Mit csinál vagy nem csinál egy 5 hónapos hipotón baba?
Az én babám 4- 4,5 hónapos kora óta forog hasról hátra, hátról hasra, tökéletesen kinyomja magát, ha hason van (tehát nyújtva a karja). Lassan tud gurulni is.
Egy orvos azt mondta rá, hogy hipotón. Vajon miért?
(Nem volt alkalmam rákérdezni.)
Ahogy feküdt a hátán a babám, felhúzta a két karjánál fogva és a babám pont akkor nem tartotta a fejét. Vajon emiatt? Egyébként ha így felhúzom a karjánál fogva, akkor nem lóg a feje.
Kifejezetten erős babának látom (3. gyerekem és ő fejlődik a leggyorsabb ütemben ezidáig, a másik két gyerekem ilyen korában még éppen csak átfordultak nagy nehezen).
Az én fiam 3,5 hónaposan fordult hasról hátra; aztán 4,5 hónaposan vissza, pedig hipotón.
Utána lassult be a mozgásfejlődése. 8 hónaposan kúszott, 11 hónaposan ült fel, 1 évesen mászott és állt fel, és most, majdnem 18 hónaposan indult el egyedül.
De minden baba más és minden hipotón baba is más.
Értem, köszönöm.
Ezt az orvost nem tudom megkérdezni erről, de majd a saját gyerekorvosunkat megkérdezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!