Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jogosan akadtam ki anyámra...

Jogosan akadtam ki anyámra amikor azt mondta, hogy nem vagyok érett ahhoz, hogy gyereket neveljek és hogy miért kellett gyerek? 11 hónapos kislányom van

Figyelt kérdés

Anyámék csak annyit tudnak, hogy nem tervezett baba. 72 órás fogamzásgátló mellett estem teherbe, nem tudom, ha számít valamit. Rá pár hónapra összeházasodtam a párommal, de még nem gyűlt elég pénz, hogy házat építsünk, ezért anyáméknál lakunk. Férjem minden második héten van csak itthon a munkája miatt. Anyósom amikor terhes lettem, mondta, hogy lakjunk náluk, ő tud segíteni a babával mert van idejük, nyugdíjaok, de amikor mondtam anyámnak, hogy mit mondott, ő megkérdezte, hogy városról miért akarok falura költözni, kevés a lehetőség, nem olyan jók az óvodák, iskolák, a gyerekenek kell majd ingáznia be városra, mondta, hogy lakjunk nálunk. Beleeegyezett a férjem, én is, így anyáméknál lakunk.

Egész nap a babával vagyok elfoglalva, így nem igazán jut időm a házimunkára, anyám főz, takarít, dolgozik a kertben.

6-7 hónapos volt a kicsi, s anyám mind azt mondta, hogy ideje már kialakítani neki egy programot. Mondtam, hogy igyekszem, de nem sikerül, akkor evett amikor éhes volt, akkor aludott amikor álmos. Folyton piszkált ezzel. Kb. 8 hónapos korára kialakult a program. Ebédelni délbe fél 2-kor szokott. Anyum mondta, hogy adjak neki a levesből, de az csak 3 órára lett meg. Adtam neki fél 2-kor gyümölcsöt babamüzlivel összekeverve. Ebből minig sokat eszik 90 grammot evett. Fél 4-kor mikor leültünk mi ebédelni, akartam adni a levesből, de nem kellett neki, köpte ki. A répát úgyszintén. Régebb ette, de akkor is csak 10 grammmot. Nem a kedvence. Errefel megszídott anyám, hogy az új ételeket kell hamarabb adni neki amikor éhes. Mondtam, hogy hiába adom, ha nem szereti, kiköpi, nem eszi meg. Mert vlt úgy, hogy ebédre csak pár kanállal evett, és utána még a kedvencét se akarta enni. S akkor anyám kiakadott és a fejemhez vágta hogy nem nevelem jól, majd fog válogatni az ételben később, és hogy nem érti miért csináltunk gyereket ha nem vagyok érett az anyaságra.

Ezelőtt az eset előtt szintén ma mondta, hogy én és a testvérem már 11 hónaposan mondtunk szavakat. Mami, papi, kaki, víz s még egy párat. 12 hónaposan amikor kellett kakiljunk kértük a bilit.

Anyámnak az a magyarázata, hogy azért nem kéri a kislányom a bilit, mert nem szoktattam elég hamar a bilire. A testvérem és én már 6 hónaposan ültünk a bilire, azért kértük 1 évesen, míg én a kislányomat csak 10 hónaposan kezdtem ültetni.

Azért nem beszél, mert telefonozok melette, nem foglalkozok vele. Miközben én, amíg ébren van, folyton játszom vele, amire rámutat megnevezem neki, képes könyveket nézegetünk, amit ő lapoz. Tud tapsolni, integetni , köhögni ha mondom, hogy köhögjön, cuppogtat a szájával ha mondom neki. Ezenkívül megért néhány szót is: ismeri pár játékát (baba, tigris, egér), rájuk néz amikor kérdezem tőle, hogy hol van...? Ismeri még ezeket a szavakat: óra, víz, autó, fa, virág, labda. Puszit is szokott adni, de szerintem azt csak ösztönösen, nem akkor amikor mondom neki, hanem amikor akarja.

Visszatérve, mikor mondtam anyámnak, hogy egész nap vele foglalkozok, azt mondta, hogy biztos azért nem beszél, mert én hadarva beszélek hozzá és nem érti.

Zárójelben megemlíteném, hogy ő csak egy évvel volt idősebb nálam amikor születtem (26 volt), az ő felőli mamámnál laktunk, 8 hónapos voltam amikor vissza kellett menjen dolgozni, néha válalt délutáni papírmunkát. Nagyszüleim neveltek.

Anyámék a kislányomra vigyáznak ha elmegyünk valahova (ami nem túl gyakori, mert szégyellem megkérni, mindig a kerttel foglalkoznak, ezért ha valahova megyünk, anyósomat kérjük meg), meg ha takarítok vagy tusolok.

2024. ápr. 20. 16:44
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
83%
Nem lett volna szabad ültetni!! Nincs védőnő, gyerekorvos? Egy életre elrontottad a gyerek gerincét!!!
2024. ápr. 20. 17:37
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, én két gyerekkel élek és a férjemmel.

Segítség nincs..

Neked meg anyád főz, és te vagy felháborodva.

Hat anyukám, tényleg nem vagy elég érett.

Inkább keressetek albérletet

Szuper a jó kapcsolat a szülőkkel, anyossal, de együtt élni nem ajánlatos egyikkel sem.

Tapasztalat (meg nem volt gyerekünk amikor együtt éltünk anyosomekkal, és huztunk el onnan az első adandó alkalommal.

Jól tettük.)

2024. ápr. 20. 17:45
 13/36 babyboom567 ***** válasza:
100%

Jah és igen, az ültetéssel szétcs..eszted a gyerek gerincét.

Ülés közben a gerincet a hát és törzs izmok tartják meg.Erre a babának akkor van elég izma,ha magától csinálja.

Költözzetek el, és nem hisztizni kell,hanem felnőtt módon együtt élni családként,és mindent együtt csinálni a férjeddel.

Holnap vasárnap, nézzetek albérletet és elsején költözzetek el,oda ahol a férjed dolgozik.

2024. ápr. 20. 18:01
 14/36 anonim ***** válasza:
100%

Anyádnak igaza van, még nem vagy érett egy gyerekre.

Költözzetek külön, lásd el a gyereket, akkor mondhatod, hogy igenis kellöen érett vagy.

A legtöbb nönek a gyerek mellett ott a háztartás, nem az anyuka szolgálja ki öt is, a gyereket is (meg a férjedet is).

Nem anyádnak kellene idöre föznie, hoyg a gyereket tudjon mit enni, ez a te feladatod lenne.

Az, hoyg a gyereket elkezded ilyen kikcsknek ültetni, arra mutat, hogy a tetejébe még fogalmad sincs arról, mit és hogy kell a gyerekkel csinálni.

Ne anyádat szidd, hanem nézz magadba. Az teljesen lényegtelen, hogy emlékszik arra, te mikor mit csináltál, ennek semmi jelentösége, nem ez a fö probléma.

2024. ápr. 20. 18:01
 15/36 anonim ***** válasza:
92%
Jézusom, szegény gyerek. Mi lehet a gerincével.
2024. ápr. 20. 18:12
 16/36 anonim ***** válasza:
97%

Tényleg nem vagy érett egyáltalán.

Az, hogy ti már ilyenkor beszéltetek, meg mit tudom én, Petőfit szavaltatok, azt engedd el a füled mellett. Nincs ember, aki 20-30 évre visszamenőleg hónapra pontosan tudná, mikor mi történt. 1 év múlva se fogod tudni, ha nem írod fel.

De a többi katasztrófa. Már az elején azt hittem, rosszul látok. Azért ne menjetek falura, mert ott rosszabb az óvoda, iskola??? Hát, meddig akartok valamelyikőtök anyjának a nyakán lógni? Amíg fel nem nő a gyerek?Eleve az nem is volt opció, hogy külön éljetek, csak anyád vagy anyós. Hát, gratulálok, közel 30 évesen.

Azt már leírták páran, hogy tilos lett volna ültetni, na de az se normális, hogy fél 4-kor ebédeltetsz egy csecsemőt. Nincs kész az ebéd? Miért, ha külön élnétek, mit gondolsz, ki főzné meg, a fehér cseléd? Elárulom, a legtöbb apuka nincs otthon napközben. Anyuka egyedül látja el a gyereket ÉS a háztartást. Már, ha érett rá. Te nem vagy az. Mintha egy kamasz lennél, aki néha vigyáz a kishúgára. Nonszensz. Sürgősen szedd össze magad az apukával együtt, költözzetek el (ne anyóshoz!) és nőjetek fel a feladathoz, ha már összehoztátok ezt a gyereket.

2024. ápr. 20. 19:35
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van. Éretlen és tudatlan vagy. Ostobaságot csinálsz, amivel ártasz a gyerekednek, elhiszed a baromságokat, amiket anyád állít, pedig 2024-ben végtelen információ áll a rendelkezésedre, hogyan ne cseszd el a gyereked életét, egészségét.
2024. ápr. 20. 19:49
 18/36 anonim ***** válasza:
89%
Szobatisztaságra való szoktatás 2 éves kor után lehetséges, mikor megérett rá a gyerek idegrendszere. De a többségnek ez inkább 2,5-3 éves korára jön el. Addig felesleges/káros.
2024. ápr. 20. 20:03
 19/36 anonim ***** válasza:
100%
Azok egy része is hülyeség, amit anyukád mond, de amit te leművelsz, az alapján abban 100% igaza van, hogy éretlen vagy egy gyerekhez. Tessék szépen külön költözni, férjecskéddel ketten megoldani, és nézz utána, vagy kérdezd meg a védőnőt, hogy kellene gyereket gondozni...
2024. ápr. 20. 20:25
 20/36 anonim ***** válasza:
100%

Anyád baromságokat beszél, ne törődj vele. Semmivel nincs lemaradva a babád, ne siettesd, ne ültesd.

Ettől függetlenül abban igaza van, hogy ez a helyzet most így nem jó senkinek. Te még mindig gyerek szerepben vagy, ki is használod hogy ő viszi helyetted a háztartast. Külön kéne mennetek.

2024. ápr. 20. 22:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!