20as vagyok. Amúgy Boglárka a lányunk. Nekünk fontos volt,hogy magyar név legyen. És nagyon illik rá.
2024. ápr. 15. 07:18
22/30 anonim válasza:
Szerintem már se a Dávid se az Alíz nem számít annyira gyakorinak. Nézd meg mellette a számot is, hogy hány gyereknek adták az egész országban...
Szerintem az is számít, hogy mi a vezetéknév. Az én férjemnek nagyon ritka vezetékneve van, konkrétan akinek ilyen neve az biztos, hogy rokona, így nem félnék az Anna nevet sem adni a lányomnak, de mondjuk egy Nagy vagy Kovács vezetéknévvel már meggondolnám. Egyetemi csoportomban 2 Kiss Anna is volt, neptun kód meg az anyjuk neve alapján különböztették meg őket, ez már azért extra kellemetlen.
2024. ápr. 15. 07:33
23/30 anonim válasza:
Kicsit zavar. Nyilván, ha nagyon bele lennék szerelmesedve, akkor akkor is azt adnám, de ha van másik név, amit imádok, akkor inkább azt. Pl. szerintem gyönyörű név az Anna, de mivel a környezetemben kb. minden második kislányt Annának neveztek el, így én nem azt választottam, volt másik, ami legalább annyira tetszett nekünk.
2024. ápr. 15. 08:24
24/30 A kérdező kommentje:
Nem extra, de nem is olyan gyakori a férjem neve.
Kíváncsiságból az egyik lányom nevét valamikor beírtam Facebookon, volt 3-4 találat, azt hiszem :D
2024. ápr. 15. 08:35
25/30 anonim válasza:
Nem.
2024. ápr. 15. 09:09
26/30 anonim válasza:
Engem zavarna a nagyon gyakori név. A top10-et élből kizártam. De ha 16. lenne a kedvencem, akkor azt valószínű elfogadnám már. A mi választott nevünk az akkori lista felénél volt kb.
2024. ápr. 15. 10:25
27/30 anonim válasza:
Nekem már a fiam születése előtt 10 évvel volt egy kedvenc nevem. Akkor még a top 20-ba éppen befért, most benne van a top 5-ben. Mikor kiderült hogy kis fiúnk lesz próbáltam más néven szólítani őt, de nem ment. Így maradt az eredeti név. Itt a faluban jár oviba, nincs másik kisfiú egyik csoportban sem ezzel a névvel. De pl ritkább névvel rendelkező kisfiú 2 is van a csoportban.
2024. ápr. 15. 10:58
28/30 anonim válasza:
Őszintén szólva zavarna, de ha csak az az adott név tetszik, akkor ez van, adnám azt. Mi a fiú nevekkel voltunk így, kb csak a Dániel volt az ami mindkettőnknek tetszett. Az meg nemhogy a top10-ben, de a top 5-ben is sokszor benne van. Végül lányunk lett, de ha fiúnk lett volna szerintem ettől függetlenül Dániel lett volna.
2024. ápr. 15. 14:12
29/30 anonim válasza:
Nem zavart, hogy gyakori név, mert egyszerűen érzed, hogy így fogják hívni a gyermeked, ez lesz az!
Esetünkben mindkettőnknek a Levente tetszett, mindegy, hányadik a listán, nekünk ez a név melengette a szívünket.
2024. ápr. 16. 11:16
30/30 anonim válasza:
Nem, inkább az szempont, hogy a környezetünkben ne legyen gyakori. Nem annyira a statitsztikát nézzük.
Pl. én egy Hanna nevű babát/kislányt sem ismerek: se az ismerőseim között, se az itteni kisgyerekesek között, pedig mégis évek óta a leggyakoribb név
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!