Mikorra kell hogy üljön a baba? Mikortól számít ülésnek? Ha nem dől el?
Figyelt kérdés
5 és fél hónapos a kislányom és anyós azzal nyaggat hogy mikor fog már ülni stb. Ha megfogja az ujjam akkor felhúzza magát, illetve próbálkozik hogy a lábát fogja de persze úgy eldől. Egyébként szerintem jól halad 8200g (3040g-mal született), de nagyon mozgékony. Mindig mosolyog, nevet,gagyog, gyönyörűen tartsa magát és persze forog minden irányba, pláne ha öltöztetni akarom. Ha megfogja a kezem sűrűn áll fel ülés helyett de olyankor gyors vissza fektetem. Tényleg olyan nagy gond lenne hogy még nem ül?2019. febr. 19. 09:04
11/13 anonim válasza:
Leghamarabb 6 hós körül szoktak (ezért is van a nem vízszintesig dönthető babakocsikra, autósülésekre, etetőszékekre... stb. 6 hó írva ajánlásként), de az átlag inkább 7 hósan ül stabilan (és a 8-9 sincs elkésve), azaz látod, hogy pár perc után sem rogy össze. Nem jó, ha túl hamar csinálja a dolgokat vagy pláne, ha segítesz, erőlteted, mert nem elég erősek a hátizmai, sérülhet a gerince, ha még magától nem tudja. Erőlködjön, tornázzon csak, de csak olyat, amit ő tud, kapaszkodás nélkül. Az egyébként a klasszikus, ha először forog, aztán kúszik, aztán mászik, abból néha kiül, aztán áll (de lehetőleg ne felhúzza magát), aztán jár (de nem kézen fogva)... Háton fekvésből hasizomból felülni meg csak tán két évesen tudnak, úgyhogy azzal végképp ráér.
12/13 anonim válasza:
Mondjuk én úgy tudom 11 hónaposan elvárás a stabil ülés.
13/13 anonim válasza:
Nekem úgy volt hogy előbb kúszott, aztán elkezdte feltolni magát négykézláb állásba, úgy rugozott előre hátra, úgy mondta a védőnő hogy "kutyazik", és egyszer a nagy előre hátra rugozasban, úgy hátra nyomta magát hogy szépen leult fenekére, és úgy játszott tovább. Ez lehetett 9-10 hónapos korában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!