Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg rosszat teszek a...

Tényleg rosszat teszek a babámnak, ha nem hagyom, hogy a cicin aludjon el?

Figyelt kérdés
Mikor végzet a tényleges evéssel, és el-elbóbiskol a cicimen, akkor finoman elveszem tőle és leteszem a kiságyába. Nem szeretném, ha csak úgy tudna elaludni, mert pl. a barátnőm kislánya még 2és fél évesen is csak úgy volt hajlandó aludni. Csak a párom is anyukám is macerál, hogy miért nem hagyom, hogy azon aludjon el, így nem kellene még melette álldogálni, simizgetni, beszélni neki, míg el nem alszik. Nekik van igazuk?
2009. jan. 5. 09:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem írtad mennyi idős a babád. Nekem 8 hónapos,este azon szokott elaludni, ha álmos már mászik oda hozzám. De ha kezd aludni magától kiköpi. Szerintem ne vedd el tőle, így csak a még félálomban levő babát felébreszted, eljön az idő nálatok is, hogy csak addig kell még elalszik.

2009. jan. 5. 09:29
 2/5 A kérdező kommentje:
Azt tényleg elfelejtettem írni, hogy pont ma egy hónapos. Köszönöm a válaszod. Csak félek, hogy anélkül majd nem fog tudni elaludni.
2009. jan. 5. 09:35
 3/5 anonim ***** válasza:
60%

Azt kell eldöntened, hogy neked mi a legkényelmesebb és később hogyan akarod csinálni. Ha neked ez így kényelmes, akkor nincs ezzel gond.

Az én babám most 8 hónapos, mi az első pillanattól így csináltuk, és most is egyedül alszik el: Esti cicizés közben én nem hagytam teljesen elaludni, de félálomba szenderülni igen, aztán még félig ébren beraktam az ágyába, hogy tudatosuljon benne, hogy az ágyában van és ott aludt el. Ettől a ponttól már elaludt egyedül.

Nálunk így hiszti nélkül sikerült az esetek nagy részében elaltatni napközben is, és a mai napig a kiságyában alszik el és nem volt gond akkor sem, amikor a déli alvás előtt nem kapott cicit. Az esti lefektetés viszont úgy néz ki, hogy beteszem a kiságyba és onnantól én már nem kellek az elalváshoz, csak nézhetem, ahogy magától elalszik a morzsoló kendővel. Nekem ez vált be, de valaki szereti előtte babusgatni a babáját. Tőled is függ milyen alvási asszociáció alakul ki benne.

2009. jan. 5. 10:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek az előttem válaszolóval, egy egy hónapos babának még nincsenek kialakult alvási szokásai, te alakíthatod, ahogy ő igényli, és persze, hogy neked kényelmes. Tapasztalataim szerint meg kell tanítani neki, hogy hogyan altassa el magát. Még nagyon pici, szüksége van a közelségedre, hogy érezze az illatod, a tested melegét, hallja a szívverésed. Ehhez szokott hozzá a pocidban, ez nyújt neki biztonságérzetet. Én mindig hagyom, hogy elaludjon a cicimen,ha ezt szeretné, és sokat ringattuk a kezdet kezdetétől, mert hasfájós volt, aztán ahogy az elmúlt, elkezdődött a fogzás. 4 és fél hónapos, és most már látszik, hogy a sok törődés kezdi meghozni a gyümölcsét: például a délutáni alvásnál már saját magát altatja el. Vettem neki egy puha alvós rongyállatot, ringatáskor mindig a kezébe adjuk, ezzel kialakult az a szokása, hogy azt morzsolgatja, a fejére húzza, "beszél" hozzá stb. Persze ez nálatok még odébb van, de érdemes egy-két szokást elkezdeni kialakítani. Például alvás a kiságyban van, ha ébren van kiveszem. Ilyen kis korban még nem tudják kifejezni, hogy pontosan mi a bajuk, de hamarosan egyértelműen jelezni fogja, ha álmos: ásítozik, dörgöli a szemét. A cicin elalvás nálunk már jórészt csak este van, ő szokott le róla, aztán amíg átviszem a kiságyba böfizik egyet félálomban, és alszik tovább. De ha nagyon nyűgös, egy kis összebújás és cicizés mindig segít.
2009. jan. 5. 10:35
 5/5 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem nem árt neki ha nem hagyod hogy a cicin aludjon el. Most még hamar megtanulja a "rendet". A barátnőm se hagyta 1 hónaposan és azóta beállt náluk is a rend. Igaz volt sírás, de nem a fájdalomtól!
2009. jan. 5. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!