Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki hogyan altatja el az 5-6...

Ki hogyan altatja el az 5-6 hónapos babáját?

Figyelt kérdés
Azt hozzáteszem , hogy fogzik. Én próbálom nem "elrontani" az eddigi bevezetett dolgainkat, de mostanában inkább kézben szeretne elaludni, sőt van amikor ott sem ,mert kiveszíti magát.Próbáljuk a sírni hagyás-kivevés-nyugtatás-visszatevés taktikáját alkalmazni,úgy tünik az működne is, csak nagyon nehéz megállni, meg sokszor a nappal is nehézkes. Van itt olyan aki így próbál altatni, sikerrel? Ez mind a fogzás miatt lehet?
2010. okt. 27. 12:31
 1/8 anonim ***** válasza:
szia.igaz az én kislányom már 8 hós de nekünk is volt egy ilyen időszak h nem akart istenért sem alduni.és hozzáteszem nem fogzás miatt volt mert azóta sem nőtt ki neki.:(és vhogy elmúlt.habár én soha nem altattam kézben ő olyan fajta h leteszem bevackolja magát és egyedül olyan szépen alalszik h csak naaa.lekopogtam..és akkor én is ezt a módszert csináltam és nekünk bevált.és semmi kép nem akartam hozzászoktatni a kézben elalváshoz...sztem ez a legjobb módszer...kitartás és még annyi h cumizik a babád?mert nálunk az is segített.jóó tudom h nem a legjobb módszer de nálunk alváshoz kéri de nem mindig..szóval nincs az h kiesik a szájából és felébredne h keresi.remélem segítettem..
2010. okt. 27. 12:39
 2/8 anonim ***** válasza:

lehet amiatt. az én babám is 6 hós. kb. másfél hónapja kezdte, hogy csak kézben alszik el. engem nem zavart, legrosszabb esetben is 20 perc múlva aludt, akkor betettema kiságyba és nem volt gond, aludt tovább. viszont kb. 2 hete az én kezemből is kifeszíti magát a babám, ahogy te is írod. ezért most azt csinálom, hogy kézbeveszem, pár percig ringatom, elnyugszik és berakomébren a kiságyba, ott pedig 5-10 perc alatt elalszik.

nem hiszem, hogy sokat tudtam segíteni ezzel, én így csinálom. mindig a fiam figyelem és alkalmazkodom az igényeihez. sosem hagytam én sem sírni.

ha belekezdesz egy módszerbe, akkor tarts ki mellette!!!

nagyon nehezet válaszottál(felveszem-nyugtatom-leteszem), sok türlelem és macera.

2010. okt. 27. 12:41
 3/8 anonim ***** válasza:
második vagyok. még annyit, hogy a cumi nekünk is bevált, nekünk sincs gond abból, ha kiesik a szájából, és csak alváshoz kell neki.
2010. okt. 27. 12:44
 4/8 anonim ***** válasza:
Csak babakocsiban.
2010. okt. 27. 12:47
 5/8 anonim ***** válasza:

A lányom cicn alszik mindig!Ha jön a foga akkor képes napokig megint csak cicizni,demmi mást nem enni!Ugyebár a cici fájdalomcsillapító is!Én mindig onnan tudtam hogy jön a foga,hogy egész nap cicizni akart!

Amúgy próbáld ki a chamomillát (homeós bogyó) nálunk az a legjobb alvásra is!He fogzik akkor is szinte csak alvás előtt kapja!

2010. okt. 27. 13:44
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem 5 és fél hós a kisfiam, és múlt pénteken kezdtem el ezt a módszert, amiről írsz. Szokásos altatódal, szép álmokat kívánok (mindig ugyanazt énekelem és mondom neki, ez fontos), és leteszem. Háromszor hagyom egy percig sírni, aztán háromszor másfél percig, aztán háromszor két percig, bár addig nem nagyon szoktunk eljutni. Napközben nehezebben tűri, viszont este fürdetés és szoptatás után leteszem, akkor még magyaráz, udvarol egy kicsit, és magától elalszik!!! Persze erősnek kell lenni, nem könnyű sírni hagyni, még 1-2 percig sem. Én azért határoztam el magam, mert már teljesen kikészített a hosszú altatás, minden éjszaka felébredt, és nem volt hajlandó aludni, csak kézben, nem lehetett letenni, csak ha magam mellé fektettem cicizni, de ha így aludt el, akkor sem tudtam visszatenni az ágyába. A kialvatlanságtól annyira fáradtak, és ingerültek voltunk a párommal mindketten, hogy három hete(!!!) nem szexeltünk, és volt, hogy sajnos már a babával veszekedtünk, pedig szegény, nem ő tehet róla. És aki azt mondja, hogy ez árt a babának, hogy sírni hagyom, arra azt mondom, hogy 1-2 perc sírásba, még nem fog tönkremenni a lelke, viszont abba igen, ha netán elválunk, vagy feszülten, és ingerülten élünk. Múlt péntek óta átalussza az éjszakát, és este, mikor lefekszem, alig várom a másnapot, hogy megint élvezzem a babámmal töltött időt. Nekem megváltás volt ez a módszer. Lám, ennyit számít, hogy normálisan pihenünk, én is és a baba is:)
2010. okt. 27. 14:35
 7/8 anonim ***** válasza:
cicin.
2010. okt. 27. 16:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia!5 és fél hónapos a kisfiam.Nekünk is volt egy ilyen időszakunk.De akkor is szerencsére 10-20perc alatt elaludt.Aztán rákapott hogy csak cicin aludt el.Most már úgy állunk hogy cicizik,büfizik és lerakom a mi ágyunkra.Melléfekszek,bekapja az ujját és elaltatja magát.Nappal csak a mi ágyunkon alszik el,sehol máshol.
2010. okt. 27. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!