Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 16 hónapos gyerek nem akar...

16 hónapos gyerek nem akar felvágottat enni? Már semmi ötletem nincs. Többi lent.

Figyelt kérdés
Nem eszik felvágottat és ha úgy tartja Keve öklendezik is tőle ha megpróbálom adni neki. Se párizsi se virsli se más szalamik semmi. Nehéz így változatosan etetni. Fogzás lehet? Eszik darabosat, püréset és folyosat is. Hogy próbáljam adni neki? Másnak is volt így?

máj. 25. 22:54
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
89%
Sajtok, vajkrémek. Tartsd tiszteletben az ízlését. Lehet, hogy ti annyira húsevők vagytok, hogy el se tudjátok képzelni másképp, de bizony van élet a felvágotton túl.
máj. 25. 23:42
 12/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Persze nem csak kenyeret adok neki. Kifli, kalács, griz...

Csak féltem hogy probléma ha nem eszik felvágottat vagyis én ilyet még nem láttam. (se zöldséget nyersen)

Mondják ismerősök hogy nekik mindent eszik a gyerek meg persze a családba is volt már másik gyerek ő sem volt válogatós.

Fogzás miatt valamikor csak a joghurt meg a gyümölcs pürét eszi meg. Inkább csak félek nehogy baja legyen. De adtatok pár ötletet és köszönöm mégegyszer.

máj. 25. 23:46
 13/35 anonim ***** válasza:
61%
Probléma, ha nem eszik felvágottat???? Azt meg hogy??? Ki mondta, nagymama? Mégis miféle létszükséglet lehet a felvágottakban a káros adalékanyagokon, tartósítószereken, bőrkén, disznózsíron kívül?
máj. 25. 23:51
 14/35 anonim ***** válasza:
89%

Nem csak olyan felvágottak vannak. Én találtam direkt tartósító, színezék meg minden vacak mentes magas hústartalmú pulykásat a Lidlben. De nem mindig eszi meg, én magam nem szeretem egyiket se, szóval csak miatta veszem és nagyon hamar megromlik, pláne hogy alig csipegeti. Pénzkidobás javarészt.

Egyébként én is meg vagyok lőve, mert habár jó evő, mostanában válogat. Sajtot és gyümölcspürét enne örökké. Kenyérre akármit kenek ahhoz nem nyúl hozzá, mert kenyér. Egy ideig a melegszendvics sütőben sütve megette, de már az se.

Babacsintát (ebből ajánlom a spenótos verziót, csak zöld lesz, de ugyanúgy édes de van benne zöldség legalább), sült zabkását szoktam csinálni neki, de azt sem eszi meg már mindig.

Párolt zöldség ami a legjobb arányban fogy.

Tojásrántottát se szereti.

Sajtos pogácsa is lecsengett.

Túró+joghurt+gyümölcs kombináció is jó szokott lenni reggelire.

Nagyjából ennyi a repertoárom.

Szerintem is elég szegényes, és egyre inkább a mi egészségtelenebb dolgaink iránt érdeklődik értem ez alatt a sós, cukros, édesítőszeres, színezékes, feldolgozott akármicsodákat, amit annyira nem szeretnék neki adni, de magamnak szeretnék időt és energiát spórolni egy mirelit valami gyors sütőbe dobásával vagy kényeztetném magam egy kis nutellával vagy tudomisén rágcsával, csipsszel...

Sutyiban dugdosva lopakodva eszek, mert mindent elvesz tőlem, a rendes kaját is, és utána 50% hogy megeszi vagy visszaköpi finnyázva én meg éhen halok és takaríthatok.

Nehéz, én megértelek.

máj. 26. 00:05
 15/35 A kérdező kommentje:
14-es köszönöm szépen hogy ezt leírtad!🙏🏼örök hálám érte. Végre valaki aki megért. Croissant nagyon szereti a kisfiam meg mindent ami édes, de nem adhatok neki csak azt. De persze mindig próbálom kínálni újdonságokkal. Remélem eljön az az idő amikor mindent megeszik majd
máj. 26. 00:20
 16/35 anonim ***** válasza:
39%

De miért kell folyton szénhidráttal tömni a gyereket? Leírod, hogy nem csak kenyeret adsz neki, majd folytatod, hogy kifli meg kalács meg croissant. Hát az aztán roppant változatos, pont ugyanúgy pékáru. Még ha azt írnád, hogy otthon sütöd a kenyérfélét... de akkor sem egészséges minden nap azt enni. Felnőttnek sem, nemhogy gyereknek.

Miért baj az, ha joghurtot reggelizik? Úgyis utána ott a tízórai, ebédre rendes főtt étel...

Tojással sincs a világon semmi probléma, nyugodtan adhatod neki.

máj. 26. 00:50
 17/35 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Mivel nem mindig hajlandó "ebédre rendes főtt ételt" fogyasztani és szerintem a joghurt nem elég egész napra így inkább adok neki kenyeret. Próbáltam már gyümölcsös muffint vagy zöldségeset is. Gofri palacsinta v. babacsinta. Tojást főtten és részévé eszi meg persze csak ha kedve van. Mindegy is ... Akinek mindent eszik a gyereke vagy nincs is neki az ezt úgysem fogja érteni.

máj. 26. 01:22
 18/35 anonim ***** válasza:
84%
Csinálj vagy vegyél neki házit. Zöldségkrémek?
máj. 26. 03:05
 19/35 anonim ***** válasza:
22%

Ilyen sz*rokat én sem eszem meg, nem hogy a gyereket tukmáljam vele. Finomított szénhidrátra meg húsüzemi hulladék nyesedékre aztán marha sok szüksége van gyereknek.

Az enyém párolva bármit szívesen fogyaszt, így tiszta húst is párolva kapja, mellé változatosan zöldségeket, egyéb körettel (rizs, bulgur, kuszkusz, hajdina). Zabkását pedig muffin formába szoktam neki berakni, kicsit megsütöm a sütőben és úgy szívesen fogyasztja. Péksütik helyett különféle ízesítésű kölesgolyót kap, gyümivel, almapürével vagy ha sós, akkor zöldséges, tonhalkrémes kencékkel

máj. 26. 05:16
 20/35 anonim ***** válasza:
12%
Amúgy ugyanazt eszi, amit mi, itt a kulcs, hogyha ti nem esztek változatosan, ő sem fog. Valamint mi 7 hós korától BLW-zünk, pépeket sose kapott csak krumplipürét, meg almapürét.
máj. 26. 05:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!