Mennyire gyakori, hogy előbb áll fel, mint mászik a baba?
A kisfiam 8 hónapos, korán kúszott, már 5 hónapos kora körül. Aztán 7 hónaposan "kutyázott", azt hittem már mászni kezd, de inkább kiült belőle és most szorgalmasan gyakorlja :D Viszont most úgy látom, fel akar állni.
Volt akinél csak a sorrendet cserélte fel a babája vagy ki is maradt a mászás?
Nincs lemaradva vajon? Sokaknál látom, ilyenkor már áll a babájuk.
Egyéves korig "kell" felállni, hol lenne ldmaradva a gyereked?
A mászásnak pedig 10 hónapos korig "kell" beindulni.
Akkor most az igazság: van sorrend, de éppenséggel a mászás és az állás között nem kötött a sorrend. ;)
Sok egészséges baba előbb áll, mint ül vagy mászik.
Egyébként meg a legtöbb előbb mászik, mint ül. Úgyhogy már itt borítja a gyereked. Nem az álláson kell aggódni.
A fiam 6 hónaposan kúszott, 7 hónaposan felállt. Én is megijedtem hogy kimarad a mászás, de 2 nappal azután hogy először állásba húzta magát a kanapénál, elkezdett mászni.
Nálunk az segített hogy sokat volt a mamánál ahol szőnyeg volt, azon meg nem túl könnyű kúszni, kénytelen volt elkezdeni mászni :) nálunk itthon mindenhol járólap és laminált padló van azon kúszni könnyebb.
Köszönöm a válaszokat!
Amúgy, rosszul fogalmaztam, nem az állás miatt aggódom, hanem, hogy még nem mászik. Akkor még nincs elkésve.
De talán megnézetem a Dévény tornással, akihez jártunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!