Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 évest hogyan szoktassak le...

2 évest hogyan szoktassak le a cicizésről?

Figyelt kérdés
Már próbáltam tejapasztó homeopátiás szert, a védőnő szerint elapadok akkor nem fog cicizni mert nincs mit szivni. El sem apadtam igazán, és ugyanúgy sziv. Elalváshoz kell neki általában meg hajnalban. Már próbáltam citromot kenni rá, de nem érdekelte. Ha egyszerűen nem adom neki oda akkor képes hányásig hisztizni érte, és abból se alvás, se semmi nem lesz. Senkinek sem jó. Mit tegyek? Vajon abbahagyja magától? Nem úgy érzem. Milyen trükkök vannak még?
2010. okt. 27. 00:03
 1/6 anonim ***** válasza:
47%
A homeopátia humbug, azért működik, mert az emberek elhiszik, hogy működik (placebohatás). Ami meg az elválasztást illeti, mindenképpen a Te döntésed kell legyen, és Neked kell érvényt szerezni. Állj a sarkadra! Ha hisztizik, hát hadd hisztizzen. Tudom, hogy rossz hallgatni, de még rosszabbat teszel vele, ha mindent megadsz neki, csak azért, hogy abbahagyja. Ha látja, hogy nem ér el vele célt, így is, úgy is abbahagyja.
2010. okt. 27. 06:28
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Egyetértek az elsővel. Ne hagyd cicizni,akkor sem,ha ordít. Néhány éjszaka után abbahagyja majd.
2010. okt. 27. 06:34
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehet kicsit drasztikus, de kend be borssal, ha nem jön be erőspaprikával. Bevált tapasztalatból írom. Szerintem akkor elfogadja, hogy megromlott a tejcsi.
2010. okt. 27. 08:04
 4/6 anonim ***** válasza:

A homeopátia nem humbug, de mindegy, aki nem ért hozzá, annak nem is használ. Az én gyerekeim szépen meggyógyulnak tőle, de mindegy.

Én megbeszéltem velük, hogy fáj a cicinek. Nekem most volt két éves, és tényleg fáj, mert terhes vagyok, nomeg néha kellemetlen. Januárig remélem leszokik. Szóval én elalvás előtt, amikor már szépen ellazult, akkor mondom,hogy már fáj a cicinek és hagyjuk abba. Van, hogy észre se veszi, hogy már nem szopik, és szépen elalszik nélküle. Kicsit általában szoktam hagyni cicizni, de volt már múlt héten, hogy annyira ellazult a mesétől is, hogy cici nélkül elaludt szépen minden gond nélkül. Annak idején a lánykám éjszaka is sokat szopott amikor már terhes voltam, és nagyon féltettem a hasamat. Akkor is megbeszéltük, hogy már fáj a cicinek, kicsit először persze próbálkozott, mindig volt odakészítve valami itóka,amit szívesen fogyaszt, és a

2010. okt. 27. 08:39
 5/6 anonim ***** válasza:

szóval volt itóka odakészítve, és egy-két hét alatt szépen leszokott az éjjeli cicizésről is. Persze utána is felkelt, de kérte az itókát, és visszaaludt magától.

Szerintem próbálj valami alvás előtti lenyugtató rituálét kialakítani, amiben először még benne van a cici, de később észrevétlenül ki lehet belőle csempészni.

Arra is, figyelj, lehet most megszokik valami helyettesítő dolgot, pl. lánykámnak a kezét meg kell fogni, és úgy alszik el. Oviban semmi gond nélkül elalszik magától, de itthon bizony oda kell feküdni mellé, még mindig, és képes kivárni bármeddig, mire megfogom a kezét. Szóval valahogy ösztökéld a saját elalvás megtanulására. A fiam úgy látszik hajlik is rá, mert ő tényleg le tud nyugodni a mesétől, de sajnos a lánykám másfajta. Ő bizony mese alatt is képes ugrabugrálni, hogy ez miért, az miért persze allergiás sokmindenre, ami gondolom alapból zavarja, így muszály a kézfogásos rituálét még mindig betartani, pedig már elmúlt négy éves.

Nem hiszem, hogy az alapból imádott cicitől azzal el lehetne tántorítani egy gyermeket, aki két éve már megszokta, hogy az jó,hogy valamivel sunyi módon bekenjük, meg efféle. Ilyenkor már nyugtatás eszköze, és bizony két éves már képes megérteni, ha valami oka van a dolognak. Következetesnek kell lenni. Sok sikert hozzá! :-)

2010. okt. 27. 08:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen ezt a fáj cici dolgot már próbáltam és meg is érti, kb 10 perc után abbahagyja és magától mondja hogy fáj a cici és olyankor kéri hogy ölben altassam el, vagy hivja apát hogy ő altassa el. Nem is igazán az esti cicizéssel van a baj, hanem a hajnalival. Megébred 6 körül és képes reggel 8 ig kb negyed órás kihagyásokkal a cicin lógni , közben alszik is félig meddig, meg persze én is szeretnék. Ha elvenném tőle akkor 6kor lenne az ébredőnk, mert üvöltene, így kb 8 ig még eltűrőm aztán leválasztom magamról és űvölt kb 10 percig aztán megy játszani. Ez az ami kezd nekem kicsit megterhelő lenni már. Ezek a reggeli ébredős dolgok.
2010. okt. 27. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!