Hipotón lenne a baba?
6 hetes babánk nem emeli a fejét, ha hason van (amit nagyon utál); ha háton fekszik és a karjainál fogva emeljük meg, hátracsuklik a feje; ha megemelem, kicsit rongybabaszerű, nyeklik-nyaklik.
Épp neurológust keresek és konduktorhoz is vinném, de addig szeretném megkérdezni, hogy 6 hetesen ezek még beleférnek, vagy biztosan probléma van?
Más probléma miatt voltunk kórházban másfél hetet, akkor nem tehettem hasra, igaz, itthon sem volt túl sokat hason, mert utálja, zokog.
Ha gond van, most még korrigálható?
Szerintem az első azért elég lazán veszi, már az egy hónapos státuszon nézi a doki az ülésbe húzást, ez azért nem balett kategória... Fiam hason még éppen emelte is a fejét (persze ő is utálta), de ülésbe húzásnál két hónaposan nem ment a fej tartása, így neurológushoz küldött minket.
Ott meg is állapították a feszes izomzatot, ami érdekes módon nyaki hipotóniával párosult (mint megtudtam, ez nem is olyan ritka), jártunk gyógytornára onnantól.
Majd a következő gyerekorvosi státuszon beszéld meg a gyerekorvosotokkal, hogy ha ő is indokoltnak látja, akkor adjon beutalót neurológushoz, szerintem ezen a két héten már nem fog múlni, és addig még meg is erősödhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!