Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Együtt alszotok/aludtatok a...

Együtt alszotok/aludtatok a kisbabával?

Figyelt kérdés

mióta megszületett velünk alszik.

más cselekedett hasonlóan?

2010. okt. 27. 22:05
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:

kb 1 hós koráig vettem maga mellé este a fiam,de csak az első kelés után,adig az ágyában volt. azt hiszem h inkább nekem volt megnyugtató h ott van mellettem mintsem neki.

azóta a saját ágyikójában alszik,csak enni veszem ki hajnalban

2010. okt. 27. 22:08
 2/32 anonim ***** válasza:
57%
Nem. Első éjszakától saját szobájában, saJÁT ÁGYában alszik.
2010. okt. 27. 22:10
 3/32 anonim ***** válasza:
73%

Igen,én levegőt se vettem,csak hagytam,hogy rám szuszogjon!

Szeretem az illatát.Arccal egymásnak alszunk,a kiságy csak dísz.

2 gyerekem van,a nagyobb 6 hós koráig kiságyban aludt,ő olyan ki vadóc,a kisebbnek én vagyok az atyaúristen,sokkal jobban kötődik mint a nagy.Ha lenne időkerék,visszaforgatnám,és vele is együtt aludnék!!!

Nyugodtan aludj vele,ha úgy neked jobb!!!

Csak be ne takard véletlenül a te takaróddal!!!

2010. okt. 27. 22:11
 4/32 anonim ***** válasza:
54%
szia!Én is a kisfiammal alszok,már a kórházban magam mellé raktam.Nem is nagyon mernék nélküle aludni,mert vannak problémák a légzéssel.Aludj nyugodtan a babáddal.
2010. okt. 27. 22:20
 5/32 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt mindenkinek magának kell eldönteni. Ha benneteket nem zavar, miért ne?

A kisfiam mellettem aludt a kiságyban. Este simán elaludt, de a hajnali etetés után sehogy sem tudtam elaltatni, csak úgy, hogy magam mellé vettem. A férjem teljesen kiakadt, hogy ne szoktassam rá erre. Én meg mondtam neki, hogy marha könnyen van, mert én virrasztok vele már 2 hónapja. Ő fel sem ébredt rá, hogy sír. Végül kiköltözött a hálószobából, maradt a miénk a franciaágy a babával. Ez télen volt, ahogy jobb idő lett leszokott róla. Pedig akkor is fűtöttünk, de úgy látszik ő mégis fázott. 4 hónapos korától meg külön szobába is tettük.

2010. okt. 27. 22:24
 6/32 A kérdező kommentje:
örülök h más anyuka is igy csinálja! én másoknak nem merem mondani, megszóltak miatta, igy most már azt hazudjuk h külön alszunk meg h átalussza az éjszakát! (a nagyszülők szerint már kellene. akkor ugy van!) hahaha! 2 és fél hónapos...
2010. okt. 27. 22:27
 7/32 anonim ***** válasza:
63%
Nálunk csak dísz volt a kiságy mert mindig a mi ágyunkba aludt.Most 1,5 éves és hát ár nem kényelmes 3-man 1 ágyon szóval megoldottuk úgy,hogy egy normál gyerek ágyal összetoltuk és így mellettem alszik,de még se egy ágyba velünk.Később majd távolodni fog az ágya a miénktől és majd egyszer a saját szobájába fog aludni.Mindig mindenki azzal volt elfoglalva,hogy mennyire nem normális egy ágyba aludni a gyerekkel,külön szobába kell rakni és kész...nekem és neki is nagyon megnyugtató,hogy ilyen közel vagyunk egymáshoz.Még mindig nagyon jól emlékszem arra mikor pár hónapja éjszaka félálomba megfogtam a kezét és tűz forró volt,egyből felébredtem szegényem meg csak hang nélkül feküdt és nézelődött,hónaljba mért 41,6 fokos lázzal...ezeket után sokszor eszembe jutott ha külön szobába lett volna nem vettem volna észre,mert ő ilyenkor nem síros csak fekszik és néz ki a fejéből.
 8/32 anonim ***** válasza:
70%

Az elsővel nem aludtam együtt, de egy szobában igen és a saját ágyában. Ő ezt igényelte, mikor magamhoz vettem, éreztem, hogy nem alszik úgy, olyan volt mintha zavarnám.

A második az ellenkezője, a kiságyat 3 hónapos koráig használtuk, akkor szétszedtük, mert már éjjelente úgyis mellettem aludt. Ez így is maradt kb másfél éves koráig, isteni volt, nagyon-nagyon élveztem ahogy hozzám bújik és reggelente kinyitja a szemecskéit, aztán egyből mosolygott rám. Sokszor feküdt csak úgy a hasamon és szopizott, közben altatódalt énekeltem neki vagy beszélgettem, úgy szenderült álomba. Csodás érzés.

A harmadik babánk külön ágyban "kezdte az életét", hogy megtudjam ő mit igényel és kifejezetten a velem alvást preferálta. 10 hónapos, ő is bújós és szeretünk együtt aludni. A második gyermekünk 1,5 éves korától apához szokott át a nagyágyunkba, de már 3 évesen külön ágyat kért és kapott, imádja, sosem jön át a nagyágyba azóta sem.

Tapasztalataim szerint nem egyformák a babák igényei, van aki jobban szeret külön aludni van aki inkább a mamája melegére vágyik.

Viszont a születéstől kezdve külön szoba, külön ágy nekem nem szimpatikus, mert ha belegondolok, hogy 9 hónapig anya pocakjában volt a baba, jó melegben, szívdobogást hallva, akkor olyan furának tűnik, hogy megszületik és egyből elválasztják, ő pedig ott marad egyedül a néma, csöndes szobában. Anya nélkül, ismerős hangok nélkül. Nekem ez természetellenesnek hat és nem lennék a baba helyében az biztos. A modern világ "agyszüleményének" tartom.

9/32 anonim ***** válasza:
Első perctől saját ágy, saját szoba. Egyszer próbáltam vele aludni, amikor nagyon sírt éjjel fogzás miatt, de csak még jobban ordított mellettem, az ágyamban.
2010. okt. 27. 22:32
 10/32 anonim ***** válasza:
A kórházban aludtunk egy szobában csak, aztán itthon már külön.
2010. okt. 27. 22:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!