Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyakori, hogy egy baba csak...

Gyakori, hogy egy baba csak az anyját akarja, vagy velem van a baj?

Figyelt kérdés
8 hónapos a kislányunk és azt sem érdekli, hogy a világon vagyok. Nem akarja, hogy fogjam, nem néz a szemembe. Egy hete kezdett el kúszni, és ha leteszem akkor egyből az anyjához kúszik. Csak az anyja nyugtatja meg, ha megüti magát. Pedig én ugyanúgy etetem, fürdetem, tisztába rakom. Soha nem emelem fel rá a hangom és eszembe se jutna megütni, szóval nem értem engem miért nem szeret 😞

máj. 19. 06:03
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Szeparációs szorongásnak hívják. Ebben a korban kezdődik.

Felnőtt, rendben levő önbecsüléssel rendelkező férfiként ez nem kéne megborítson és olyanokat mondani egy 8 hónaposra, hogy nem szeret. Istenem! Ajánlom az önismeretet illetve hogy edukáld magad gyerek lélektanból, és nézz utána, milyen stációi vannak még egy baba/kisgyerek fejlődésének. Plusz ne vedd a szívedre ha 3-4 évesen a fejedhez vágja, hogy nem szeretlek, miután nem engedtél meg valamit - az ugyanis nem arról szól.

máj. 19. 06:11
 2/9 anonim ***** válasza:
98%

Kisfiamnál sosem volt vészes a szeparációs szorongás, pedig készültem rá, de pl. ismerős kislányt még 14 hónaposan sem lehet kihúzni anya fenekéből 🙂

Ezt nem szabad magadra venned,főleg ha ő egész nap vele van (és a biztonságot, állandóságot jelenti neki), te meg esetleg csak munkaidő után tudsz vele foglalkozni.

máj. 19. 07:15
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

2.5 éves a lányunk. Ő a születése óta ilyenvolt. Kb fél éve, hogy bölcsibe ment, akkor rendeződött a dolog. Csak én léteztem addig neki, férjem fejre is állhatott.

Fiunk 5éves ő is oviig csak velem volt el.

Mostmeg már jobban odavannak az apjukért mint értem.

máj. 19. 07:52
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Másfél éves kisfiam abszolút anyás. Ha a férjem és köztem lehet választani, mindig engem választ.

A férjemnek mégis van alkalma megélni, milyen, ha őt preferálja, méghozzá akkor, ha ő viszi át a nagyihoz. Pont úgy viselkedik ott vele a fiunk, mint itthon velem. A nagyitól állandóan az ő ölébe maszna, ő vegye fel, ő csináljon vele mindent. Szereti is megélni, milyen, ha ő a no. 1. :) Csak ehhez az kell, hogy én ne legyek ott.

Esetleg hátha nálatok is segìt, ha anya nincs a közelben.

máj. 19. 08:35
 5/9 anonim ***** válasza:
92%

Általában 8-10 hónapos korban beüt ez, amikor már többet találkozik másokkal is és a látása is jobb, felismeri az anyját és azt, aki nem anya. Ő a biztonság, a minden, ez normális.

A fiam 4 éves, most is anyás, már képes bárhová követni, nem csak kiabál utánam. Ha fáradt és a férjem altatná, én meg addig boltba mennék, sírva veszi a cipőjét, hogy velem jön, apa meg aludjon egyedül. Majdnem leragad a szeme, de velem kell legyen. Mi tudjuk ezt kezelni, nem az apjának szól.

máj. 19. 09:43
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Életkori sajátosság, a szeretethez semmi köze.
máj. 19. 10:41
 7/9 anonim ***** válasza:
Gyakori az ilyen, nem veled van a baj! Ja és nem arról szól, hogy bárkit nem szeretne, csak rájött, hogy az anya az anya és néha eltűnik :) Az egyik gyerekünknél 6 hónaposan ütött ez be és lezajlott 3 hét alatt a durva része, a másiknál 8 hónaposan (ez kb. a tankönyvi ideje ennek) és most, 11 hónaposan talán kezd javulni. Most már az apját is bűvöli és nem kezd el feltétlenül sírni, ha elmegyek (de általában azért sír).
máj. 19. 11:04
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Fontos, hogy megértsd, hogy az ekkora gyerekek még ösztönszinten működnek. Az anya a tápláló, gondoskodó, aki őt életben tartja, őhozzá húz. Az, hogy neked ez rosszul esik, érthető, de olyasmi, amit neked kell magadban rendezned, a gyerekre nem szabad ilyesmit ráterhelni, hogy "nem is szeret". Neki nem is kell feléd semmilyen gesztust tennie. Ez teljesen normális, ne legyenek felé elvárásaid. Ha továbbra is szeretettel gondozod, idővel nyitni fog feléd.
máj. 19. 11:40
 9/9 A kérdező kommentje:
Helyzetjelentés: megfordult az asztal :) Ugyan már hallottuk háromszor "mama mama"-t mondani, de állandóan "dada dada"-t mond a kicsi :) Idegesíti az anyját 😄
jún. 28. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!