Kisbabát hogyan és mennyit érdemes hasaltatni, mi jelzi, ha baj van?
Szia:)
Nekem 16 hetes a babám, nekünk is volt egy ilyen időszak, én az elejétől kezdve sokat hasaltattam (szerette/szereti is)
Amikor kinyújtotta a kezét néha én is segítettem neki, hogy újra alkartámaszban próbálja, de kis idő után vissza rakta, így rá hagytam.. Nem tartott sokáig pár nap után rájött hogy sokkal kényelmesebb ha úgy emeli a fejét, ha közben támaszkodik is…😅 Szerintem gondot nem jelent, legalábbis nálunk nem volt gond, csak erősödött.
Az hogy mennyit hasaltatjuk 13-14 hetesen megtanult hátról hasra fordulni, onnantól kezdve nem is marad meg a hátán maximum arra a 15 percre míg mondókázok/énekelek neki, de ha megunja fordul a hasára
Már most ott tart, hogy 2 napja elkezdett kúszni. Én leszoktam rakni a nagy szőnyegre, hogy legyen neki tere, körbe rakom a játékaival és ügyesen elvan.
Szerintem hasaltatós párna is segíthet, vagy ha saját magadon hasaltatod, mert ugye az is annak számít vagy szimplán játszószőnyegen vagy sima szőnyegen ha oda rakod a játékát és kis időre leköti.
Nálam annyi volt még, hogy figyeltem a jelzéseit, ha már nem akart hasalni akkor nem erőltettem, nehogy valami rossz élményként maradjon meg benne vagy ilyesmi…
Ez teljesen normális fázisa a mozgásfejlődésnek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!