Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Máshol is két részletben...

Kisnita kérdése:

Máshol is két részletben adják be a 15 hónapos oltást?

Figyelt kérdés

Kisfiam kedden fogja kapni és mondta a védőnő, hogy most csak a felét kapja meg aztán 16 hónaposan vigyem vissza és megkapja a másik felét is mert ha egyszerre adnák be neki akkor nagyon beteg lenne tőle. De ha gondolom akkor beadja egyszerre, de számítsak rá, hogy 7-10 napon belül 39-40 fokos láza lesz. Nálatok ez hogy van?

Érdemes 2x kínozni a gyereket a szúrással vagy adassam be egyszerre? Eddig a kis fiam nem volt beteg az oltásoktól.

2010. okt. 29. 08:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Az én kisfiam is 2részletben kapja.Ma kapta az MMR-t és 1 hónap múlva fogja kapni a Prevenart(pneumococcus).Betegség vagy műtétek után szokták megbontani amikor gyengébb az immunrendszer.Mivel az MMR oltás 3 gyengített kórokozót tartalmaz ezért erősebb immunválasz alakulhat ki mint a sima elölt kórokozót tartalmazó oltóanyagoknál.Ezért részletekre bontva könnyebben vészelik át.

szakmabeli 2 gyermekes anyuka

2010. nov. 2. 18:38
 12/18 A kérdező kommentje:

Úgy látszik egyesek szeretnek kötekedni!

Leírtam már, hogy egyfajta oltást kapott a kisfiam (ezért is nem értem hogy ha ugyan az a két vakcina akkor mért nem lehet megoldani egy szúrással) csak két helyre. A MMR-t kapta. A tüdőgyulladás elleni (prevenar) nem kötelező oltás, de lehet kérni, mivel nekünk meg sem említette a védőnő, hogy kérhetjük nem kértük. Direkt megnéztem a kis könyvébe és ott is MMR van írva, tehát a Prevenart nem kapta meg!

Szóval tudja valaki, hogy miért adják egyazon időben ugyan azt az oltást megfelezve két helyre? Mert a karjába és a combjába is ugyan azt kapta.

2010. nov. 2. 18:49
 13/18 A kérdező kommentje:

És még egy apró megjegyzés, nem kéne sírnod mert ezzel csak hergeled a babádat, holott normálisan egy hangjának nem szabadna lennie.

Ne haragudj, de szerintem butaságot írsz! Hát hogy ne sírnának szerencsétlen gyerekek mikor megszúrják őket, persze hogy fáj nekik! A fájdalmat nem lehet nevetéssel kimutatni! Vagy talán a te gyereked nem sírt mikor oltást kapott? Amikor másodszorra szúrták a combján akkor ordított csak igazán, nagyon feszítette így még jobban fájt neki. Szerinted ha vigyorgok kevésbé fájt volna neki vagy kevésbé sírt volna a fájdalomtól?

2010. nov. 2. 18:53
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
ne haragudj, de én ezt nem értem. Szerintem kérdezz rá, hogy mit kapott akkor a combjába, mert a kötelező 15 hónapos MMR oltást vállba adjuk és csak egy szúrásból áll. A Prevenart combba adjuk a 15 hónapossal együtt, és ahhoz, hogy ezt megkapja írásban nyilatkozni kell, hogy kéri a szülő. Egyébként most is kérheted a Pneumococcus elleni oltást, mivel 2 éves korig ingyenes, csak ilyenkor nem kapnak annyi szurit, hanem elég egy oltás is. védőnő
2010. nov. 2. 19:13
 15/18 anonim ***** válasza:
25%

Nem soha nem sírtak, egyik gyerekem sem. vérvételnél sem. Sőt a nagyobbik cukorbeteg, így naponta legalább tízszer mérem a cukrát szintén bökéssel és kétszer illetve háromszor kap inzulint combjába, karjába. Úgyhogy bátran kijelenthetem és elhiheted nem sír és fáj, mert kipróbáltam. Na persze sírva azért nem fakadtam. De nem kell rám hallgatni sírjatok mindketten egy oltásnál.

Egyébként meg ha megfeszítette magát, akkor az a prevenar lehetett, mert arra azt mondta a doktornő, hogy különösen fáj. Persze az én gyerekem annál is nyugodtan üldögélt és nézte hogyan adták be neki, nemhogy nem sírt egy hangja nem volt. A MMR-t szerintem nem kapta két részletben. Minek böknék be kétszer-két helyre egy oltást? Akkor miért nem egybe adták? Valamit te nagyon félreértettél.

2010. nov. 2. 22:17
 16/18 anonim ***** válasza:
Ja és ha kapott prevenart, akkor azt máshova írják, mert nem kötelező oltás, nézd meg még egyszer a kiskönyvben.
2010. nov. 2. 22:19
 17/18 anonim ***** válasza:
A fájdalomküszöb egyénenként változó.Az egyik ordít,mert rettenetesen fáj neki,a másik egykedvűen tűri.Aztán ez utóbbival fordulhat elő,hogy mivel a fájdalmat nem reagálja le,nagyobb bajt szenvedhet el.Pl. nem kapja ki a kezét rögtön a tűzből,ezért súlyosabb,nehezebben gyógyuló,esetleg maradandó nyomokkal járó égési sérülést szenved.
2010. nov. 3. 00:27
 18/18 A kérdező kommentje:

hogy ezt megkapja írásban nyilatkozni kell, hogy kéri a szülő.

Nem nyilatkoztam róla, nem is kérdezett róla soha senki. Egyedül a Rota vírus ellenit akartam beadatni neki a kötelezőkön kívül, de arról meg maga a védőnő beszélt le.

A gyermek egészségügyi kis könyvben -legalábbis a miénkben, de szerintem a tiétekben is- az utolsó lapon vannak feltüntetve az életkorhoz kötött kötelező oltások, a lap másik oldalán van hely a fakultatív védőoltásoknak (nem kötelező, de kérhető oltások) nekünk ez a lap ÜRES mert semmit nem kapott a kötelezőkön kívül.

Az oltás úgy zajlott, hogy egy kis üvegcséből felszívta a védőnő a vakcinát, odaadta a dokinőnek és a dokinő beadta a karjába. Aztán mondta, hogy nyugtassam meg addig felszívja a második adagot. Láttam, hogy ugyan abból az üvegcséből szívta fel. Szóval biztos, hogy egyféle oltást kapott és az az MMR volt.

Rajtunk kívül mindenki csak egy oltást kért, a másik felét egy hónap múlva fogják megkapni.

Most az jutott eszembe, hogy lehet hogy azért szúrtak két helyre mert berögzült nekik, hogy egyet szoktak adni 15 hónaposan és egyet 16 hónaposan és fél adagot szívott fel és időközben jött rá, hogy még egy kelleni fog... Pedig én direkt szóltam előre, hogy egyben kérjük.

Most már mindegy is ezen gondolkodni a lényeg, hogy már megkapta és remélhetőleg nem lesz beteg.

2010. nov. 3. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!