3 hónapos a babám, szeretnék vele járni babaúszásra, azonban több helyről hallottam, hogy 6 és 15 hós kor között nem ajánlatos mert visszatart olyan csecsemőkori reflexeket, amelyeknek le kell épülniük a fenti életkor tartományban.
Ti ezt hogyan tapasztaltátok, illetve mikor kezdtetek el járni a foglalkozásokra?
Szia! Mi is jártunk egy ideig mozgásfejlesztés céljából de nekünk nem jött be... Eleve nagy macera volt, öltözet mindkettőnknek, ha hideg volt akkor még az autóig is gond volt stb. A másik gondom az volt vele hogy sokan voltunk egy kisebb medencében. Jöttek a bacik és egyéb fertőzések. A foglalkozások pedig nagyon kuszák. Gondolj arra hogy egy hatalmas úszó csarnokban vagytok egy konduktorral. Alig hallottam valamit mi a feladat. Ja és persze te is bent vagy a vízben vagy apa mert csak úgy működik a dolog. Nem ért nekünk annyit mint amennyit hozott volna a konyhára. A másik még ami eszembe jutott hogy van olyan gyerek aki végig üvölti az egészet mert fázik vagy fél...szóval másnak sem egyszerű dolog ez a babaúszás. Így maradtunk a ha van kedvünk kimegyünk a strandra opciónál. A reflexeket nem tudom hogy hogyan befolyásolja. Arra inkább a tsmt torna a jó.
2024. ápr. 20. 11:47
2/15 anonim válasza:
Az előzőből lemaradt hogy ennyire kicsi gyereket én ott nem láttam. Mi is kb másfél évesek voltunk mikor jártunk. De kb két hónap múlva otthagytuk.
2024. ápr. 20. 11:49
3/15 anonim válasza:
A lányommal 3 hónaposan kezdtük. Nekünk bejött, főleg neki. Imádta. Már 5 éves, víz imádó. A fiammal nem tudtunk sokat járni a covid időszak miatt, 3 éves, és gyakorlatilag fél a víztől. Én nem hallottam erről a reflex dologról és nem is tapasztaltam semmi eltérést a lányomnál evvel kapcsolatban.
2024. ápr. 20. 11:52
4/15 anonim válasza:
A sogorom 3 fia közül a két nagyobbal jártak baba uszasra, a legkisebbel nem. Egyedül a legkisebb tud úszni... Őszintén, én mindig baromsagnak tartottam ezt a baba úszást, de a világon semmi reflexet nem fog visszatartani. Az egyetlen reflex ott ugyanis a lélegzet visszatartasa víz alatt, erről pedig az életben nem fog leszokni senki, szerencsere
2024. ápr. 20. 11:56
5/15 anonim válasza:
Én hallottam arról, amit írsz. Nem tudom mennyire igaz, de én nem vittem babaúszásra és nem is látom sok értelmét. Ismerős nagyon sokat járt a babával, de rendesen úszni ugyanúgy meg kellett tanulnia később, mint más gyerekeknek, csak 5 éves kor felett tudják összehangolni a mozgást. Egy dologra lehet jó, nem fog félni a víztől hajmosáskor. Emiatt mi is jártunk 3-4 éves korában és erre be is vált. De Az, hogy minden xart összeszedjen babakorban, én nem vállaltam be. Medence, pára, minden baci jobban terjed. Öltöztetni is macerás.
2024. ápr. 20. 12:36
6/15 anonim válasza:
4 hónapos korától kezdve járunk, a mi fiunk nagyon szereti. Nem vettünk észre sem pozitív, sem negatív változást tőle a fejlődésében egyelőre. Nálunk a férjem vízimádó, ez a kedvenc közös program, hogy vasárnap délelőtt félórát lubickolnak.
2024. ápr. 20. 12:52
7/15 anonim válasza:
3 hónapos kortól jártunk. Majd 6 hónaposan jöttek a covid lezárások. Elég foghíjasan tudtunk járni.
2 éves kor előtt volt mikor újra rendszeres tudott lenni. Akkor viszont olyan volt mintha újra kezdtük volna. Viszont csomó szór vissza tudtunk neki utalni a babauszis időkre, hogy ott mi hogy volt.
Végül fél éve, 3,5 évesen kezdett rendes úszás oktatásra járni. Nem jobb és nem rosszabb azoknál akik előtte nem csináltak semmit.
Beteg a babaúszástól vagy most a simától sosem volt.
Plusz kicsiként a babaúszás volt nekem az én idő mert az apjával járt :D
2024. ápr. 20. 14:15
8/15 anonim válasza:
Mi is 4 hónaposan kezdtük, most 6 hós a kisfiam. Mi pl kiscsoportos foglalkozásom vagyunk, 5 baba van csak a csoportban es a medence is kicsi. Jó meleg is van:) az én kisfiam nagyon élvezi:) nyilván nem ettől fog megtanulni úszni, meg nem ennyi idősen, de szerintem fontos hogy ő is legyen emberek között, szokja meg h nem csak otthon ülünk:) es főleg szokjon hozzá a vízhez. Az meg h bacik vannak, hat istenem, mindenütt vannak bacik hacsak nem tartod otthon a sterilizált szobában, de azt meg tudjuk h nem igazán jó a babáknak🤷🏻♀️
2024. ápr. 20. 14:43
9/15 anonim válasza:
Utolsó vagyok, nekünk amúgy kifejezetten ajánlották a gyógytorna mellé, mert kisfiam feszes izomzattal született. Szakemberek ajánlották szóval nem gondolom, hogy visszatartana bármilyen reflexet.
2024. ápr. 20. 14:45
10/15 anonim válasza:
Nekünk nem ajánlotta a gyógytornász, hipoton baba.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!