Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire gyakori, hogy előbb...

Mennyire gyakori, hogy előbb áll fel, mint mászik a baba?

Figyelt kérdés

A kisfiam 8 hónapos, korán kúszott, már 5 hónapos kora körül. Aztán 7 hónaposan "kutyázott", azt hittem már mászni kezd, de inkább kiült belőle és most szorgalmasan gyakorlja :D Viszont most úgy látom, fel akar állni.

Volt akinél csak a sorrendet cserélte fel a babája vagy ki is maradt a mászás?

Nincs lemaradva vajon? Sokaknál látom, ilyenkor már áll a babájuk.

2022. aug. 27. 06:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%

Egyéves korig "kell" felállni, hol lenne ldmaradva a gyereked?

A mászásnak pedig 10 hónapos korig "kell" beindulni.

2022. aug. 27. 06:59
 2/13 anonim ***** válasza:
61%
Szia! A sorrendnek meg kell lennie, nem véletlen van így megírva :) persze a babák nem olvassák a szakkönyveket, de te segíthetsz neki, hogy a mászás felé haladjon inkább. Minél kevesebb olyan felület legyen, ahol fel tud kapaszkodni. Menj le vele a földre, ott játszatok sokat! Ha mégis felállna mászás előtt keressetek fel egy szakembert, akinek a segítségével rágyúrhattok a mászásra :) az idegrendszeri érés alapja a mozgás, ott legyen minden rendben :)
2022. aug. 27. 07:19
 3/13 anonim ***** válasza:
51%
2: a sorrend mindegy! a lényeg hogy csináljon mindenféle mozgásformát.
2022. aug. 27. 07:26
 4/13 anonim ***** válasza:
46%
3 nem mindegy, nem véletlen a sorrend, hiszen egyik mozgásforma következik a másikból. Forgás nélkül nincs kúszás ,kúszás nélkül nincs mászás, és így tovább...
2022. aug. 27. 07:28
 5/13 anonim ***** válasza:
62%
ez nem teljesen igaz, van aki kihagyja a kúszást vagy a mászást, aztán később bepótolja.
2022. aug. 27. 07:32
 6/13 anonim ***** válasza:
89%

Akkor most az igazság: van sorrend, de éppenséggel a mászás és az állás között nem kötött a sorrend. ;)

Sok egészséges baba előbb áll, mint ül vagy mászik.

Egyébként meg a legtöbb előbb mászik, mint ül. Úgyhogy már itt borítja a gyereked. Nem az álláson kell aggódni.

2022. aug. 27. 07:48
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

A fiam 6 hónaposan kúszott, 7 hónaposan felállt. Én is megijedtem hogy kimarad a mászás, de 2 nappal azután hogy először állásba húzta magát a kanapénál, elkezdett mászni.

Nálunk az segített hogy sokat volt a mamánál ahol szőnyeg volt, azon meg nem túl könnyű kúszni, kénytelen volt elkezdeni mászni :) nálunk itthon mindenhol járólap és laminált padló van azon kúszni könnyebb.

2022. aug. 27. 07:55
 8/13 anonim ***** válasza:
Neurológus mondta hogy a sorrend teljesen mindegy.
2022. aug. 27. 11:28
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Amúgy, rosszul fogalmaztam, nem az állás miatt aggódom, hanem, hogy még nem mászik. Akkor még nincs elkésve.

De talán megnézetem a Dévény tornással, akihez jártunk.

2022. aug. 27. 12:00
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is halálra izgultam magam, mert csak 10 hósan kezdett mászni, és már előtte kicsivel felállt kapaszkodva. Pedig igyekeztem minél kevesebb motivációt adni neki a felállásra, direkt nem tettem rácsos járókába stb. Most már 1 éves múlt és rengeteget mászik. Fölösleges volt aggódni.
2022. aug. 27. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!