Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor érdemes cumit adni a...

Mikor érdemes cumit adni a babának? Ki mikor és miért adott a babájának?

Figyelt kérdés
A kislányom már 4 hónapos, mostanában nagyon sokat szopja az öklét, eddig nem akartam rászoktatni a cumira, most merült fel bennem, hogy kéne-e neki.
2024. márc. 17. 20:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
73%
Én akartam adni a gyerekeimnek, mert nem akartam, hogy ujjszopósak legyenek, de egyik se fogadta el. A nagyobbik az ujját se szopta, és játékokat se vett a szájába, úgyhogy vele szerencsém volt, a kisebbik viszont ujjszopós lett. Már négy éves, és egyelõre nem úgy néz ki, hogy el akarná hagyni. Nagyon remélem, hogy iskoláskorra leszokik róla. Úgyhogy én is úgy vagyok vele, inkább a cumi. De úgysem rajtunk áll, mert nem fogadják el, ha nem kell nekik.
2024. márc. 18. 06:43
 12/12 anonim ***** válasza:
64%

Alváshoz kaptak csak mindketten. Kb. másfél éves korukig. Nem is kellett nekik nappal, pedig nem volt elrakva, szem előtt volt, de abszolút úgy rögzült beléjük, hogy a cumi az alvós "kellék".

2 évesen mentek bölcsibe, így előtte időben elkezdtem a leszoktatásukat. Lehetett volna vinni oda is, de csak külön dobozban, névvel-jellel ellátva, minden nap hazavinni, sterilizálni, stb. Hát én úgy voltam vele, hogy inkább felejtsük el a cumit addigra, és akkor nem kell azon aggódni, hogy mi van, ha véletlenül ottmarad a böliben, vagy épp reggel hagyjuk otthon. Nagyon hamar leszoktak róla amúgy, kb. 2 napig keresték, minimális pityergés volt este, de aztán túl is voltunk rajta.

Kislányom ovis csoportjában (kiscsoport) is cumiznak még alváshoz jópáran. Nekem kb. ott van a lélektani határ, ovikezdésnél, avagy 3 éves korban. Ha annál nagyobb gyereket látok cumival a szájában, azt már én gáznak érzem.

2024. márc. 18. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!