂).
De az sem baj, ha nem eszik egyelőre ilyesmit, már nekik is elkezd kialakulni az önálló ízlésük korán, nálunk pl. a natúr joghurt és kefír a menő, fiam minden nap azt enné, ha tehetné 🙂
Döbbenetesen rossz étkezési szokásokkal rendelkeznek itt páran, az lenne az örömforrás, hogy nutellát eszeget az egyik válaszoló, már értem azt a rengeteg elhízott disznót a strandon 😞
Egy fél óra kocogás több endorfint szabadít fel. Ja, gondolom arra van kifogás...
2,5 éves a lányom. Mai napig van kb 2 féle felvágott amit megeszik azokat is kb 1,5 éves korától volt hajlandó azelőtt egyáltalán nem. Én nem csináltam ügyet belőle. Kapott vajkremes kenyeret, abonettet vagy májkrémest pl. Zöldseget se hajlandó enni nyersen hiába esszük mi a férjemmel az orra előtt soha aaz életben nem ette meg. Gyümölcsöket az almán túl szintén nem hajlandó megenni. Mint ahogy a lekvárokat, zseleket sem. Se a mogyoró vajat. A Nutella naná hogy csuszna neki néha kap is de nem mindennap.
Szóval nyugi nem vagy egyedül. De ne erőltesd egye amit szeretne.
Enyém se szereti a felvágottakat(hála az égnek)
mi ezeket szoktuk adni reggelire
házi gofri, omlett sajttal, tojásrántotta, melegszendvics főtt tojással pici baconnel sajttal, egg benedict(keményre főzve) tejbegríz, vajas-lekváros kifli(cukormentes házi lekvár), szezonban lecsó, zöldséges fritatta, zabkása
krémek:házi sonkakrém, kőrözött, édes túrókrém, tonhalkrém, tojáskrém, natúr és magyaros vajkrém(tudom nem egészséges de szereti)
zöldségkrémek:lencse, bab, zakuszka, hummusz, bruschetta
most nála a jolly joker a zsíros kenyér lilahagymával (tudom meg leszek kövezve:-D)
Nem is kell neki felvágottat enni. Mi sem eszünk ilyen vackokat. Inkább csinálok egy tojáskrémet, vagy sülthúst szeletek vékonyan a kenyérre ha már hús kell.
Ötletnek reggelire még: zabkása reszelt almával, tejberizs esetleg. Ha sós akkor rántotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!