Akinek hamar kezdett el beszélni a gyereke, mennyit foglalkoztak vele?
Amugy ilyenkor 1 ev korul nem rendes szavakat varnak el, hanem szotagokat, illetve hangutanzo szavakat.
Csak az volna a lenyeg, hogy konzekvesen ugyanarra hasznalja az adott “szot”.
De ez nem teljesul mindenkinel, csak ez a volna a papirforma ugye.
1 évesen az az elvárás, hogy mondjon 5 szót. De az nem a mentőautó mondjuk, hanem mondjuk ha ő a cumira azt mondja, hogy boa, és mindig arra használja, akkor az egy szó.
Amúgy mindkét gyerekemmel sokat foglalkoztam. A lányom 8 hónaposan mondta ki az első szavát (igen, tanúm is van rá, és nem, nem csak én képzeltem bele :D), 1 évesen 50 szót használt. Ebben volt bárki számára érthető is, meg olyan is, amit csak mi értettünk. Pl.Zoli-Doi
A fiam 1 évesen 1 szót se mondott. Semmit. Mondtam is a védőnőnek, hogy nekem ez tök fura, mert ugyanannyit foglalkozom vele is, mint a nővérével, ennek ellenére nem akar megszólalni se.
Aztán 15 hónaposan egyik napról a másikra beindult neki. Most lesz 2 éves, 4-5 szavas mondatokat mond, mondókázik.
Ugyanannyit foglalkoztunk a két gyerekünkkel, mégis, a fiam már 1 évesen f*sta a szót, a lányomnál meg örültünk 2 éves korában, hogy 5-6 szót mondott, amiben benne volt a vauvau meg a bumm is 😅
Már nagyok és semmi különbség a beszédükben, senki nem mondaná meg, hogy az egyiknél milyen hamar kezdődött, a másiknál meg későn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!