Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez feszes izomzat vagy még...

Ez feszes izomzat vagy még túl korai megállapítani?

Figyelt kérdés

A babám most 3 hetes és nagyon nehéz öltöztetni, karjai abszolút nem hajlanak, de hozzáteszem, hogy végig is üvölti az öltöztetést, így nem tudom, hogy sírás miatti ellentartás, vagy túl kötött a vállöve. Fejét emeli ha hasra fordítjuk, illetve vele együtt a fenekét, így C alakot vesz fel. Izomfeszességre gyanakszom, rugalmas hordozó kendőben is nagyon sír szegény. Ilyenkor még korai elmenni fejlődés neurológiára?

Szülésem egyébként gyors volt, 5 óra vajúdás, 12 perces kitolás, igaz kétszer rá volt tekeredve a köldökzsinor, mikor kibújt, viszont így is 10/10 lett az apgarja.

2024. febr. 12. 19:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
45%

#8-9 Azért a fejlődésneurológus sem tévedhetetlen a diagnózisával.

Azért tudom, mert mi háromnál is voltunk. Az egyik szerint nem volt semmi gond (magán). Három nap múlva bejutottunk állami a második szerint szenzoros volt, kiírt heti egy gyógytornára, úgyhogy kértem kontrollt, aki szerint feszesség, ő meg dévényeshez küldött.

Ráadásul a két állami szájpenészt állapított meg (közvetlenül evés után - anyatejes) és szerintük fel kell vágni a nyelvét, a magán szerint nincs szájpenésze, nem kell felvágni a nyelvét. A gyerekorvos nem tudta eldönteni. A védőnő szerint nincs szájpenész és nem kell felvágni a nyelvét. A szájsebész szerint nincs szájpenésze és nem kell felvágni a nyelvét. A dévényes szerint várni kell egy hónapot és vigyük vissza.

Ha elviszed dévényeshez, nem valószínű, hogy gondot okoz.

2024. febr. 13. 07:29
 12/15 anonim ***** válasza:
8# vagyok. 11#-es Ez azért 100-ból 1% olyan ritka,hogy 3 orvos is eltérő diagnózist írjon fel. Nálunk az első is korrekt,rendbe volt 2022-be. Orvos adja a diagnózist,dévényes,konduktor nem orvos! Nálunk ő küldött dévényre,majd mikor ott rendeződött és a tornász szerint oké volt,visszacsatolást kértek a neurológustól,hogy újra nézze meg és ő is erősítse ezt meg. Oda-vissza kör. Gyerekosztályon bent fekvőknek is orvos rendeli elő,ha bármilyen torna kell. Nem pedig a nővér,tornász,takarítónő vagy más.
2024. febr. 13. 07:37
 13/15 anonim ***** válasza:
35%

3 vagyok. Képzeld 7 es 10 es nem írtam baromságot. Ezt "imádom" ebbe az oldalba ha valaki nem hallott valamiről már jön baromságozni.

2 Gyerekorvos, vedőnő és még egy ismerös neurológust megkérdeztem, hogy miért ordít a fiam öltözés, fürdetés meg pelenka csere közben. Plusz pár ismerös anyuka kisfiúval ugyenezt mondta. Ök is minimum egy szakembert megkérdeztek.

Mind ugyanazt mondták, hogy fiúknál gyakoribb (ami nem azt jelenti, hogy mindig így van, de előfordul) hogy sírnak kb 2-3 hónapos korig ezek miatt, mert kiszolgáltatottnak érzik magukat. Nálunk 2 hónapos koráig volt sírás és utána elmúlt.

Attól mert a ti fiatok csendben volt és nem ismeritek milyen ez nem kell lebaromságozni.

Én segítő szándékkal írtam a kérdezőnek, hogy nem csak azért sírhat mert feszes az izma.

Lehetet volna azt is írni a miénk nem így csinalta te hol hallottad ezt? Legközelebb kerdezzetek normálisan arról, ha ti valamit nem hallottatok mielőtt nekiestek valakinek.

2024. febr. 13. 08:07
 14/15 anonim ***** válasza:
41%
13, hú de megmondtad...
2024. febr. 13. 09:08
 15/15 A kérdező kommentje:

Kérlek ne itt veszekedjetek. :)

A válaszaitokat, amik a kérdéshez kapcsolódtak, pedig köszönöm. Ma voltunk gyerekorvosnál, ő is úgy látta, hogy feszes a baba izomzata, kaptunk beutalót és szerencsére egyből sikerült intéznem államiba- és magánba is időpontot fejlődés neurológiai vizsgálatra, több szem többet lát alapon.

2024. febr. 13. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!