SOS! A gyerekorvosunk Nutrilont írt fel mert sokat bukik mostanában a kisfiam. A tájékoztató szerint 60ml vízbe kell 2-4 adagolókanálnyi. De csak 2-3 kávéskanálnyit kell adnom a gyerkőcnek -5hós anyatejes-. A maradékot ki kell önteni?
én is pont a héten próbálkoztam ezzel:
én 2 adagolókanálnyi Nutritont kevertem 30 ml vízbe. szopik előtt csak 1 kanállal adtam a lányomnak. a kikevert mennyiség 1 napig elég, utána ki is kell dobni a maradékot.
(én úgy érzem, nem ettől, de javult a helyzet, már alig bukik.)
szia!
hadd kérdezzem, nálatok hogy alakult a sok bukás?
nálunk mostmár 1 hónapja bukik kisebb-nagyobb mennyiségeket. A Nutriton nem igazán segített, elég tanácstalan vagyok, mit csináljak. Az első 2 hétben ráadásul fogyott a lányom, hála Istennek, mostmár hízik, de a bukások megmaradtak. 3 hónapos kora óta bukik, most 4.
Kisfiamnál nagyon sok javulást hozott a Nutrilon. Néha bukik még, de sokkal sokkal kevesebbet, amúgy 25.-én lesz 6 hónapos, szóval lassan kezdünk kóstolgatni. Mert amúgy a gyerekorvos és a védőnői azt mondta hogy ha már nem csak tejezik akkor sokat javul a helyzet. De most adom még a Nutrilont, mert neki működik :)
Amúgy esetleg érdemes megpróbálni az AR tápit is. Nekem a védőnő első körben azt javasolta, hogy minden szopi előtt egy pár kanállal adjak, de a gyerekorvos meg ezt. Ha gyarapodik akkor szerintem nem olyan óriási gond a bukás.
Nálunk azért volt baj, mert nem akart kigyógyulni egy náthából. (4hónaposan kapta a Prevenart, és onnantól 6 hétig nem akart neki múlni) a doktornéni azt mondta, hogy mivel a nyálkahártyák még nem százasak mindig visszafertőzi az hogy bukik -ill hogy ez is benne lehet-. És amióta nem bukik a nátha is elmúlt és minden rendben vele.
Remélem Nálatok is megszűnik ez hamar kedves utolsó :)
köszi a híradást!
remélem, ő is kinövi, meg kibírja addig, amíg elkezdjük a hozzátáplálást.
jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!