Hogyan küzdöttetek meg a baba iránti állandó aggodalommal?
Ezt fejben kell elrendezni magaddal
Az első gyerekkel én is így voltam, a masodikkal már teljesen lazán vettem a dolgokat
Az elsővel rohantam orvoshoz ha csak egy kiütés is volt rajta, a masodikkal már nem.
Ne feszulj rá, próbálj egy kicsit lazítani.
Amikor elkezdenem ezek a gondolatok körbe lengeni próbálok inkább arra gondolni, hogy a legtöbb baba egészséges, az enyém miért ne lenne az. Úgyis felnő és senkit sem fog érdekelni 30 éves korában hogy napi hány ml anyatejet evett, meg volt-e az X gramm súlygyarapodása és 4 vagy 5 hónaposan fordult a hátáról a hasára.
Ha valami igazi probléma lesz azt az orvos vagy a védőnő észre fogja venni és elérünk akkor aggódni rajta, addig semmivel se vagyok előrébb azzal ha aggódok.
Az idő...
1 éves most
Már nem aggódok annyit mint az elején
Az eleje katasztrófa volt részemről aggódás téren
Életre való baba volt, látszott rajta az első pillanattól. Ha fájt a hasa, jött a foga, keservesen sírt, akkor próbáltunk megtenni mindent, hogy jobb legyen neki. De ilyeneken, hogy eszik-e eleget, nem aggódtunk.
A mozgásfejlődése tényleg megkésett. Amikor ez egyértelmű lett, akkor (a védőnővel való állandó konzultáció után) gyógytornászhoz fordultunk. De akkor sem aggódtunk. Persze, azért örültünk, amikor beindult a kúszás. :-)
Idő meg a tapasztalat.
Rendeződnek majd az evési dolgai, látod ahogy fejest ugrik a padlóra és túléli stb. Egy idő után látni fogod hogy elég sokat kibírnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!