Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit és miből mennyit kell...

Mit és miből mennyit kell vinni a születendő babának a SOTE 1. számú Szülészeti Klinikáján hosszabb benntartózkodásra is felkészülve?

Figyelt kérdés
Az intézmény oldalán nem derül ki világosan... 5 db textilpelus/baba? (ikreket várok) illetve ruházat - de nem írják, mennyi. Minden napra nekünk kell biztosítani a baba ruházatát? (Ahol eddig szültem mindig a kórház adta mindeninek, kérték, ne is nagyon adjunk rájuk sajátot, mert elkeveredik fürdetésnél) Baba törülközőből mennyi kell vajon? Ezek a kérdések merültek fel bennem, de bármilyen információ érdekel, hogy milyen most az osztály, kismamaként miket érdemes vinni. (Közeleg a szülés és a napokban derült ki, hogy egy komplikáció gyanú miatt nem szülhetek a megszokott kisvárosi kórházba, azért is vagyok ilyen járatlan. Köszönöm előre is a segítséget!
febr. 11. 12:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ja és nem volt semmi felmosó a fürdőben a vizet feltörölni,vigyél egy rongyot.
febr. 11. 14:44
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az alapos tájékoztatást! Továbbra is úgy látom, Vácon ehhez képest el voltunk kényeztetve! Minden szobából nyílt egy mosdó, zuhanyzó. Itt senki sem lehetett igénytelen, mert tudtuk, láttuk, ki ment be előttünk. Mindenki tiszta állapotokat hagyott maga után. Császár után nagyon kellemes lehet, napjában többször kicsoszogni a zuhanyzóba, meg vissza, mert foglalt... Itt megbeszéltük, ki, ki után megy és olyan jó volt alulról akár napi többször is tisztálkodni. Jó hogy esténként egy kicsit elvitték a babákat fürödni, kicsit tudtunk magunkkal foglalkozni mi is és jó volt tisztán, illatosan visszakapni őket. Nagyjából Balassagyarmatról is hasonlókat mondhatok el, bár ott kettő szobára jutott egy mosdó, de nem volt probléma, főleg, hogy az egyik szoba csak kettő ágyas volt. (Ott amúgy hiába a felújított osztály, orvoshiány miatt jelenleg megszűnt az ellátás...)
febr. 12. 05:24
 13/16 anonim ***** válasza:

Két szoba között van a fürdő, mindkét oldalról ajtóval. Szóval nem kell messzire menni azért, csak kényelmetlen, hogy ennyien vannak egy fürdőre, pláne ha bezárva hagyják a mi szobánk felőli ajtót véletlen. :D

Talán egy olyan szoba van a csecsemősök mellett, aminek azt hiszem saját fürdő jut, illetve az alapítványiak.

Számomra a megdöbbentő az volt, hogy a szülőszobán is két szobára jutott egy zuhanyzó/wc, na az nekem nagyon kellemetlen volt, de ez ugye téged nem fog érinteni. :)

febr. 12. 08:43
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Így már azért jobban hangzik, úgy képzeltem, csoszoghatok majd a folyosó végére... De így már nem olyan vészes. :)
febr. 12. 12:43
 15/16 A kérdező kommentje:

Saját tapasztalataim:

10 napot töltöttem a terhes osztályon. Szerintem elég jó, tágas szobában, 5 ágy is volt, de sosem volt tele, általában hárman voltunk. Nem mondom, hogy minden kényelmes volt, de összességében erről az osztályról csak jót tudok mondani!!! Bár már minden bajom volt és a szülés előtti éjszakákon aludni sem tudtam, mégis az a 10 nap nekem pozitív emlék marad.

Az újszülött osztály teljesen az ellenkezője... Zsúfoltság. Kosz a fürdőben. A zuhanyzóban legtöbbször nem volt meleg víz és akkora kosz fogadott, hogy legszívesebben csak lebegtem volna, semmihez se kelljen hozzáérni. Ha volt pár perc a babáktól, hogy friss császár után egyáltalán eljuss a mosdóba előfordult, hogy a másik oldalról kizártak, főleg éjjel volt nagyon kellemes ezért még átkopogni a szomszéd szobába. A szomszéd szobából a közös mosdóba jártak Iqos-ozni a frissen szült anyukák!!!! A szobába elférni nem lehetett, ikreim kettő kocsija zavarta a többi szobatársat a pelenkázó megközelítésében, így volt, hogy olyan távolságba kellett tennem a babákat, hogy csak úgy értem el őket, ha minden alkalommal felkelek és odasétálok, ami friss császársebbel különösen kellemes volt éjszakánként úgy ötvenszer. Szinte semmit sem aludtam napokig, míg az egyik hajnalban rosszullétre ébredtem. Annyira remegtem, hogy nem tudtam megmozdulni, úgy éreztem megfagyok és szédültem. Ja, nővérhívó nem működött, enyém sem, szobatársamé sem. Mikor kimentem a folyosóra nagy nehezen, nővér a folyosón kérdezgette, mondjam el, mi bajom van. Megkértem inkább a szobába, mert nem bírok állni. Végül közönyösen megmérte a lázam és ennyi lett volna, de megkértem, legalább vérnyomásomat ellenőrizze. Az jó volt, annyit mondott, igyak valami cukrosat, ha van és kiment, vissza sem nézett, élek-e még... Még két órát szenvedtem reggelig. Akkor említettem a nappalos nővérnek, hogy nem vagyok jól fizikailag, válaszként azt kaptam, áthúzza az ágyam, ennyit tud tenni... Ja, a nővérek hangosan kibeszéltek a nővérszobában, amit simán kihallottam, míg a mikróban fertőtlenítettem a cumisüvegeket. (De azt mindenképp megjegyzem, hogy volt sok nagyon normális és segítőkész nővér és csecsemős is (akiknek hálás vagyok), de amikor szükség lett volna rájuk sikerült kifognom az ellentétüket sajnos.) Soha többé nem feküdnék be erre az osztályra, olyan "kellemes" tapasztalatokat szereztem az utolsó napon.

márc. 2. 16:09
 16/16 anonim ***** válasza:

Gratulálok a babákhoz! Valóban nem egy leányálom a SOTE, én csak ott szültem, úgyhogy nincs összehasonlításom, de én is alig vártam, hogy jöjjek haza. Szülés után még egy túlélőtábor, amit ki kell bírnod, hogy megcsinálják az összes vizsgálatot a babádon.

Azt esetleg megkérdezhetem, hogy volt róla szó, hogy természetesen szülhetsz - e? Nekem is ikreim vannak, SOTE-n fogok szülni, és nagyon szeretnék természetesen, ha nincs semmi extra kockázati tényező.

márc. 2. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!