Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor fordult át elöször a...

Mikor fordult át elöször a babátok és merre? Mikor tudott ülni támasztva és egyedül?

Figyelt kérdés
2009. jan. 5. 13:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

A kisebbik épp ezen dolgozik. Egy hónapja fordul a hasáról a hátára, fordítva még nem, elakad a kezében. Most hat hónapos. És elkezdett négykézlábazni. A nagy lustább volt ha jól emlékszem. minden baba más.

2009. jan. 5. 14:04
 2/6 anonim ***** válasza:
A kisfiam 4 hónapos volt,mikor a hátáról a hasára fordult. 4,5 hónapos, mikor a hasáról a hátára is tudott fordulni. 6 hónaposan megtámasztva ült,kb. hét hónaposan pedig már önálóan is tudott ülni.
2009. jan. 5. 14:08
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Az én babám kb 4 hónaposan fordult hasról hátra. Most 5,5 hónapos és már hátról hasra is fordul. Már kinyomja magát négykézlább 3 hete és mostanában már lép párat így, amúgy csak kúszik. Támasztva és kapaszkodva is tud már ülni. Egyedül még nem. Pár napja már hasról fel tud kapaszkodni és így felül és feltérdepel. Sőt a kis gazfickó már kapaszkodva fel is áll.

De az előttem szóló babája fejlődése átlagosabb. Mi picit sietünk. :)

Ne ilyedj meg ha lassabb vagy gyorsabb a babád. Minden baba a maga tempójában fejlődik.

Pl. a fogacskára még mindig várunk, de majd jön egyszer.... :)

2009. jan. 5. 14:13
 4/6 anonim ***** válasza:
Az én lányom napra pontosan 3 hónapos volt, amikor először hátról hasra fordult az ágyon, de az csak a véletlen kapálózás eredménye volt. Azóta eltelt másfél hónap, és most már napi rendszerességgel magától csinálja. Az ülés is nagyon érdekli, állandóan megy a hasprés, meg a sírás, hogy nem sikerül. Karban és ölben egyenesen tartja magát. Nekünk a védőnő azt mondta, hogy mivel rendkívül izmos és mozgékony, ölben nyugodtan ülhet, mivel akkor azért tartjuk a karjai alatt, és meg tud támaszkodni. A hordozóban és a pihenőszékben is állandóan próbál ülni, úgyhogy be kell már kötni a biztonsági övvel.
2009. jan. 5. 14:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem 2 gyerekem van, köztük is nagy a különbség. Minden baba máshogy fejlődik.

A lányom 5 hónaposan fordult a hátáról a hasára, 7 hónaposan pedig oda-vissza. Támaszkodva ült 5 hónaposan, egyedül ült 7 hónaposan, magától pedig csak 9 hónaposan ült fel.

A kisfiam mindent hamarabb csinált.Ő már 4 hónaposan forgott oda-vissza. Egyedül ült 5 hónaposan, és magától felült 6 hónaposan.

Most lett 1 éves, és 1 hónapja jár egyedül.

Szóval, nem egyformák a babák amint látod, még a tesók között is nagy különbség lehet:)

2009. jan. 5. 14:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Az én babám 3,5 hónaposan fordult meg először hasról hátra és önállóan felülni 7,5 hónaposan tudott.
2009. jan. 5. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!