Miért nem "szabad" sózni a babák ételét?
egy pici só árt nekik? Nyilván nem az agyonsózott ételekre gondolok.
Kislányomnál hónapok óta kisérletezek az ételekkel, főként főzelékekkel. Nem nagyon ízlett neki. Néhány napja kipróbáltam hogy tettem bele egy cipet sót és úgy befalta az egészet.
picit én is sózok.
szerintem inkább a többi fűszert ajánlott kerülni. de talán van annyi eszünk, hogy erős pirospaprikát nem rakunk a kajájukba! :)
köszi h nem hurrogtatok le :-)
végre normális anyukákkal találkoztam itt!!!
ezekután nincs lelkiismeretfurdalásom. nyilván nem erőspaprikára gondoltam :-)
zöldfűszereket régóta használok az ételeibe, de az nem elég neki..
Ha tényleg érdekel a válasz:
Sót azért nem rakunk a baba ételében, mert annak feldolgozása nagyon megterheli a veséjét, ami terheli a szervezetét, feleslegesen.
Emellett ők a természetes izekhez vannak szokva, mi, felnőttek már megszoktuk és épp ezért elvárjuk a sót, de ők még -nem úgy, mint mi- érzik a valódi izét az ételnek. Amit felesleges elnyomni a só intenziv izével.
A szervezet úgy működik, hogy ha pár hétig nagyon sósan eszel, akkor ehhez a szinthez hozzászokik és minden étel, amiben nics ez a szint, sótlan lesz neked. Más izt nem érzel nagyon mellette, legalábbis sokkal kevésbé. Ha pár hétig teljesen só nélkül ennénk az ételeinket, akkor ahhoz szokna a szervezetünk és képtelenek lennénk megenni azt, amit ma jó izűnek gondolunk, érzünk.
Na, szóval ők a 0 szinthez vannak ugyebár szokva, tökéletesen érzik az izeket. Mi meg már egy x szintre be vagyunk állva, ki milyenre és tökéletlenül érezzük az izeket.
A só elnoymja a többi, temrészetes izt és hozzászoktatja magához a szervezetet, igy utána mindig követelni fogod magadnak. Mint a chips-evők...
hát szerintem azért érzik az ízeket, mert mióta rakok az ételébe egy csipet sót, azóta eszik a gyerek. előtte nem tudtam semmi főzeléket beletukmálni..
cukrot még nem kapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!