11 hónapos babának írnátok reggelire recept ötleteket? 😊 Még csak most jött ki az első foga,rágni még nem tud
Pürésített gyümölcsök, zöldségek. Én pl. nagyon sok sütőtökpürét ettem akkoriban.
Meg kell kérdezni az orvost, hogy esetleg lehet-e finomra őrölt zabpelyhet belerakni vagy zabkásával összekeverve. Azzal együtt nagyon egészséges és laktató.
Attól, hogy nincs foga, simán rág.
Nálunk 9hónapos kora óta szendvics, rántotta, gofri, zabpehely... mikor mi.
Ugyan azt eszi azota mint mi
Az én kisfiam is ottkörül van, igaz, hogy már 8 foggal, de rágni az elől lévőkkel úgyse nagyon tudnak, inkább az ínyükkel pépesítik a kaját :)
Amit mi reggelizni szoktunk, az àltalában valamilyen gyümölcs reszelve (alma, körte), villával összenyomkodva (banán, barack) vagy turmixolva, és ehhez keverünk ezt-azt :)
Ma például túrót kapott körtével, de a Dm-ben kapható grízzel besűrített gyümölcsöt is nagyon szereti, vagy ha kevés zabpelyhet főzök hozzá.
Sima gríz is jó, csak a Dm babagrízt nem kell főzni, egyszerűbb csak meleg vízzel elkeverni és már mehet is a gyümölcsbe.
A fentiek mellett pedig mindig "levámolja" a mi reggelinket, akit meglát kenyeret enni, ahhoz odamegy és kunyerál, mindig adni kell neki kis falatokat például a margarinos kenyérből 😀
Lanyomnak egy évesen jött ki az elso foga,hat hónapos kora óta rágott .
Fiamnak elől van nyolc foga kint,de ő is hat hónapos kora óta rág.
Siman megeszi a kenyeret,virslit,bármit.11 hónapos korától 80%-ban azt eszi amit mi eszünk.Most 16 hónapos (és sosem mixereltem,csak villával nyomkodtam össze az ételt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!