Hogy altassam el a náthás kisfiamat?
un. helyileg ható érszűkítő orrcseppet kérjél a gyógyszertárban! pl. nasivin gyereknek (ezt mindenképpen hangsúlyozd ki a gyógyszerésznek, különböző töménységű oldatok vannak).
azt még hozzáteszem, hogy 7-10 napnál tovább tilos használni (un. gyógyszerfüggő orrdugulás fog létrejönni, ahogy elmúlik a szer hatása, egyből bedugul a páciens orra), ha nem múlik el a nátha, fordulj dokihoz-
segíthet még a sóoldatos öblögetés, infralámpázás, kamillagőz inhalálása.
Porszívózd ki az orrát, majd nasivin orrcsepp.
Nekünk aerius szirupot írt az orrfolyásra a doki.
Szippantás előtt 10 perccel fújj tengervizes orrsprét az orrába. Szippantsd ki. Én sosem használtam a gyerekeknél nasivin és társait, mert a mi dokink és a patikusunk nem ajánlotta, ugyanis felmarhatja az orrnyálkahártyát.
Ha van uh-s párásítótok, azt is bekapcsolhatod. A meleg pára nem jó, tehát radiátorra ne tegyél vizes ruhát.
Nekünk is van infralámpánk, de még a gyerekeknél nem használtam. Magamnál pedig úgy használtam, hogy a szolárium szemüveget húztam a szememre, és akkor tuti nem érte semmi kár.
Na, hirtelen ennyi jutott eszembe.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!