Baba névadás esetén ha nem házasok, bármelyik fél vezetéknevét felveheti a gyermek?
Figyelt kérdés
Törvényileg hogy van?febr. 27. 18:28
1/12 anonim válasza:
Apasági nyilatkozat kell és ott ti mondjátok meg hogy mi lesz a neve!
2/12 anonim válasza:
Nálunk akkor kerülhetett az apa nevére ha a kormányhivatalban aláírtunk egy apaságibpapírt (?) és ezt vittem a szülésre. Ha nem vette volna a nevére a párom az én nevemen lett volna.
3/12 anonim válasza:
Nálunk házasság ellenére is felvehette a vezeték nevem. A férjem vezeték neve nem túl szép( megjegyzem ő is ezt gondolja).
4/12 anonim válasza:
2, nem a "nevére vette", a gyerek nem egy autó 🤦
Kérdező,
Ha van apa, aki vállalja az apaságot, akkor a nyilatkozat tartalmazza a gyerek leendő nevét, ami bármelyik fél neve lehet
De ugyanígy van házasság esetén is, csak ott a házasságkötéskor nyilatkoznak a felek (ami egészen addig módosítható, míg meg nem születik az első), hogy mi legyen a gyerek neve. Egyik, másik, vagy kötőjelesen mindkettő.
5/12 anonim válasza:
Házasság esetén is bármelyik fél nevét felveheti, csak ezt előre meg kell adni. Nálunk az anyakönyvi hivatalban már a házasodás intézésekor meg kellett adni, hogy a születendő gyermekek milyen vezetéknéven legyenek.
6/12 A kérdező kommentje:
Ismerős kérdezi. Nálunk mivel a feleségem -né lett,így csakis az én vezetéknevemet kaphatta a babánk. Ezért kérdezik , hogy törvényeleg hogy van?
febr. 28. 15:56
8/12 A kérdező kommentje:
7.nem fság, csak 1 kérdés😉
febr. 28. 19:21
9/12 anonim válasza:
"Nálunk mivel a feleségem -né lett,így csakis az én vezetéknevemet kaphatta a babánk."
A feleséged névviselése független a gyerekekétől. Ti így döntöttetek, de nem csak így lehetett volna
10/12 A kérdező kommentje:
9. Anyakönyvvezető mondta,hogy ha a felesegem a nevemet viseli, csak az én vezetékneveket kaphatja a gyermek. Csak tudja mit beszél😉
márc. 1. 12:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!