Mi számít stabil ülésnek a babánál?
"Csak az, ha már magától felül?"
Igen. Sőt:
"Milyen a stabil és helyes ülési pozíció?
A babád képes középen tartani a fejét, a gerinccel egy vonalban
Dereka, háta nem görbe
Lábai lazák, nem spiccelnek
Képes önállóan tartani magát legalább 5 percig anélkül, hogy eldőlne." ( [link]
"Ha nem, akkor honnan tudom, hogy már stabilan tud ülni, ha amúgy nem ültethetem?"
Ne ültesd.
"2-3 hét és elkezdjük a hozzátáplálást, érdekelne a blw is, de annak ez alapfeltétele lenne, én pedig nem látom, hogy ott tartanánk."
Akkor még ne BLW-zzetek. Etesd pürével az öledbe fogva (esetleg pihenőszékben, babának megfelelő pózban), vagy várj még a hozzátáplálással.
"(+ Nem tudom, már lecserélhetem-e a mózest sport ülésre.)"
Lecserélgeted, de dönteni kell az ülést. Azt hiszem, hogy 150 foknál nagyobb szögben nem szabad addig ültetni (vagyis az inkább még fekvés) a babát, míg nem tud ülni magától. Ez az a szög, amitől még nem is akarja állandóan ülésbe húzni magát, mert az sem egészséges.
Blw eseten ha nem tud ulni a baba, akkor az oledben ultetve elkezdhetitek. De ennek az a feltetele. hogy az oledben stabilan uljon, tehat ne nagyon akarjon elore-oldalra borulni. Ha borul, akkor meg nem eleg stabil a torzstartasa ehhez, varni kell meg. De ezen kivul vannak meg kriteriumok, ha ez a terv, ennel jobban bele kene asnod magad a temaba.
A mozest lecserelheted sportra akkor, ha az teljesen dontheto.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!