Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem "szabad" sózni a...

Miért nem "szabad" sózni a babák ételét?

Figyelt kérdés

egy pici só árt nekik? Nyilván nem az agyonsózott ételekre gondolok.

Kislányomnál hónapok óta kisérletezek az ételekkel, főként főzelékekkel. Nem nagyon ízlett neki. Néhány napja kipróbáltam hogy tettem bele egy cipet sót és úgy befalta az egészet.

2010. okt. 27. 12:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne lehetne? 6 hósan kezdtem hozzátáplálni. Dokinénk is mondta, hogy nyugodtan tegyek bele pici sót, cukrot amibe kell. Én se enném meg ízetlenül.
2010. okt. 27. 12:38
 2/11 anonim ***** válasza:
Nekünk is tettek bele, és egészségesek vagyunk. A sóra és cukorra szükség van az egészséges fejlődéshez.
2010. okt. 27. 12:39
 3/11 anonim ***** válasza:
én is rakok az én kisfiaméba!
2010. okt. 27. 12:39
 4/11 anonim ***** válasza:

picit én is sózok.

szerintem inkább a többi fűszert ajánlott kerülni. de talán van annyi eszünk, hogy erős pirospaprikát nem rakunk a kajájukba! :)

2010. okt. 27. 12:47
 5/11 anonim ***** válasza:
Én is használtam csipet sót mindig, mert borzalmas ízetlen tud lenni minden. Még a tápszerben is van nátrium, tehát ugyanúgy kell az is a babáknak.
2010. okt. 27. 12:51
 6/11 A kérdező kommentje:

köszi h nem hurrogtatok le :-)

végre normális anyukákkal találkoztam itt!!!

ezekután nincs lelkiismeretfurdalásom. nyilván nem erőspaprikára gondoltam :-)

zöldfűszereket régóta használok az ételeibe, de az nem elég neki..

2010. okt. 27. 12:51
 7/11 anonim ***** válasza:
37%

Ha tényleg érdekel a válasz:

Sót azért nem rakunk a baba ételében, mert annak feldolgozása nagyon megterheli a veséjét, ami terheli a szervezetét, feleslegesen.

Emellett ők a természetes izekhez vannak szokva, mi, felnőttek már megszoktuk és épp ezért elvárjuk a sót, de ők még -nem úgy, mint mi- érzik a valódi izét az ételnek. Amit felesleges elnyomni a só intenziv izével.

A szervezet úgy működik, hogy ha pár hétig nagyon sósan eszel, akkor ehhez a szinthez hozzászokik és minden étel, amiben nics ez a szint, sótlan lesz neked. Más izt nem érzel nagyon mellette, legalábbis sokkal kevésbé. Ha pár hétig teljesen só nélkül ennénk az ételeinket, akkor ahhoz szokna a szervezetünk és képtelenek lennénk megenni azt, amit ma jó izűnek gondolunk, érzünk.

Na, szóval ők a 0 szinthez vannak ugyebár szokva, tökéletesen érzik az izeket. Mi meg már egy x szintre be vagyunk állva, ki milyenre és tökéletlenül érezzük az izeket.

A só elnoymja a többi, temrészetes izt és hozzászoktatja magához a szervezetet, igy utána mindig követelni fogod magadnak. Mint a chips-evők...

2010. okt. 27. 15:11
 8/11 anonim ***** válasza:
15.11-nek. Nem arról van szó, hogy úgy sózzuk neki, ahogy magunknak.Hanem csak egy picit, hogy mégis legyen némi íze.A bolti babaételekbe is van só, és cukor. Nekünk azt mondat a gyerekorvosunk, hogy minimális sóra már nekik is szükségük van.
2010. okt. 27. 19:20
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem a védőnő anno azt mondta, hogy egy "gondolatnyi" sót tegyek bele nyugodtan. Tehát én sóztam is picit mindig, pedig igaza van az egyik előttem szólónak, ők még érzik az ételek igazi ízét, mert a fűszerezéssel még nincs eltorzulva az ízérzékelésük, tehát nem érzik sótlannak/cukortalannak az ételt.
2010. okt. 28. 00:28
 10/11 A kérdező kommentje:

hát szerintem azért érzik az ízeket, mert mióta rakok az ételébe egy csipet sót, azóta eszik a gyerek. előtte nem tudtam semmi főzeléket beletukmálni..

cukrot még nem kapott.

2010. okt. 28. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!