Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kezdted ténylegesen...

Mikor kezdted ténylegesen élvezni az anyaságot?

Figyelt kérdés
1 hónapos múlt a kisfiam és nagyon érzékeny baba, minden nap kb. túlélésre játszunk. Szerencsére a szoptatással nincs gond és jól is gyarapszik, altatni viszont lehetetlen, hasfájás is gyötri. Hasra keveset tudom tenni, mert mindig annyira felspanolja magát, hogy hason aztán kibukja a teljes gyomortartalmát a mozgolódások miatt. Egyelőre nagyon nehezen találom magamat ebben az egészben, mivel ilyen érzékeny baba, ezért emocionálisan semmilyen pozitív visszajelzés sem jön tőle, akkor nyugodt csak amikor eszik, egyébként egész nap sír (nem sirdogál, hanem torka szakadtából üvölt és vörösödik). Hordozom is, az szokott segíteni, így abban nappal kétszer tudom altatni 1-1 órára.
márc. 8. 20:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
1-2 éves kora között elvoltunk nagyjából, de azóta megint pokol (8 éve)
márc. 9. 00:35
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk pont 2-5 hónap között volt a mélypont, a délutánokat éppen túléltük, mindig nyűgös volt, alig vártam az éjszakát, hogy aludjon végre és legyen egy kis nyugalmam (mindig nagyon jó alvó volt szerencsére).

De fél éves korára ez elmúlt, ahogy egyre ügyesebben változtatott helyet, annál kevésbé volt ebben rám szorulva, így kinyílt neki a világ és sokkal jobb lett a kedve is.

Azóta tart a vattacukor-időszak, jövő héten lesz 1,5 éves, de még mindig meg tud lepni, hogy milyen ügyes, aranyos, okos, kedves stb. tud lenni 😊

A járás óta egyébként azért jobb, mert a kúszó-mászó időszakában mindent a szájába vett, amivel a frászt hozta rám, nem nagyon vehettem le róla a szemem, de a járással ezt mintha elvágták volna.

Mióta meg beszél (azaz egyre több szava van), azóta még szórakoztatóbb, imádom, hogy most egy kis papagáj, szeretem az elferdített szavait, és várom, hogy még jobban ki tudja fejezni magát.

márc. 9. 01:13
 13/18 anonim ***** válasza:
48%

Hát kB 6,5honapos korától, ahogy megtanult mászni éreztem, hogy hónapról hónapra könnyebb, 9honaposan már érezhetően interaktív volt, és ekkor mondtam először, hogy egészen élvezhető kezd lenni. 1 éves korától pedig kifejezetten élvezem. Mondjuk ehhez hozzájárul nagyban, hogy 1 évesen már járt, 13honaposan abbahagytuk a szopizast, azóta nagyon sokat javult az alvasa is. Korán kezdett beszélni, most 20honapos, már rövid mondatokat kezd alkotni, nagyon cuki, folyton atkarolja a nyakam és mondja hogy szeretlek ♥️♥️♥️

Szóval úgy igazából 1 éves kora után lett nagyon élvezhető az anyaság.

márc. 9. 02:02
 14/18 anonim ***** válasza:
25%
Az első masodperctol kezdve. A nehézségek és megoldando feladatok, kialvatlansag, sok szoptatás stb semmit nem vontak le nálam az anyaság elvezetebol. Nem kell depresszioba és martirkodasba süllyedni. Igen ez ilyen, nehéz de attól még rajtad alszok el, érzed a bőrét, látod a szemét, neked adja ki a hangjait, szerintem fantasztikus. Az egyetemet is élvezem attól függetlenül, hogy nyomni kell a gyakorlatot, száz évig tartanak az órák, rengeteg a ZH, sok a vizsga, mindezt munka, család mellett. Ami megeri, ott mindig vannak nehézségek is. De ez nem von le az elvezetebol.
márc. 9. 08:14
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!:)

Még egy plusz kérdésem lenne.

A női szerepeteket hogyan és mikortől tudtátok megőrizni? Mikor elmegyek a babával sétálni, rendbe szedem magam, de a tükörbe nézve azért érzem magamon, hogy rendesen megfakultam, pedig vissza is nyertem a szülés utáni alkatomat, mégis egy csapzott csövinek érzem magam még a legszebb ruhámban is. :(

márc. 9. 08:23
 16/18 anonim ***** válasza:
48%
Pszichológus esetleg. A leglepusztultabb állapotomban se éreztem magam kevésbé "jó nőnek". Pizsamában, kócosan, fogmosás előtti büdös szájjal sem.
márc. 9. 08:33
 17/18 anonim ***** válasza:
Hidd el, hogy te sokkal rosszabbnak látod a helyzetet a tükörben, mint mások. Én még 3 hónap után is karikásnak láttam a szemeimet, mint az első hetekben, pedig már tudtunk aludni éjjel, anyukám mondta, hogy nem is érti miről beszélek, mert az elején tényleg durva volt, de most már nincs is semmi. Azóta rá kellett jönnöm, hogy igaza van. :D De van az a vicc tudod, hogy minden egészséges, jól lakott, tisztába tett baba mögött áll egy nő...aki úgy néz ki, mint egy hajléktalan. :D De nyugi, egyre jobb lesz, te is egyre jobban ki tudod majd használni az alvásidőket, hogy kicsit magaddal is foglalkozz. Meg néha küldd el apát a babával sétálni egy órára, és vegyél közben egy fürdőt, relaxálj, velem csodát tett egy-egy ilyen alkalom.
márc. 9. 09:26
 18/18 anonim ***** válasza:
Első pillanattól kezdve
márc. 12. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!