Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális hogy legszívesebben...

Normális hogy legszívesebben felpofoznám a 11 hónapos fiam?

Figyelt kérdés

1 hete vagyok gipszben 3 ujjas. Sajnos a gyerek apj egy nap szabit nem vett ki hogy segítsen (milyen meglepő...). Még 4 hétig van rajtam.

A fiam ha pelenkázom vagy i

Öltöztetem egy harc olyankor elforog elmászik rugdalja a kezem, ordít. Nagyon fáj emelni, lefogni is, az meg főlem mikor belerúg a kezembe. Sokszor kiabálok már vele hogy hagyja abba mert fáj. Nagyon bűntudatom van. Próbálok türelmesebb lenni, de nem megy. Normális hogy ilyen vagyok?

febr. 22. 09:01
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
86%
Valoban nem erti a gyerek, de itt az anyuka lelki vilagara kell gondolni. En ertem, hogy a gyerek az elso, de minden szulonek kell olyan ido, amikor magara is gondol, neki segitenek, mert nem vagyunk robotok, hogy nonstop minden flottul megy, folyton jokedvuek, turelmesek vagyunk. Mielott nekem esnetek, hogy uristen, de szerintem valamennyire igen normalis, hogy ilyen eszedbe jut, mert be vagy sokallva, de tudod, hogy a gyerek nem tehet az egeszrol es nyilvan nem pofozod fel, mert olyan elborult nem vagy, meg tudod allni. Ezert lenne jo egy kis piheno ido, ha meg nem tudsz ferjet, rokont, baratot megkerni, akkor valakinek fizetni erte. Mert hidd el, par ora is feltoltene es akkor mar az lenne a bajod, hogy hianyzik a gyerek es mar latni akarod :)
febr. 22. 13:47
 22/22 anonim ***** válasza:
88%

A gyerekek 3 éves korukig abszolút egocentrikusak, ez egy normális dolog. Ha érti is a fájdalom jelentését, nem tudja összerakni azt az okozati összefüggést, hogyha rúg, a törött kéz iszonyúan fáj. Ő azért rúg, mert nem akarja, hogy pelenkázd. Róla szól, nem rólad.

Te szenvedsz, fáradt vagy és eszköztelen, emiatt frusztrált. A csapkodás erre irányulna, hogy ebből a szituációból kiszabadulj. Az érzés normális, csak nem oldana meg semmit. Javaslom első körben a "gyors tűzoltást", azaz külső segítség, akár az apából kierőszakolva, utána tanulj a gyermek fejlődési lépcsőkről. Ha nem vársz tőle olyat, amire képtelen, kevésbé fog irritálni.

febr. 22. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!