1-2 hetes baba mellett szülinapi zsúr a nagyobbnak?
Csinált valami ilyet? Adna tanácsot?
Figyelt kérdés
A nagy 3 lesz , amikor a kicsi 1 vagy 2 hetes max.
Aki hasonló cipőben járt hogyan csinálta?
Bennem felmerült, hogy eltoljuk picit a szülinapot, úgysem ismeri a naptárt, vagy batyus bulit hirdetek és ha a baba alszik becsatlakozom a buliba, ha eszik, félre vonulok.
Aki hasonlóképp volt, elmondaná a tapasztalatokat?
Ilyen pici mellett biztos nem tartanék bulit. Szülés után 1 héttel örültem, hogy lyuk van a fenekemen. Még ömlött belőlem a vér, fájt a vágás, a kicsi folyton cicin volt, pont nem hiányzott volna ide senki. Megünnepelném csak a nagytesó, kistesó, apa és anya körében, aztán pár héttel később a többiekkel.
2024. máj. 15. 14:20
12/27 A kérdező kommentje:
Azon gondolkodom hogy ha előtte tartanánk és pont szülök vagy korhazban leszünk, az rosszabb mintha a pici alszik.
Én is úgy vagyok vele, hogy azert mert én újra babat vállaltam, a nagynak szülinapja van, nem akarom őt elhanyagolni.
Másik gond hogy a nagyszülők messze laknak. Nem tudnak csak úgy ugrálni ha kitaláltam mikor tartjuk.
2024. máj. 15. 14:27
13/27 anonim válasza:
2 hetes volt a fiunk, mikor étterembe mentünk szülinapot ünnepelni. Nagyon jó volt.
Én pl szülés másnapján már tökjól voltam, 1 hétig véreztem extrán, utána már mint egy sima mensi. Pedig vágtak, szakadtam. (2.at reggel szültem, estére semmi bajom nem volt)
Simán tartanék otthon is ilyen kaliberű bulit, rendelt kajával, önellátó vendégekkel.
2024. máj. 15. 14:31
14/27 anonim válasza:
11, Ez nem releváns. Nálam már a 4. nap se ömlött, a menstruáció rosszabb volt. Pici evett aludt, nem fájt semmim pedig traumatikus volt minden is. Csak arra írom, hogy totál máshogy áll mindenki a dolgokhoz vagy csak máshogy fogja fel vagy mást él meg.
2024. máj. 15. 14:39
15/27 anonim válasza:
11-es vagyok, tudom, hogy nem mindenkinek ömlik a vér, meg fáj és egyebek, csak azért írtam, mert ez is egy lehetőség. Az első gyerek után nem volt semmi bajom, alig vártam, hogy mehessünk, gondoltam oké, nem lesz semmi baj a másodiknál sem, de benéztem… a másodikkal nagyon megszenvedtem. Ez is benne van a pakliban, ezért nem készülnék előre semmi zsúrral, inkább biztosra mennék pár hét múlva, de ez én vagyok.
2024. máj. 15. 14:47
16/27 anonim válasza:
16- hát mi a második gyerekkel olyan kialvatlanságot kaptunk, hogy az zombiként voltunk otthunk. Ha anyukám nem segít nem is tudom, hogy élem túl (extrém hasfájós baba volt).
Mi tutira szűkkörű bulit tartottunk volna. Egy 3 évesnek még nem presztízs a szülinapi buli, nincs emléke arról, hogy kéne kinézzen egy ilyen. Jövőre bőven ráér egy nagyobb buli szerintem. Egy pár napos csecsemő mellé véletlen sem hívnék gyerekes rokont. Most van hányós vírus, lepkehimlő, takonykór stb.
2024. máj. 15. 15:20
17/27 anonim válasza:
Kisgyerekeket írsz a kommentedben, hogy ők is mennének, 3 év körüli is..na biztos nem. ő már gondolom, közösségben van, minden nyavalyat osszeszed. Mint pl férjem öccsének kislánya, húsvétkor a kisfiam tőle kapott el egy elég makacs betegséget, nem szóltak előre, hogy beteg...de akkor ő már kb 5,5 hónapos volt, addigra elég jó immunrendszerrel. 1-2 hetes baba közelébe nem engedek kb senkit, nemhogy kisgyerekeket, családból sem.
2024. máj. 15. 15:45
18/27 A kérdező kommentje:
Én sem engednék a közelébe senkit, amint írtam, a baba vagy aludna a szobában vagy a babakocsiban, vagy etetném, és nyilván nem a család előtt.
2024. máj. 15. 20:08
19/27 anonim válasza:
18# rendben, de attól még ott lennétek mind egy légtérben, még ha szabadtéren is. Véletlenül is érintkeztek, osszefogdostok mindent, stb, és pl te is atadhatsz bármit a babának. Én nem kockaztatnek ilyen pici újszülött mellett, de ez természetesen a te döntésed.
2024. máj. 15. 20:10
20/27 anonim válasza:
Hát te tudod kérdező. Nekem tuti nem férne bele, hasonló okok miatt,mint amit az előző két válaszadó írt. Mi 1 éves gyerekkel kaptunk el brutális hányos vírust 2 hete- szintén nem szóltak, hogy beteg gyereket hoztak a buliba :/ amúgy ezekre nagyon tudok haragudni, mikor sunnyognak, hogy beteg a gyerek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!