Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rendszer bevezetése? Ötletek?...

Rendszer bevezetése? Ötletek? Ez így jó lehet? Napi rutin, praktikákat osszunk meg egymással.

Figyelt kérdés

Próbálok rendszert vinni az életünkbe több kevesebb sikerrel.

Apuka 3 műszakos, ez kicsit megnehezíti a helyzetet.

-Reggel felkelünk kicsit ébredezünk az ágyban.

-Felöltöztetem, én is felöltözök.

-Összerakjuk a szobát-szobákat.

-Reggelizünk, mikor mit, változó.

(Főtt tojás, rántotta, krumpli, répa, vajas kenyér, paprika, paradicsom, avokádó,stb)

-Játszunk.

-Eszik egy kis gyümölcsöt.

-Alszik kb 8-10 óra környékén.

-Ebédel. Általában azt amit mi is.

-Játszunk.

-12-15-ig bezárólag alszik valamikor még egyet.

-Játszunk.

-Fürdéshez összekészülünk. Szobát összerakjuk, vizet csinálunk. Ha itthon van apa akkor ő csinálja ezeket ha nincs akkor együtt.

Ha kész a víz , utána fogat mos, bele ül, utána jön a D-vitamin, törölközés, öltözés és a vacsora.

Utána pedig alvás.

Na a kinti séta az még igen változó. De vajon hová lenne praktikusabb beilleszteni? Délelőttre vagy délutánra?

Amikor főzni is kell, akkor hogyan csináljátok? Olyankor azért mosogatni is kell meg előkészíteni a dolgokat. Eddig vagy felcsatoltam. Vagy részletekbe csináltam. Vagy közben láb alatt volt. De hátha valakinek van bevált praktikája.:)

febr. 6. 19:46
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Nem kifogás.. Eszembe nem jutott levinni játszóterezni. Kicsit mániás vagyok baci téren és mindent is a szájába vesz, szemét dörzsöli. Ezt hogy kivitelezitek? Sokat törlitek a kezêt? Vagy áttörlitek a dolgokat mielőtt leteszitek? Milyen vastagon öltöztetitek?

A

febr. 6. 22:20
 12/17 anonim ***** válasza:

Most elgondolkodtam én is. A fiam már jár, ráadásul szó szerint itt a lakásunk előtt a játszótér, de én csak tologatom babakocsiban a városban. Eddig párszor sétálgattam vele kézenfogva a játszón, de nem hagytam felfedezni. Esetleg 1-2 olyan játékra felültettem, ami neki való, és ennyi.

Akkor holnap elmegyek venni neki homokozót a pepcóban, és hagyom felfedezni, nem leszek paramami. 😃

febr. 6. 22:28
 13/17 anonim ***** válasza:

Nekem már 2,5 éves a fiam, de kB 7 hónapos koratol járunk játszoterre. Én engedtem hagy masszon. Fűbe,homokba, ahol akar.

Vittem neki én is homokozót, labdát. Sosem törölgettem extrán a kezét. Ő is megnyalta mindig a lapátot vagy a hinta csövét. Nyilván mondtam hogy nem szabad,de nem kezdtem el azért kimosni a száját😅 ha megnyalta hát ez van. Majd rájon hogy nem finom 🤣 sose voltam egy paramami. Szerintem ezért is hogy mindig hagytam őt feldedezni és rengeteget vittem ki , meg közösségbe, abszolút nem beteges. Decemberben kezdte a bölcsit. Több mint 1 hónapja jár már egyhuzamba. Egy enyhe megfázást se kapott el eddig.

febr. 7. 05:47
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
7-es vagyok, jesszus, dehogy. Nem torolgetem se a kezet, se a jatekokat, sokszor mai napig marekkal tomi a homokot a szajaba, semmi baja nem lesz. Te is etted gyerekkent nyugi, es meg itt vagy. A cigicsikket, kavicsot es uvegszilankot figyelem, ezeken kivul mehet, amerre lat.
febr. 7. 07:03
 15/17 anonim ***** válasza:

1 évesem mellett rendelem a kaját (jobb minőségű, de megfizethető menüs cégtől-nem Teletál színvonal). Apuka a munkahelyen kajál. Így egész nap azt csinálunk amit akarunk. Napi 2x is tudunk sétálni.

Ha a gyereknek akarok vmi nagyon spécit főzni esetleg, azt előző nap csinálom meg, míg az apukája elvan vele.

Ezt az egész főzés témát én nem tartom annyira kardinálisnak, hogy miatta otthon dekkoljunk, mint ahogy a nagyanyám csinálta 40-50 évig-minden áldott délelőtt. Emlékszem sosem jött velünk a játszótérre.

Reggelre eszünk zabkását a gyerekkel, különböző friss gyümölcsökkel. Vagy joghurtot granolával ésszintén friss gyümölcsökkel. Gyorsan megvan és táplaló. Ebédre amit hoznak, néha a gyerek is azt eszi, mert nincs agyon sózva, nem olajban tocsogó ételekről van szó. Uzsonárra sokszor kap baba palacsintát, darabolt gyümölcsöt ilyesmit. Vacsorára van hogy párolok neki vmi zöldséget, mellé kap üveges kaját, abból is könnyen emészthető pürés állagút-éjszakára én nem vagyok a tejpépek híve.

Napközben néha nassol egy kis extrudált pufit. Napi 3x 150 ml junior italt igényel még.

Reggel 7-7:30 között kel, tápszer és reggeli után gyorsan rendbe szedjük a lakast picit, majd irány sétálni. Utána ő ebédig játszik én még ilyenkor sokszor takarítok vagy mosok (max 1 óra). Főzni ugye nem kell. 12-15 között alszik ő is. Utána uzsonna, ha jo az idő megint séta, majd haza-ekkor apa hazaér. Este 6-kor vacsora, 7-kor fürdés. Max 8-ra a gyerek az ágyban. Nekünk utána szabadidő :)

febr. 7. 07:12
 16/17 anonim ***** válasza:

15-ös vagyok. Kb reggel 9-kor kong az ürességtől a játszótér mikor mi megyünk. A felületeken az uv sugárzás és a hőmérsékleti viszonyok miatt mi marad meg szerinted? Nálunk a homokot is megkóstolja néha. Egyedül arra ugrok egyből ha kavicsot tenne a szájába stb.

Nem törölgetem semmivel. Haza jövünk és alapos kézmosás van.

De hagyom, hogy megnézzen mindent (nyilván ésszerű keretek közt).

febr. 7. 07:16
 17/17 anonim ***** válasza:

Nekünk 1 évesen 7 körül ébredt. Reggeli, plusz a szokásos rutin aztán vagy elsetaltunk a boltba , vagy kimentunk az udvarra. Mindegy csak levegőn legyünk. Kb 2 órát. Udvaron is hagyom hagy menjen amerre akar. Nem torolgetem a kezét stb .

Délben ebéd aztán alszik 2 órát. Utána felébred , kis nasi és indulunk játszótérre. Ott leteszem a földre ugyanúgy. Nézi a gyerekeket. Hintazik , csúszdazunk stb

Vagy ha nem játszótér akkor parkba mentünk vagy bárhova csak kint legyünk. Hagyom mászkalni mindenhol hogy fáradjon és felfedezzen. Ha csak nincs nagy vihar mi délelőtt és délután is kint vagyunk.

Este 8 körül alszik.

Főzni akkor szoktam amikor alszik és igyekszem mosogatni közben. Ha nem jön össze akkor este befejezek gyorsan mindent. Próbálok egyszerűbb kajákat főzni. Ha macerás akkor este főzöm meg amikor elaludt a gyerek és akkor napközben már nincs nagyon dolgom , alvás időben én is tudok pihenni.

febr. 7. 07:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!