Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindenki a hülyeséget hajtja...

Mindenki a hülyeséget hajtja a családban és kezd már nagyon unalmas lenni?

Figyelt kérdés

Egy hónapja született meg a babám. Nem hittem, hogy ennyire nehéz lesz vele, nem készültem fel a nem alvásra, a nem évesre, arra, hogy csak én tudom ellàtni, mert az apja dolgozik. Fáradt vagyok és emiatt ingerült is kicsit. Na persze nem a babával. Bár azért nem vagyok boldog mikor már 3 órája nem akar aludni és szórakoztatnom kell és semmit nem tudok a lakásban megcsinálni.

Apám azt hajtja, hogy miért nem segít többet a férjem, pihenjek, pihenjek, pihenjek. A férjem vállalkozó, nem tud a szoknyám szélén ülni egész nap, este ha hazajön meg átveszi a babát, szóval segít. Anyám ugyanazt a követ fújja mint apám. A férjem ma nagyon kedvesen miután hazajött ebédelni a munkából és látta, hogy feszült vagyok, mert a gyerek reggel óta nem alszik és már hordozó kendővel magamra kötve főztem, hogy el legyen, azt mondta, hogy így, hogy feszült vagyok, idegesítem őt, stresszelem a babát, hívjam inkább fel a háziorvost és irassak fel nyugtatót, hogy helyrezökkenjek. Neki könnyű, emberek között van , bárhová mehet ügyet intézni, bevásárolni, akármi, én viszont itt vagyok a 4 fal között a gyerekkel. A babakocsiban nem szeret, sír ha sétálni akarom vinni, a kisàgyban ha alszik és beleteszem egyből felébred és sír, a karom a 4,5 kilós gyerek alatt egész nap leszakad, segítségem nincs.

Nem tudom hogy tudnám én megnyugtatni a babát,mert tegnapig tök jól ment. Ma történt valami és nem alszik. Persze a férjem, a minta apa hazajött és 5 perc alatt elaltatta.

Néha szar anyának érzem magam és szeretném a régi életem vissza, mert imádom a babát, de iszonyat nehéz vele és nem látom, mikor fog ez változni, ha fog egyáltalán.

Csak ki szerettem volna ezt írni magamból, szidjatok nyugodtan, hogy hisztis vagyok, meg tényleg szar anya, már jobban úgysem tud senki megbántani!

2024. febr. 27. 15:31
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Ötös, köszi. Van pihenőszék, de azt mondták, még nem tesz jót a gerincének. Na meg kb 20 percre ha leköti bármi 😭.
2024. febr. 27. 17:20
 12/16 A kérdező kommentje:
7, de kendoben is csak 10 percig marad meg max. Ma valami csoda volt, hogy tovább. Nem akarok itthon ülni, pont ezt mondom, de babakocsi, kendő, mindenben sír. Így hogy induljon akár egy sétára útnak vele? Az neki nem megnyugtató, hanem stresszes.
2024. febr. 27. 17:23
 13/16 anonim ***** válasza:
51%
Ne főzz, hanem kösd magadra a gyereket és menj sètàlni. Nèzd meg a jàtszótereket, parkokat. Talàlkozhatsz màs gyerekesekkel. Èrdemes helyi fb csoportba kiìrni, hogy kinnek van szintèn ekkora gyereke, meg kedve talàlkozni. Règi ismerősökkel is mehetsz ide-oda.
2024. febr. 27. 19:38
 14/16 anonim ***** válasza:
14 nem mehet a gyerekkel mert csak 10 percig van el a gyerek a kendőben is, a kocsiban is, mindenben is.
2024. febr. 27. 19:54
 15/16 anonim ***** válasza:
59%

Fog változni! És nem vagy szar anya, csak borzasztóan frusztráló dolog, amikor az ember folyamatosan próbálkozik, egy csomó kudarcélménnyel, és mindezek mellett hulla fáradt.

Nyugtatót eszedbe ne jusson szedni, a férjednek is megmondhatod, az nem cukorka. Inkább tényleg segítségre lenne szükséged: ha a szüleid nem laknak nagyon messze, akkor mondjuk anyukád tanácsadás helyett jöhetne segíteni. De akár édesapád is, no nem a babát ellátni, hanem például a házimunkában tehermentesíteni. Vajon hogy reagálnának, ha ezt mondanád (kérnéd, elvárnád) tőlük? ;) Amint picit nagyobb lesz a baba, és elvan egy kicsit mással - vagy akár este a férjeddel -, próbáld meg, hogy kilépsz a mókuskerékből, menj el egyedül akár csak egy rövid sétára, már az is borzasztóan ki fog kapcsolni, és olykor ennyi bőven elég nyugtató helyett.

2024. febr. 28. 13:34
 16/16 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem vagy szar anya.. szerintem kevés olyan van, aki ezeken nem megy át. Épp most válaszoltam egy hasonló kérdésre. Nálunk a nagy 5,5 éves a kicsi meg 5 hónapos. És borzalmasan kivagyok.

Vissza akarnám kapni az egész életem, úgy ahogy volt a kicsi elött és soha nem kezdeném újra ha választhatnék. Ez egyszer is nagyon nehéz. És elsőre meg végképp.

Egyébként ilyen 3-4 hetesen kezdenek élénkülni a babák. Onnantól amig nem találja meg az ember az altatás kulcsát azért elég nehéz tud lenni. Hozzáteszem nekem a nagyobbik gyerek abszolút nem volt könnyű eset ilyen szempontból, csak rajtam vagy babakocsiban aludt amit folyamatosan tolni kellett. És mindig nyűgös volt, alig voltak szabad, nyugodt percek. Hát a kicsivel egy fokkal könnyebb, ő elalszik az ágyában ha leteszem, de ha ébren van.. hú azért vele se egyszerű. Szóval megértelek, átérzem és nagyon sok lelki erőt kívánok.

Én azt hittem másodjára majd milyen szuper, milyen ügyes leszek. Baromira nem. Mint egy robot, mindent ellátok, de semmi lelkesedésem, nem vagyok boldog ettől az élethelyzettől.

Nem tudom mikor fog ez változni nálatok. Én arra emlékszem, hogy a nagynál először picit akkor volt könnyebb, amikor már beindult a helyváltoztató mozgas, de akkor meg mindentől menteni kellett. Aztán állandóan szetszedte a házat, és nagyon kellett vigyázni akkor is mikor elindult. De ezek már igazából jobb időszakok voltak. Számomra a nagy könnyebség 1,5 éves kor után jött, inkább 2-2,5.

2024. febr. 28. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!