Gyermekeitek hogy szólítják a nagyszülőket?
Nálunk mama a nagyi, és papa a nagyapapa, pedig én nagyit és nagyapát szerettem volna, de nem úgy alakult.
Amúgy a mama egyáltalán nem amerikai szokás. Régen általános volt. Senki nem emlékszik József Attila versére? "Már egy hete csak a mamára gondolok" és ez az édesanyja volt.
nagymama, nagyapa - az egyik ág
..keresztnév.. mama, ..keresztnév.. papa - másik ág
Szerintem is a mama/papa megnevezés régebben teljesen elfogadott és használt volt a szülőkre.
Sok vers és dal szól a mamáról (mint édesanyáról).
Köszönöm a sok választ! :)
Mi anya apa vagyunk.
Az én szüleim papa és mama, férjem szülei papa és nagyi.
Mama-nagyi megkülönböztetést mi kezdtük el, hogy ne zavarodjon össze, ha mondjuk neki, hogy jön a mama/nagyi, akkor egyértelmű legyen számára, hogy ki jön.
Papa mindegy, igazán egyiket sem kedveli :S
22 hós.
Mi a szülei Anya és Apa vagyunk, de csak mi mondjuk ezt. Kisfiamnak Apa az Bá, Anya meg Má. :))) És bármelyik nagyszülővel beszélek, azt mondta, hogy Bá!!! (Azt hiszi, az apja telefonált.)
Múlt héten csütörtökön mondta ki először az egyik nagymamának, hogy Mama. Mi a nagyszülőket így hívjuk: Mama, Papa, vagy Nagymama, Nagypapa.
nalunk.
Mi anya apa.
En szuleim.mamma es tata(aput szoktuk ratatanak hivni)
parom szulei.Mama es tata.
van meg a dedi,az en nagyszuleim.
Szerintem a gyerekek majd kialakítják maguknak.
Azzal segíthetsz sokat, ha otthon beszélsz anyósodékról, és megnevezed úgy, ahogyan Te jónak látod.
Pl: mi mindig azt mondtuk, hogy a "nagymama" így meg úgy, és kislányom Maamamának és Paapapának szólítja őket.
Igaz, ez mindenkinek tetszik.
Mama és Papa, azok mi vagyunk. :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!