Van valami tuti tippetek, hogyan segítsek 6 hetes
kisfiamnak amikor annyira fáj a hasa, hogy szinte
vigasztalhatatlan?
Finoman masszírozd, vagy tegyél rá valami meleget. Igazából csak enyhíteni tudod a fájdalmát, segíteni rajta nem nagyon. Próbáld megelőzni, amennyire csak tudod, ne egyél semmi puffasztót, böfiztesd sokáig. Egy barátnőmnek volt nagyon hasfájós a kislánya, zöldséget sem tudott enni, amíg szoptatott, kenyéren és húson élt, különben rögtön rosszul volt a kicsi.
2009. jan. 4. 20:49
Nekem is hasfájós volt a kislányom kb. ennyi idősen. Mi kezdtük Infacollal, utánna angol vízzel végül az espumisan csepp vált be./tápszeresek vagyunk/ Kb. 2 hét alatt túl lettünk rajta. Bár igaz sokat ringattuk. Kell az anya érintése neki! Kitartást kívánok nektek!
2009. jan. 4. 20:55
szia!
Gripe Water nagyon jó,természetes. DE: lehet h éhes, akkor is sírhat de akkor is ha túl sokat evett szegény.. ha húzza fel a lábát és kemény a pocija ez a kis "gyógyszer" segíthet
2009. jan. 4. 20:57
szia! én is húson és krumplin élek (nem szeretem a húst, szóval ez külön király), fontos, hogy a zöldségek mellett figyelj a tejtermék bevitelre is, mert az is okozhatja.
Egyébként mi kamillateát iszunk (pici cukrot teszek bele a védőnő javaslatára), és babynos hasmasszázskrémet használunk. Esetenként lázmérőzöm, de erre a célra lehet kapni szélcsövet is a patikákban.
Mindenkinek más válik be, van akinek az infacol vagy az espumisan segít, van akinek a köménytea.
2009. jan. 4. 20:58
Mindenképpen tejmentes diéta,semmi puffasztó dolgot ne egyél(bab,lencse,paprika,karfiol stb.)Görcsoldásra:Grippe water(ez kapormagolaj),vagy espumisan,Infacol kezdésnek a max.adag,utána csökkenteni ha használt,de délutánra,estére mindenképpen adj neki.esetleg próbáld a mellkasodra hason fektetve,v.combodra téve masszirozni a hasát.esetleg hordozókendőben mászkálni mig elalszik(úgy összegömbölyödik mint a pocakodban volt)végül a legutolsó tipp:pár kávéskanál reszelt almalé,ez segitit az emészést,de ez hosszabb távon hat.
2009. jan. 4. 20:59
Már lehet neki adni angol vizet (vagy infacolt, stb.). Nekünk bejött. Ezenkívül: Egy etetés alatt többször is büfiztesd, és magad felé fordítva vedd fel úgy, hogy a hasa a mellkasodhoz, v. a hasadhoz támaszkodjon és hajladozz előre-hátra, így egy kis nyomást gyakorolsz a pocira. És természetesen masszírozd az óramutató járásával megegyező irányba. Tornáztathatod a lábaival is. Ez a kis csípőjének is jó, akkor is, ha egyébként nincs vele probléma. (Jó kis rugalmas baba lesz) Kitartást, el fog múlni a hasfájós időszak!!!
2009. jan. 4. 20:59
Mi mindent kipróbáltunk, amit itt neked leirtak, és nekünk végül az Aloe Vera Activator hatott. + sűrűn büfiztetni, még véletlenül se maradjon bent levegő + mozgatás, hason fekvés.
2009. jan. 4. 21:20
Ún. kólika tartás! Nekünk 2szer volt hasfájás miatt vigasztalhatatlan a babánk, és anyu mutatta ezt a fogást, ami használt nála.
Fektesd az alkarodra, pocakkal lefelé, úgy hogy a hasa végig a karodon legyen, a kezeddel pedig nyúj be a lábai közt, így biztos a tartás. Remélem érthető, ahogy leírom.
2009. jan. 4. 22:34
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Párom elment a gyógyszertárba, Infacolt javasoltak neki, most ért haza vele. Beadtuk neki, nem tudom hat-e. De nagyon sajnálom szegényt, sírt a babám, sírtam én is :(
Most picit megnyugodott.
Szerintetek érdemes lenne holnap megmutatni a doktor néninek?
infacolt majdnme minden etetés előtt adj neki akkor fog hatni baja nem lesz tőlre mert nem kifejezetten gyógyszer, mi is nezt használtuk....betegek közé nehhogy vidd rendelőbe ezzel, max csörögj rá v tanácsadásra vidd
2009. jan. 4. 23:12
Kapcsolódó kérdések: