Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jogosan akadtam ki anyámra...

Jogosan akadtam ki anyámra amikor azt mondta, hogy nem vagyok érett ahhoz, hogy gyereket neveljek és hogy miért kellett gyerek? 11 hónapos kislányom van

Figyelt kérdés

Anyámék csak annyit tudnak, hogy nem tervezett baba. 72 órás fogamzásgátló mellett estem teherbe, nem tudom, ha számít valamit. Rá pár hónapra összeházasodtam a párommal, de még nem gyűlt elég pénz, hogy házat építsünk, ezért anyáméknál lakunk. Férjem minden második héten van csak itthon a munkája miatt. Anyósom amikor terhes lettem, mondta, hogy lakjunk náluk, ő tud segíteni a babával mert van idejük, nyugdíjaok, de amikor mondtam anyámnak, hogy mit mondott, ő megkérdezte, hogy városról miért akarok falura költözni, kevés a lehetőség, nem olyan jók az óvodák, iskolák, a gyerekenek kell majd ingáznia be városra, mondta, hogy lakjunk nálunk. Beleeegyezett a férjem, én is, így anyáméknál lakunk.

Egész nap a babával vagyok elfoglalva, így nem igazán jut időm a házimunkára, anyám főz, takarít, dolgozik a kertben.

6-7 hónapos volt a kicsi, s anyám mind azt mondta, hogy ideje már kialakítani neki egy programot. Mondtam, hogy igyekszem, de nem sikerül, akkor evett amikor éhes volt, akkor aludott amikor álmos. Folyton piszkált ezzel. Kb. 8 hónapos korára kialakult a program. Ebédelni délbe fél 2-kor szokott. Anyum mondta, hogy adjak neki a levesből, de az csak 3 órára lett meg. Adtam neki fél 2-kor gyümölcsöt babamüzlivel összekeverve. Ebből minig sokat eszik 90 grammot evett. Fél 4-kor mikor leültünk mi ebédelni, akartam adni a levesből, de nem kellett neki, köpte ki. A répát úgyszintén. Régebb ette, de akkor is csak 10 grammmot. Nem a kedvence. Errefel megszídott anyám, hogy az új ételeket kell hamarabb adni neki amikor éhes. Mondtam, hogy hiába adom, ha nem szereti, kiköpi, nem eszi meg. Mert vlt úgy, hogy ebédre csak pár kanállal evett, és utána még a kedvencét se akarta enni. S akkor anyám kiakadott és a fejemhez vágta hogy nem nevelem jól, majd fog válogatni az ételben később, és hogy nem érti miért csináltunk gyereket ha nem vagyok érett az anyaságra.

Ezelőtt az eset előtt szintén ma mondta, hogy én és a testvérem már 11 hónaposan mondtunk szavakat. Mami, papi, kaki, víz s még egy párat. 12 hónaposan amikor kellett kakiljunk kértük a bilit.

Anyámnak az a magyarázata, hogy azért nem kéri a kislányom a bilit, mert nem szoktattam elég hamar a bilire. A testvérem és én már 6 hónaposan ültünk a bilire, azért kértük 1 évesen, míg én a kislányomat csak 10 hónaposan kezdtem ültetni.

Azért nem beszél, mert telefonozok melette, nem foglalkozok vele. Miközben én, amíg ébren van, folyton játszom vele, amire rámutat megnevezem neki, képes könyveket nézegetünk, amit ő lapoz. Tud tapsolni, integetni , köhögni ha mondom, hogy köhögjön, cuppogtat a szájával ha mondom neki. Ezenkívül megért néhány szót is: ismeri pár játékát (baba, tigris, egér), rájuk néz amikor kérdezem tőle, hogy hol van...? Ismeri még ezeket a szavakat: óra, víz, autó, fa, virág, labda. Puszit is szokott adni, de szerintem azt csak ösztönösen, nem akkor amikor mondom neki, hanem amikor akarja.

Visszatérve, mikor mondtam anyámnak, hogy egész nap vele foglalkozok, azt mondta, hogy biztos azért nem beszél, mert én hadarva beszélek hozzá és nem érti.

Zárójelben megemlíteném, hogy ő csak egy évvel volt idősebb nálam amikor születtem (26 volt), az ő felőli mamámnál laktunk, 8 hónapos voltam amikor vissza kellett menjen dolgozni, néha válalt délutáni papírmunkát. Nagyszüleim neveltek.

Anyámék a kislányomra vigyáznak ha elmegyünk valahova (ami nem túl gyakori, mert szégyellem megkérni, mindig a kerttel foglalkoznak, ezért ha valahova megyünk, anyósomat kérjük meg), meg ha takarítok vagy tusolok.

ápr. 20. 16:44
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%

De akkor te most nem főzöl semmit soha??

Hát főzzél a gyerekedre te, és akkor leszarhatod, mit mond anyád. Mit gondolsz, mas anyák, akik nem anyukával laknak, hogy csinálják? Lehet főzni és takarítani baba mellett, főleg ha már majdnem 1 éves. Ideje elkezdeni.

ápr. 21. 07:55
 22/36 anonim ***** válasza:
88%

11 hónapos a gyereked, és anyád mos, főz, takarít rátok, mert neked nincs időd???

Igaza van, teljesen alkalmatlan vagy a szülőségre.

ápr. 21. 08:55
 23/36 anonim ***** válasza:
73%
Vagy nincs ideje vagy olyan mint az én anyám a kérdezőé.:D 18 évesen költöztem el, de soha nem engedte hogy hozzányúljak a cuccokhoz főzni, mert majd ő, majd ő mos hozzá ne nyúljak. Most ha hazalátogatunk két napra, nem engedi hogy főzzek és úgy semmit se, de 8. ételt meg felesleges is mikor ő folyamatosan annyit főz. Szóval ha vele élnénk, konkrétan semmit se lehetne kb. Nem bírnék vele egy fedél alatt élni, az a két nap látogatás is maga a pokol bugyra. Én albérletet javaslok, amíg a saját nincs kész kérdező. A szülők hajlamosak gyerekként kezelni a felnőtt gyereküket, sajnos. Egyébként ha átmenetileg nálunk élne anyám, én se engedném neki ezeket. Ha úgy is mosok, minek mosna külön? Ha úgy is főzök közöset, ő minek csinálná? Felesleges és idegesítő is lenne nekem ez fordítva is. Nem mindenki szereti, ha a konyhájába csatangolnak.
ápr. 21. 10:55
 24/36 anonim ***** válasza:
61%
Fú, bakker! Ezt még olvasni is rossz, nem hogy átélni! Nem opció az albérlet? Anyád totál ki fog csinálni. Mindenki azt hiszi, hogy akinek első gyereke van, az nem tud semmit. De igen! A te gyereked, te vagy vele, te ismered a legjobban, ellenben anyáddal, aki 100 éve felnevelt pár gyereket. Lásd pl a húslevesnél. Ne hagyd, hogy elbizonytalanítson, állj ki az ösztöneid mellett!!! Hallgasd meg a tanácsait, köszönd meg, aztán csináld úgy, ahogyan te érzed, hogy jó a babának! Attól nem leszel rossz anya, ha nem az anyukád marhaságait követed. Előttem már sokan írták, hogy anyukád rosszul emlékszik kb mindenre. Eléggé abszurd dolgokat mond. Esetleg nem érettségiztetek le 3 évesen??? 🤦🏻
ápr. 21. 11:01
 25/36 anonim ***** válasza:
74%
23, de a kérdező otthon van, itt nőtt fel, tehát kb saját a konyha. Az anyja dolgozik, ő otthon van. Mégse csinál lóf.act se...
ápr. 21. 11:15
 26/36 anonim ***** válasza:
61%
25# Erre írtam, hogy anyámnak is mondhatnád, hogy ott nőttem fel.:D Volt hogy sunyiba elmosogattam, akkor is le lettem cseszve, mert azt ő nem úgy szokta és mit gondolok én. Vannak sajnos ilyenek. Bár ezt nem részletezte. De az is igaz, hogy hamarabb laknék a híd alatt, mint bármelyik rokonunkkal összezárva újra. Iszonyat nagy alkalmazkodóképesség kell ehhez mindkét féltől, ami azért nehéz. Nálunk amíg nem lett meg a saját albérletet fizettünk inkább és onnan költöztünk. Tényleg ezt javaslom és olyan távolságot, ahol papucsba sem tudnak átmenni.
ápr. 21. 11:24
 27/36 anonim ***** válasza:
64%
26, a kérdezőt senki nem tiltja el...
ápr. 21. 11:30
 28/36 anonim ***** válasza:
0%
27# Ezt hol írta, hogy milyen kaliberű az anyja? Mindjárt elolvasom újra.
ápr. 21. 12:45
 29/36 anonim ***** válasza:
54%
Bár teljesen mindegy, itt a költözés az opció. Akkor sem normális az anyja, bár a kérdező is érdekes, de ez mellékes. Ha mindent csinálna a kérdező, az anyjának akkor is kuss kéne legyen beleszólni a gyereknevelésbe kéretlenül. Mindenképp a költözés, mert ez csak rosszabb lesz. Ott meg úgy is kénytelen lesz takarítani, stb. , vagy majd felfogad valakit. De ott az az érzés megfizethetetlen, hogy senki sem szólhat bele semmibe.
ápr. 21. 12:47
 30/36 anonim ***** válasza:
85%
28, nem arra hivatkozik, hogy az anyja nem engedi, hanem arra, hogy neki nem fér bele a gyerek mellett a házimunka...
ápr. 21. 12:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!