Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Névválasztásnál nektek akadály...

Névválasztásnál nektek akadály/zavar, ha nagyon gyakori?

Figyelt kérdés

Minden gyerekemn igyekeztem úgy választani, hogy ne legyen annyira gyakori név, többnyire sikerült is, bár nagyon extrát meg nem akartam.

Viszont most mind a fiú-, mind a lánynév, ami nekem tetszene, nagyon a lista elején van, meg is lepődtem.

Viszont kb semmi más nem tetszik.

Titeket befolyásolt, vagy nem foglalkoztatok/foglalkoztok vele, hogy esetleg a korosztályában tömegek viselik ugyanazt a nevet?

ápr. 14. 21:39
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
72%

Igen. Nem azért, mert attól lesz különleges a gyerek, hanem, mert nekem is ritka nevem van, számomra az a természetes, hogy csak engem hívnak úgy. (Engem se ezzel akartak különlegessé tenni, csak külföldi apukából adódóan külföldi vezetéknevem van, így a keresztnevem se magyar.😂)

Nem tudom elképzelni a szitut, hogy szólok a gyerekemnek és megfordul még másik 3.

ápr. 14. 23:38
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Ezek tök jó nevek, én is adnám őket. Dávidot ugyan ismerek többet is, de Aliz nevű kislányt egyet sem.
ápr. 14. 23:53
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem érdekelne, azt adnám, ami a szívem csücske, meg párom is szereti azt a nevet.

A gyakorisága nem befolyásoló tényező.

Amúgy már vannak 15 éve dédelgetett neveim, egyszer már említettem őket a páromak, pozitívan reagált. Egyik név nem olyan rég lett gyakori, amihez amúgy én is hozzájárultam, mert sokat ajánlottam pl itt Gyakorin, olyan szép név. :) Mostanában már nem nagyon szoktam ajánlani a kedvenc neveimet, csak akkor ha valami olyan vezetéknévhez kérnek ötleteket, kevés van, ami illik hozzá, és az én kedvencem pl pont illik. :)

Amúgy igazából nem baj, ha sok van belőle;örülök, hogy más gyereknek is ilyen szép neve van, ilyen szép neveket adtak a szülei. :)

ápr. 15. 00:05
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem foglalkoztunk ezzel, a lányunk neve elég gyakori, asszem most a negyedik vagy ötödik leggyakrabban adott név: Luca. Az, hogy mennyire gyakori ilyen formában nem sokat jelent, az egész országra vetítik a statisztikát. Első osztályos, a suliban a 8 évfolyamon van ő meg egy hetedikes lány, akik Lucák és ennyi. Máshol meg Dunát lehet rekeszteni a Lucákkal, annyi van. Itt a Réka a "menő", minden évfolyamra jut legalább egy. De ismerek olyat, aki nem direkt ritkább nevet keresett, így lett Piroska a kislánya, hogy a kicsik közt ritka. Az egyik ovistársa is Piroska, egymástól függetlenül adták (nem ismerték egymást a szülők).
ápr. 15. 06:15
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Többször leirtam már: a lanyom Anna és a szuletese évében ez volt a leggyakrabban adott női név. A gyerek mar 20 éves, az egyetlen ilyen nevű nő, akivel valaha is találkoztunk, nálam idősebb. Soha egyetlen ilyen nevű gyerek nem volt sem bolcsodeben, sem óvodában, sem iskolában, sem sehol máshol a környezetében.

A nevek gyakorisága azt jelenti, az egész országban x idő alatt y adott nevu gyerek született. Tehát legyen mondjuk 1675 Anna nevu gyerek és 4 Florentina az egész országban. Simán lehet, hogy az 1675 szét van szorodva az országban, míg a 4 Florentina pont mind Alsokismackofalvan él

ápr. 15. 06:17
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Erre ne alapozz kérdező. Nővérem mindenképp olyan nevet akart, ami ritka. Így lett a gyerek Nina. Tavaly kezdte a bölcsit, két Nina is van náluk, igaz az egyik egy másik csoportban.
ápr. 15. 06:27
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
13 mi a név?
ápr. 15. 06:30
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Van akit zavar mást nem. Nekem mondjuk nem tetszenek a top10 nevek nem is onnan valasztottunk nevet, de ha az tetszett volna nem érdekelt volna, hogy hány másik gyereknek az a neve. Ismerek olyat aki teljesen kikelt magából mikor már a negyedik kisgyerekkel találkoztak akinek ugyanaz a neve mint az ő gyerekének mintha csak neki jutott volna az eszébe.
ápr. 15. 06:45
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha ezek tetszenek, ne foglalkozz vele. Az a helyzet, hogy én anno meg sem néztem melyik nevek vannak a top 10-ben. Egyik lányom keresztnevéből sem volt kettő az oviban és a nagynak a suliban sincs ugyan olyan nevű osztálytársa.

Egyébként Alíz. :) Egyetlen másik Alízzal találkoztunk a játszótéren eddig, itt más nevek a felkapottak.

ápr. 15. 07:07
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút nem! A lányomból csak 1 van, tök mindegy, milyen gyakori a neve!
ápr. 15. 07:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!