Mit és miből mennyit kell vinni a születendő babának a SOTE 1. számú Szülészeti Klinikáján hosszabb benntartózkodásra is felkészülve?
Igen, 6. és 7. babák lesznek. :) Már meglepetés babák, megelégedtünk volna az öttel, de nagyon örülünk nekik.
Vácon bizony kicserélték az ágyneműt is. Akkor veszek még azt az "alátét" lapot is. Belekakilt egy anyuka a zuhanyzóba és ott is hagyta??? Vagy csak a "nyomait"?
Csatlakozom az előző válaszolóhoz. Szinte minden szavával egyetértek.
Maga az osztály nem lepattant. Oké, egy tisztasági festés ráférne, meg mondjuk egy látogatói szoba és a folyosót is felújíthatnák, de alapvetően nekem az állapotokkal ilyen formán nem volt bajom. A takarítás hiányával és az igénytelenséggel volt, utóbbi viszont nem a klinikának köszönhető... Amikor valaki nem képes letörölni maga után a vért a wc-ről, vagy feltörölni a padlóról, az nekem felfoghatatlan. Márpedig én szinte minden alkalommal belfutottam, hányni tudtam volna, de lehet csak én fogtam ki. Az ágy alól pedig a bőröndömmel nagyjából egy ujjnyi port húztam ki hazainduláskor. :D Csúcsidőben szültem, mi tényleg 8-an jutottunk egy fürdőre, borzalmas volt! Amikor az embernek varratai és fájdalmai vannak, akkor vágyna arra, hogy akkor cseréljen mondjuk betétet, amikor kell és amikor a babája engedi. Hát ez ilyen formán nem nagyon működött, de hagyjuk is, csak felidegesítem magam. :D Normál helyzetben csak 3-3 fő van a szobákban és ha van szabad alapítványi szoba, akkor azonnal csapj le rá, ne is gondolkozz!!! Ikresek elsőbbséget szoktak élvezni márcsak azért is, mert a normál szobák olyan picik, hogy egy ágy körül nem fér el a két kocsi. Az alapítványi szobák teljesen vállalhatóak szerintem.
Ha mész a klinikára ctg-re, vagy ha csatlakozol a sote1 facebook csoportba, ott is megtalálod mit kell vinni. De egyszerűsítve a kérdést: Mindent! Nincs fürdetés és nem öltöztetik át őket, ha nem muszáj, így kényelmesebb ha viszel, mintha mindig kunyerálni kéne. Kell vinni nekik pelust, popsitörlőt, krémet is. Most éppen azt mondják nem kell köldököt ápolni, de valószínű érzik ők, hogy ez baromság, mert volt köldökápoláshoz minden a szobában. Vigyél pelenkázó alátétet is. Textilpelusból elég 4-5 darab, kis sapi sem árt, mert a folyosó huzatos és ott lehet látogatót fogadni. Tápszert adnak, ha kell. A babákat pólyázzák. Ki lehet őket venni, de ha viszik őket valahova, vissza kell adni rájuk.
Magadnak is vinni kell mindent. Nincs szappan, nincs törölköző, nincs wc papír, zsepi, betét, nincs evőeszköz, pohár, mosogatószer és szivacs, nincs semmi.
Én nem vagyok hisztis amúgy a körülményekre általában, de 2 nap nem alvás után jött még 2. Mindig sírt valamelyik baba (volt egy ikres is, szóval 4 felnőtt, 5 baba egy szobában), sosem tudtam pihenni és jött hozzá a higiénia, meg a saját nyűgöm, így én olyan szinten lettem idegbeteg a végére, hogy kijelentettem, hogy bármit aláírok, de mi MA hazamegyünk...
Egyébként nem haragszom senkire. Mindenki nagyon kedves volt, de látszott, hogy futószalag, rengetegen vannak és a dolgozók arcon pörögnek. Szegények megtettek minden tőlük telhetőt.
Ha a gyerekek a PIC-re kerülnek, akkor te nem a gyermekágyas osztályon, hanem a terhes osztályon fogsz helyet kapni. Egy picit talán lepattantabb, de általában nincs dugig, nyugisabb és ott mondjuk van hova leülni enni, vagy leülni beszélgetni látogatóval. A PIC pedig a folyosó végén. Az első két éjszakámat a terhes osztályon töltöttem, a másodikon pont egy császáros PIC-es anyukával, aki nagyon ki volt borulva. Ő hajnalban szült, elvitték a kisfiát, mert szörcsögött és semmiről nem tájékoztatták délelőtt 11 óráig. Akkor mehetett be a férjével együtt és tulajdonképpen ott nyugodott meg. Nem irigyeltem. Hozzá viszont a védőnő mellett pszichológus is jött, ami nekem nagyon szimpatikus volt. Lehet vele beszélgetni egyedül, de a PIC-eseknek tartottak csoportos foglalkozásokat is. Szakmailag tuti biztos, hogy a legjobb kezekben leszel, emiatt ne aggódj! A körülmények meg hát... nem a legjobbak, de sajnos megfelel egy pörgős, problémás eseteket ellátó klinikának.
Amit én hiányoltam, az a tájékoztatás. Pl. mindig meg kellett kérdeznem hova viszik a babámat, mit csinálnak vele. Amikor visszahozták, mi lett az eredmény, kapok-e anti D injekciót, vagy mivan, stb. Hogy kerül le hozzám a cuccom szülés után, vagy egyáltalán mikor kerülhetek kb. sorra indításnál, semmi. Nem volt egyértelmű nekem az sem, hogy ki a csecsemős és ki a "felnőtt" ápoló. Mindent úgy kell kihúzni belőlük. :) De ez is mentségükre szóljon, miután egy ilyen infó könyörgésnél már könnybelábadt a szemem (hormonok... :D), mondta a nővérke, hogy ne haragudjak, csak sokan kb. arra sem kíváncsiak ott a nyóc ker szívében, hogy él-e még a gyerekük, nem hogy milyen vizsgálatra viszik, pedig az én hozzáállásom a normális nyilván. Hirtelen ennyit tudnék mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!