Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egész nap kinn lenni a gyerekk...

Egész nap kinn lenni a gyerekkel? Hogyan?!

Figyelt kérdés
Sziasztok, egyre több kérdést olvasok arról, hogy vannak anyukák, akik egész nap kinn vannak a gyerekkel a jó levegőn. Én meg közben rossz anyának érzem magam, mert nem tudom ugyanezt megtenni. Két gyermekünk van, egy hat és fél éves meg egy 11 hónapos, de a rengeteg házimunka, főzés, mosás, vasalás mellett (meg még tanulok is) nem tudom, hogy lehet ezt véghezvinni. Segítségem nincs, a férjem este fél nyolc körül jön haza. Hogy tudják egyesek megtenni, hogy úgymond csak aludni járnak haza?
2010. okt. 28. 11:06
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak segítséggel, vagy irtó kevés az igényük az alvásra és éjjel csinálják. Ne érezd rosszul magad, én is így vagyok mint te csak nekem egy 4 évesem és egy 1 évesem van, vagy délelőtt vagy délután vagyunk kint 1-2 órát több nem fér bele.

Barátnőmék pl.sokat vannak úton, de neki hol anyósa hol anyukája segít. Egy másik nőci olyan koszban él közben odabent hogy csak lesek néha, a férje szokott leginkább takarítani..

A legjobb barátnőm pedig 5-6 órákat alszik összesen (de állítása szerint neki ez elég) és este 10-11 felé áll neki vasalni, teregetni, felmosni, főzni mikor a család már alszik.:)

Sose tudhatjuk mi van a zárt ajtók mögött :)

Kitartás!! szerintem mi IS jól csináljuk:)

2010. okt. 28. 11:10
 2/10 anonim ***** válasza:
35%

Csodálkozni azért nem szoktam de attól is függ hol laknak.

Nekem nincs lelkiismeret furdalásom mert játszótér sincs csak egy mező tele kutyaszarral még senkinek nem jutott eszébe 13 háztömbnyi gyerekre 1 db játszóteret épiteni igy nincs hová.

mint irtam lakotelep tehát kert sincs és erkély is csak kilépő.

ha akarnék se tudnék de ez van.

viszont rend van és tisztaság. Valamit valamiért...

2010. okt. 28. 11:25
 3/10 anonim ***** válasza:
Hát igen, mondjuk egy kertes házban biztos egyszerűbb ezt megoldani, ha biztonsággal ki lehet rakni a babakocsit mondjuk, amiben jót alszik a pici a levegőn, egy belvárosban, vagy lakótelepen már nehézkesebb a dolog. Egyetértek, néha nekem is lelkiismeretfurdalásom van, amiért nem tudok órákat sétálgatni a kisfiammal. Ráadásul olyan szűk nálunk a járda, hogy valahol a kocsi elsem fér, a padka meg kb 20cm magas, az autók meg süvítenek mellettünk...Így leginkább kenguruban viszem, de azt meg tényleg nem lehet órákon át bírni!
2010. okt. 28. 11:58
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha valaki 70 nm en él és heti kétszer minimum rendel kaját, akkor kint tud lenni naphosszat.
2010. okt. 28. 12:06
 5/10 anonim ***** válasza:

Én vidéken lakom, kertes a házunk. Nyáron volt, hogy egész nap kint voltunk, ha nem volt kánikula. Akkor még a mózesben feküdt a baba, így abban aludt kint a jó levegőn.

Olyankor előre főztem, (gyümilevest 10 liter :)) és volt maradék, amit kint ettünk meg; vagy volt, hogy a fritőzt kint dugtam be a hosszabbítóba, megsült benne a hús, amíg én a kinti asztalon elkészítettem a salátát. Lángost kint gyúrtam, kint sütöttem meg szintén.

Kint teregettem ki a ruhákat, kint hajtogattam össze.

Vasalni amúgy elég ritkán szoktam, csak ingeket mondjuk. A babaruhákat csak az első viselet előtt vasaltam, amúgy csak 60 fokon mosom.

Takarítani feleslegesnek tartom naponta, elég heti egyszer. Ha morzsa van, felsöpröm, és kész.

Olyan 100 m2 a házunk, tehát nem kicsi, de ha alig vagyunk bent, alig koszolódik.

Én is tanulok, de rosszkislány módjára csak vizsgaidőszakban, a házidogákat meg a leadási határidő előtti nap/éjszaka készítem el. Aznap szobafogság van a babának :(

Most, hogy ennyire lehült az idő, mi csak napi 1-2 -szer sétálunk.

2010. okt. 28. 12:30
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem az se jó,ha egész nap kint vannak.Akkor az a gyerek,aki még nem tud járni egész nap ül a babakocsiban,és nem mozog semmit.Szerintem meg kell találni az arany középutat.Nálunk úgy van,hogy a fiam 7.30-8 körül kel,nyolckor reggelizik,felrakom az ebédet,ez tízre kész.Akkor lemegyünk sétálni,vásárolni.11 körül már jövünk haza,ebéd,aztán déltől alvás.Amíg alszik (1,5-2 óra),én pihenek,netezek,tv-zet,vagy takarítok.Három után uzsonnázik,akkor lemegyünk még 1-1,5-2 órára,mikor hogy van kedvem.Nekünk ez így teljesen jó.
2010. okt. 28. 12:31
 7/10 anonim ***** válasza:
De hogy vagyunk egész nap kinnt.Nyáron persze jóval többet.Kertes házban lakunk.Nyáron a lányomat bennt sem tudnám tartani.Kinnt volt a homokozóban,szaladgált,stb...A pici fiam addíg aludt egész nap.Most mászik a drágám,sehová sem tudunk "menni" mert jön utánnunk.Ha megyünk sétálni addíg amíg bírja a kocsit,mert nem akar ülni egy helyben.Napi 2x sétálunk kb1/2-1 órát.de és du.Napi 2 órát vagyunk kinnt.Pláne,hogy bejött a hideg,nem is lehet sokat kinnt lenni.....
2010. okt. 28. 13:33
 8/10 anonim ***** válasza:

egész nap, mit jeletn? ki főz akkor , ki vasal, ki takaríít, ki pakol? ha van segítség, nem kell főzni, boltba menni akkor talán.... igyekszem midnennap kimenni a kislányommal, ha rossz az idő, akkor is, ha csak nem zhog vagy nicns hurrikán. ő amúgy igényli is, mert nagyon mozgékony, idebenne elvan egy darabig, de egy idő után bekattan. muszáj kimenni. de egész npara? ááh. nálunk isncs smemi segítség, én vasalni reggel szoktma, főzni délelőtt. így hsszasabban délután tudunk kimenni, 1,5 -2 órára. persze nyáron többet voltunk kinn, déllőtt is , de most olyan hideg is van délelőtt.

22 hónapos a kicsim

2010. okt. 28. 13:58
 9/10 anonim ***** válasza:

Én is olvastam már, hogy 2x 2-3 órát kint vannak a játszótéren a 2 gyerekkel és számomra is hihetetlen, hogy ez hogy lehetséges.

Nálunk minden nap kell itthon vmi házimunkát csinálni, mert már 2 nap alatt is hihetetlen kosz és kupi tud lenni, komolyan! Heti 3x porszívózok, 1-2x felmosok és persze ha reggeltől-estig pakolnék, az sem lenne elég :)

Pl. az ilyenek, mint a szennyes ruhák bepakolása-teregetés-ruhák leszedése-összehajtogatása-elpakolása kb. 1 órás mutatvány összesen és heti 4x mosni kell négyünkre.

És akkor a főzésről, utána a konyha takarításáról nem is beszéltünk, na az a másik időrabló dolog...

Azt nem értem, hogy aki 2x2 órát kint van, mellette főz, takarít stb, annak mikor van ideje netezni????

2010. okt. 28. 14:28
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, egy kicsit megnyugodtam:-)
2010. nov. 2. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!