Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor érdemes cumit adni a...

Mikor érdemes cumit adni a babának? Ki mikor és miért adott a babájának?

Figyelt kérdés
A kislányom már 4 hónapos, mostanában nagyon sokat szopja az öklét, eddig nem akartam rászoktatni a cumira, most merült fel bennem, hogy kéne-e neki.
2024. márc. 17. 20:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%

Fogzik.

En mar nem szoktatnam ra. A szoporeflex miatt ajanljak ujszulottnel.

Es nagyon max. 1 eves korig, utana mar nagyon karos. Felesleges rászoktatni mar ilyenkor aztan nemsoka szoktathatod le.

2024. márc. 17. 20:14
 2/12 babyboom567 ***** válasza:
58%

Azért adtam cumit neki, hogy ne szopja az ujját.A családban több ujjszopis gyerek is van/volt,még iskolába is ujjszopiztak,és vért ízzadtak a szülők,hogy leszokjon róla a gyerek.A cumit meg el tudod venni, és nem kell visszaadni ha eljön az ideje.

Végül se nem cumizott se az ujját nem szopta. kb 5 hónapos koráig,kizárólag séta közben a babakocsiban cumizott,máskor nem kérte sosem,és el is hagyta magától.

2024. márc. 17. 20:16
 3/12 anonim ***** válasza:
84%

Ragoka onkabb

A cumi fuggoseget okoz. Lattal mar 4 eveset akinek allandoan a azajaba log? Nem szep latvany

2024. márc. 17. 20:16
 4/12 anonim ***** válasza:
58%

Megpróbálhatod, de nem biztos, hogy elfogadja. Az ikreimnek semmi esetre sem kellett, helyette ujjszopósak lettek, a fogaik szanaszét cseszve és beszédhibásak. Sehogy nem tudjuk leszoktatni őket. A nagytesójuk cumis volt újszülött korától, három évesen szépen letette a cumit közös megegyezéssel, semmi problémát nem okozott neki.

Szóval én vaslapáttal ütném, aki ellenzi a cumit, mi nagyon megszenvedjük az ujjszopást. 😆

2024. márc. 17. 20:19
 5/12 anonim ***** válasza:
56%

Én inkább a cumit pártolom. Akinek van a közelébe ujjszopós gyerek tudja mennyire szívás. Unokahúgom nem cumizott. Az ujját ellenben még 8 évesen is szopja és hát nagyon szívnak a tesómék a fogai miatt. A beszédhiba sem volt piskóta.

Az én fiamnak volt egy időszaka amikor cumizott. Aztán már nem kell neki kiveszi vagy kiköpi a szájából, pedig inkább a cumi. Így hohy nem akarja nem eröltetem, de rettegek, hogy ujjszopós lesz.

Barátnőm unokaöccse is az meg mellette rágja is a kezét. Borzalmasan néz ki neki.

A cumit el tudod venni le tudod szoktatni még ha néha nehéz is, de a gyerek kezét nem tudod elvenni.

2024. márc. 17. 20:36
 6/12 anonim ***** válasza:
68%

#5 Én meg olyannal találkoztam akitől amikor elvették a cumit szopta helyette az ujját.

Az hogy egy gyereknek nincs cumija nem garancia arra hogy szopni fogja az ujját és az hogy van nem garancia arra, hogy nem fogja szopni az ujját is.

Ahogy amúgy az sem garancia semmire hogyha nem szopik semmit szépek lesznek a fogai... Erre sajnos én magam vagyok a példa, se cumi se ujjszopás nem volt mégis szanaszét állnak. Genetika.

2024. márc. 17. 20:48
 7/12 anonim ***** válasza:
44%

6-os.

A véleményem írtam le az volt a kérdés. Érdekes mód, csak azok lettek lepontozva akik inkább a cumi, mint ujjszopást mondják.

Én meg egy olyan gyereket nem láttam aki cumi elvétel után ujjszopós lett. Minden rokon vagy ismerős gyereke lejött könnyen a cumiról. Aki ujjszopós annak meg mind vagy beszédhibája vagy kusza fogai vannak. Férjem unokaöccsei. Egyik ujjszopós másik cumis. Na nem a cumisnak vannak problémái.

Te mást tapasztaltál és az a véleményed én ezt tapasztaltam nekem ezért ez a véleményem. 5 voltam

2024. márc. 17. 21:13
 8/12 anonim ***** válasza:
63%
7 hónaposan kapott műtét miatt. Az előkészítés hosszadalmas volt, és nem vehettem az ölembe. Muszáj volt cumit adni neki..Pedig igény szerint szoptattam, nem akartam cumiztatni.
2024. márc. 17. 22:44
 9/12 anonim ***** válasza:
87%

Na mondjuk emiatt pont hulyeseg lenne raszoktatni, lassan fogadd el szerintem, hogy a babak a kezuktol kezdve mindent is a szajukba vesznek :D

En folyamat probalkoztam cumit adni neki, mert tapszeres volt es a cumisuvegen cumizott (volna) gyakorlatilag, amit nyilvan ha elaludt elvettem tole, mert nem tartottam biztonsagosnak igy, de akkor kb 30 perc mulva ebredt, ejjel-nappal. A cumit csak 5 hos koraban fogadta el, akkor viszont azonnal ataludta az ejszakat. Szoval en nem bantam meg ebbol a szempontbol, de mar 1 eves, latom, hogy nehez lesz a leszoktatas is. Bar csak alvashoz kapja, napkozben el van szepen rakva, de nem tudom mi lesz kesobb.

Ha nem lett volna ennyire kuzdelmes az alvas, nem adtam volna neki, mert minek?

Amugy en egy olyan gyerek voltam, aki szopta az ujjat, miutan elvettek tole a cumit. De engem nagyon megviselt, 2 eves voltam es a mai napig emlekszem, hogy a “husveti nyuszinak” kellett odaadnom, nem alltam ra keszen gondolom :D

2024. márc. 17. 23:17
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
En is láttam 4 évest cumizni. Az anyja apja elhagyta, a mamája neveli. Ne itelkezz.
2024. márc. 17. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!