Lehet az én gyerekem is későn kezd el beszélni emiatt? Ez örökölhető?
A férjem oxigén hiányosan születt, 4 éves kora körül kezdett el beszélni.
A családjában is van egy kisgyerek aki már 3 éves nem beszel ő is kisfiú, magán dokihoz vitte az anyukája aki amugy már nyugdíjban van de még mindig ezzel foglalkozik nála volt a férjem is.
És a doki mondta, hogy nem baj az hogy nem beszél 3 évesen mert a férjem is 4 éves kora körül kezdett el beszélni.
Én nem vagyok orvso egyáltalán nem értek ehez de ti erről mit gondoltok? Az a baj az ő gyereke még csak nem is gügyögött babaként és egyetlen egy szót se tud 3 éves elmult es egyetlen egy szót se tud kiejteni csak ilyen "aaah" hangot ad ki.
Akkor ez nem autizmusta utal? Neki az anyukaja toxiémiás volt terhesség alatt. És nem tudom pontosan már mi mert elfelejtettem de az agyával volt valami míg az anyukája pocakjában volt. A kisfia nagyon agresszív.
Nekem kislányom lesz, egyenlőre minden szuper minden rendben van, de ez egyébként örökölhető? Így apai ágról? Férjemen kivül az összes tesója hamarabb kezdett el beszélni.
Komolyan,minden bántás nélkül, hogy a rákban tudná a férjed oxigénhiányát(és az abból adódó beszédkésést) örökölni a gyereked?
Ez kb olyan, hogy 5 évesen elestem bevertem a fejem,össze kellett varrni,aztán féltem oviba menni),vajon örökli a gyerekem és össze kell varrni a fejét,és félni fog az ovitól ő is?Hihetetlen, hogy az emberekből kiveszett a józan paraszti ész.
Igazatok van bocsánat, nem tudom, hogy tudja e az orvos, hogy a férjem oxigén hiányosan született e, ezt sajnos párom sem tudja, mi is most tudtuk meg az orvsotól, hogy ilyen későn kezdett el a párom beszélni mert eddig mindenki úgy tudta, hogy 2 évesen már mondott szavakat
Csak már kicsit furcsálom, hogy a páromnál is ez volt akkor távolabbi rokonnál is lépett fel autizmus süketséggel együtt és hogy a közeli családban is a gyerek még mindig nem beszél.(ez mint a férjem családjaba nálunk nem volt ilyen)
És mondták nekem, hogy akkor készüljel fel mert biztos az én kislányom is ilyen lesz.
Amugy nem itélem el az autizmust nem is lehetne ne értsetek félre csak annak is vannak durvább fajtái mikor annyira agresszívak már, és a 3 évesnél is már most van ez az agresszió ettől kicsit megijedtem.És mivel a férjem családjából van azért gondoltam, hogy akkor lehet örökölné ugye apai ágról.
Példáúl ha a férjem családjába lett volna valami nagyon durva betegség amit lehet örökölni, hiába ha a férjemnek nincs de mivel rokonság akkor állitólag apai ágról a gyerek is örökölheti. Mint mikor a nagyszülőktől örököljük a magasságunk. En erre gondoltam.
Az oxigénhiány nyilván nem öröklődik. Az autizmust én úgy tudom nem tudják pontosan megmondani mitől alakul ki, de vannak olyan családok ahol halmozottan jelen van, míg máshol egyáltalán nem, tehát lehetnek genetikai okai. Lányoknál ritkábban fordul elő sokkal amúgy. Vagy ha elő is fordul, ők jobban "maszkolnak" vagyis az állapotuk ellenére könnyebben alkalmazkodnak a külvilághoz mint a hasonlóan autista fiúk. A siket gyerek meg még szép hogy nem beszél hamar, honnan is tanulna meg ha egyszer nem hall.
Én a rokon helyében elvinném máshoz azt a kisfiút, mert az igenis baj ha 3 évesen semmit nem beszél. Te meg ne izgulj előre, valószínűleg semmi baja nem lesz a kislányodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!