Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csinál vagy nem csinál...

Mit csinál vagy nem csinál egy 5 hónapos hipotón baba?

Figyelt kérdés

Az én babám 4- 4,5 hónapos kora óta forog hasról hátra, hátról hasra, tökéletesen kinyomja magát, ha hason van (tehát nyújtva a karja). Lassan tud gurulni is.

Egy orvos azt mondta rá, hogy hipotón. Vajon miért?

(Nem volt alkalmam rákérdezni.)

Ahogy feküdt a hátán a babám, felhúzta a két karjánál fogva és a babám pont akkor nem tartotta a fejét. Vajon emiatt? Egyébként ha így felhúzom a karjánál fogva, akkor nem lóg a feje.

Kifejezetten erős babának látom (3. gyerekem és ő fejlődik a leggyorsabb ütemben ezidáig, a másik két gyerekem ilyen korában még éppen csak átfordultak nagy nehezen).

2013. ápr. 4. 17:04
 1/2 anonim ***** válasza:

Az én fiam 3,5 hónaposan fordult hasról hátra; aztán 4,5 hónaposan vissza, pedig hipotón.

Utána lassult be a mozgásfejlődése. 8 hónaposan kúszott, 11 hónaposan ült fel, 1 évesen mászott és állt fel, és most, majdnem 18 hónaposan indult el egyedül.

De minden baba más és minden hipotón baba is más.

2013. ápr. 4. 19:22
 2/2 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm.

Ezt az orvost nem tudom megkérdezni erről, de majd a saját gyerekorvosunkat megkérdezem.

2013. ápr. 5. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!