Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babaúszáspárti vagy ellenző?...

Babaúszáspárti vagy ellenző? Melyik vagy és miért?

Figyelt kérdés
2010. okt. 27. 14:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
mi 80 km-re járunk úszni a picivel, minden szombaton. Nem mondom, hogy nem kellene másra az a pénz, amit a bérletre, benzinre, úszópelusra költünk, de látom, hogy a baba is és az apja is élvezi, így mindíg visszük. Már része a mindennapjainknak. Mi így döntöttünk.
2010. okt. 27. 21:57
 12/18 anonim ***** válasza:

Én sokat gondolkodtam rajta, végül nem vittük, egyrészt féltem hogy elkap vmi fertőzést, illetve újabban nem olvastam róla jókat.

A babaúszás lényege nem az, hogy így majd hamarabb megtanul úszni, hanem a búvárreflex fenntartása, vagyis belemerítik a vízbe a fejüket, mert ők még reflexből lezárják a légutaikat, és nem nyelnek vizet. Ha ezt gyakorolják, fennmarad a búvárreflex. Viszont mostanában egyre több olyan cikk van, ami azt írja, hogy ez nem jó, tehát nem jó az, ha egy csecsemőkori reflexet, aminek normális esetben el kéne múlnia, mesterségesen fenntartunk.

2010. okt. 27. 22:12
 13/18 anonim ***** válasza:
Ahova mi jartunk ott szinten ennyibe kerul. A parom es en szerettunk volna jarni, be is iratkoztunk 1 turnusra. A babanak nem tetszett, illetve szerintem tetszhetett volna neki, ha nem pont a delutani alvasidejenek a kozepen lett volna. Sajnos mas idopont nem volt, igyhat feladtuk. az elso 3 alkalmat vegig sirta, a vizala merites szerintem horror volt. 1 kivetelevel minden baba orditott. Szerintem jo dolog, mi majd kesobb ujra probalkozunk. A viz egyebkent mindig kellemes homersekletu volt, de eleg kloros :(
2010. okt. 27. 22:29
 14/18 anonim ***** válasza:
Ne haragudj kedves utolsó, de nem igazán értem, azt írod, hogy 1 kivételével minden baba végigordította a merítést, utána meg azt hogy ez jó dolog. Hát nekik annyira nem lehetett jó dolog mégsem ha ordítottak.
2010. okt. 27. 22:42
 15/18 anonim ***** válasza:
16:20-as, én úgy látom, hogy itt senki sem hurrogott le senkit, nagyon is nívós válaszok érkeztek :)
2010. okt. 27. 22:46
 16/18 anonim ***** válasza:

Nem okoskodni szeretnék, de biztos az egyik válaszíró félre értett valamit! Nem tarják fent a gyerekek búvárreflexét mesterségesen, csak kihasználják ezt az adottságukat ahhoz, hogy a későbbiekben ne legyen gond a vízbe merüléssel, hanem egy "természetes" dolog legyen a számukra. A közel 2 éves kisfiam pl: gyönyörűen merül, lábtempózik, felhozza a figurát a medence aljáról (persze úgy hogy fogom a kis testét), egyedül halad kb fél métert a vízben és kikapaszkodik a medence szélére, mindezt teli vigyorral és örömmel teszi. Az úszás hihetetlenül jó sport mindenkinek és bízom benne, hogy ezzel talán megalapozzuk neki a pozitív kezdést e téren.

Persze nálunk is vannak sírós gyerekek, de ahhoz nem kell bébi úszásra menni elég ha nyűgös valamiért, vagy talán álmos. Volt, hogy az én picim is nyügös volt akkor nem erőltettem a feladatokat csak játszottunk.

Sokan említettétek a fertőzéseket: sem mi sem a rengeteg kezdő vagy haladó csoportba járó gyerek egyike sem kapott el semmit. Remélem ez így is marad, de az ember nem tud mindent kiküszöbölni.

Bocsi, hogy hosszú lett!

2010. okt. 28. 21:55
 17/18 anonim ***** válasza:
Én sem vagyok ellenzője. Mindkét gyerekem 7 éves volt, mikor először került uszodavízzel kapcsolatba. (előtte csak strand kismedence, és a tenger alacsony parti szakaszai). És lám, megtanultak úszni szépen, és szeretik is a vízi sportokat. Szerintem - aki nem igényli vagy nem szereti - nem feltétlen kell babakorban elkezdeni.
2010. okt. 28. 22:00
 18/18 anonim ***** válasza:

tegnapelőtt 15:09-es vagyok. Kedves tegnapelőtt 16:20-as. Én nem vittem úszásra a babámat és nem is hurrogtam le a kedves kérdezőt. Bocsi, hogy nincs havi 12000 ft-om babaúszásra. Ettől még nagyon jó dolognak tartom, amit le is írtam.

Ha fele ennyibe kerülne és nem félnék a fertőzéstől (amit már sajnos én kaptam abban az uszodában, ahol a babaúszást tartják), akkor én sem gondolkodnék rajta. Köszi a jóindulatot a többiek nevében is, akik nem teszik vagy nem tehetik meg valamiért, hogy egy ilyen plusz dolgot adhassanak a babájuknak.

2010. okt. 29. 11:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!