Gyermekeitek hogy szólítják a nagyszülőket?
Figyelt kérdés
Nagyi, nagymama/nagypapa, mama/papa vagy másképp?2010. okt. 24. 21:48
11/31 anonim 

válasza:

Nálunk, mi szülők anya és apa vagyunk (amikor kicsi volt anyicónak hívott :)), anyósomék mama és papa, az én anyukám pedig nagyi.
12/31 anonim 

válasza:

Mama-papa másik ág: mami-tata, érdekes hogy tatát már nem használja senki? mi is így hívtuk a nagypapát:)
13/31 anonim 

válasza:

7 hónapos, mindenkit úgy szólít, hogy 'hö' :))))
14/31 anonim 

válasza:

Nálunk: mama-tata! Mi is tatásak vagyunk, de Ő így szereti!(még nem beszélünk, de a másik unoka így hívja, tehát már mi is így mondjuk)
15/31 anonim 

válasza:

Hát a 22:13-as válasza nálam kicsapta a biztosítékot! :)) az egész család itt fetreng a gép előtt... :))
16/31 A kérdező kommentje:
Nekem is a "nyanya" és a "hö" a kedvencem! Felvetem anyósomnak, hátha ezek közül választ majd! :D :D :D
2010. okt. 24. 22:21
17/31 anonim 

válasza:

Anyukámat "nagyinak" anyósomat "mamának" apósomat "papának" szólitja. Már meg tudja különböztetni, 19 hónapos.
18/31 anonim 

válasza:

:)) Én voltam a "nyanyás" válaszoló, és nekem tetszik nagyon a Höö.. :))
A nyanyát nem védettem le, úgyhogy ha gondolod... :)))
19/31 anonim 

válasza:

Nekem tök fura, ha egy gyerek a szüleit szólítja mamának/papának. Ez vmiféle amerikai szokás?
A mi nyelvünkben az erre kitalált szó az anya és az apa. A nagymama és nagypapa szóban már eleve benne van a becézési forma is. Na mindegy, ez is olyan mint sok más, mindenki csinálja, ahogy akarja. Attól még nem lesz sem rosszabb sem jobb az elnevezés.
Nálunk anya/apa mami/papa/tata van, illetve dédimama...
20/31 anonim 

válasza:

Nem tudom, h a Mama/Papa az amerikaias-e bár tényleg amerikai filmekben szólítják Mamának az anyukát, de nekem tetszik. Kolléganőmet mindtkét fia Mamának (illetve Maminak) hívja, szerintem meg tök aranyos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!