Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikorra kell hogy üljön a...

Mikorra kell hogy üljön a baba? Mikortól számít ülésnek? Ha nem dől el?

Figyelt kérdés
5 és fél hónapos a kislányom és anyós azzal nyaggat hogy mikor fog már ülni stb. Ha megfogja az ujjam akkor felhúzza magát, illetve próbálkozik hogy a lábát fogja de persze úgy eldől. Egyébként szerintem jól halad 8200g (3040g-mal született), de nagyon mozgékony. Mindig mosolyog, nevet,gagyog, gyönyörűen tartsa magát és persze forog minden irányba, pláne ha öltöztetni akarom. Ha megfogja a kezem sűrűn áll fel ülés helyett de olyankor gyors vissza fektetem. Tényleg olyan nagy gond lenne hogy még nem ül?
2019. febr. 19. 09:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

5,5 hónapos korban nagyon kevés baba tud még ülni, olyan 9-10 hónapos korára azért a legtöbb baba megtanul ülni.

Akkor számít önálló ülésének, ha saját magától kerül ülő helyzetbe, általában négykézlábról és egyenes háttal kapaszkodás nélkül ül.

2019. febr. 19. 09:08
 2/13 anonim ***** válasza:
75%
Így van, ahogy az előző írta. Előbb négykézláb másznak, utána ülnek fel. Amíg, ez nincs ne nagyon ültesd, nem tesz jót a gerincének.
2019. febr. 19. 09:12
 3/13 anonim ***** válasza:
90%
Nem gond, ráér 10 hónapos kora körül. Az viszont annál nagyobb gond, hogy hagyod, hogy felhúzza magát ülésbe, állásba. Ez csak árt. Nem így kell megtanulnia. Majd mászás után lehet várni, hogy négykézláb pózból vagy térdelésből kiül.
2019. febr. 19. 09:13
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem úgy fog felülni, hogy az ujjadon felhúzza magát. Ez amolyan reflex, mint amikor megtartod állva, és lépeget. Akkor sem jár.

SZóval hagyd,hogy magától fejlődjön a kérdezősködőknek meg mondd meg, hogy akkor fog ülni, amikor eljön az ideje.

Fiam állásból ült vissza 9 hónaposan. Négykézlábról csak próbálkozott, de úgy nem sikerült neki.

2019. febr. 19. 09:14
 5/13 anonim ***** válasza:
27%

Lányom 6 hónaposan ült.

De ez nem gyakori.

Kezdeben derekát támasztva ültetheted

Figyelni kell h ne görnyedjen..

(7,5 hósan mászik, kapaszkodva feláll)

9-hós státuszon kérdezik, hogy önállóan tud-e ülni.

[link]

2019. febr. 19. 09:15
 6/13 anonim ***** válasza:
31%

Előző vagyok.

Nem minden baba mászik előbb.

Lányom is előbb ült fel..

Nem mászásból dőlt vissza, mint a legtöbb baba.

Amúgy az önálló ülès az, amikor segítség nélkül, lábközt/ térdére támaszkodás nélkül alszik

2019. febr. 19. 09:18
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Mármint ül
2019. febr. 19. 09:18
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a védőnő azt mondta, akkor ül stabilan, ha ülve tud valamivel "játszani", mert akkor nem kell kapaszkodnia, támaszkodnia. Bőven ráér még a tiéd.

A kislányom úgy ült fel, hogy mászásból leült a két térde közé, a lábát meg kihajtogatta előre. Státuszon körberöhögték a technikát.

2019. febr. 19. 09:26
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom 7 hónapos korától ül fel egyedül de mászni csak 9 hónaposan kezdett.
2019. febr. 19. 09:27
 10/13 anonim ***** válasza:
80%

A fiam 7 hónaposan ült ki mászásból, a lányom 8 hónaposan féloldalasan, azaz oldalt fekvésből az egyik kezével tolta fel magát ülésbe. Mindketten használták még a kezüket eleinte támaszkodni, maguktól csinálták de nem igazán neveztem önálló ülésnek még azt sem, csak ha már nem támaszkodtak rajta.

Egyáltalán nem lassan fejlődő gyerekek egyébként, szerintem elég turbó lehet az a baba, aki 5-6 hónaposan már tud ülni :D nem kell más babához hasonlítani a miénket, de hozzájuk meg végképp nem.

2019. febr. 19. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!