Két kislányom között 2 év van. Most a kicsi 4 hónapos, nyilván még korai, hogy tudjanak játszani, de a kicsi már érdeklődne a nagy lányom iránt. Sokat nézi, csodálja, nevet rajta, de a nagy inkább csak a saját kis világában él, egyedül, vagy velünk (felnőttekkel) játszik.
Kicsit el vagyok keseredve, h egyenlőre szinte ügyet sem vet rá. Néha oda megy hozzá, megöleli, ad egy puszit, megnézegeti, de aztán otthagyja. Akiknél szintén kicsi (kb 2 év) a korkülönbség, azoknál hogy volt? Mikor kezdett már foglalkozni a nagy a kicsivel?
2017. máj. 24. 14:46
1/9 anonim válasza:
Majd mikor már mászik a kicsi. Most még nem tud vele mit kezdeni, hiszen ő is csak 2 éves.
2017. máj. 24. 14:49
2/9 anonim válasza:
Amióta hazamentünk, segített" a pelenkázásnál, fürdetésnél, hozta a pelenkát, popsikendőt stb. Ténylegesen kb. 1 éves kor után játszottak együtt, amikor a kicsi is tudott már menni.
2017. máj. 24. 14:50
3/9 anonim válasza:
Oszinten szolva egy keteves szamara a 4 honapos olyan mint egy hangot kiado plussjatek......fekszik es neha hangot ad. Eleve a gyerekek 3-4 eves korig nem egymassal, hanem egymas mellett jatszanak (legtobbje), de a 4 honapos meg olyan szinten pici hogy a keteves kb annyit erzekel belole hogy az a cuki valami ami elvinja neha anya figyelmet tolem.
Amikor majd a kicsi ott tart, hogy formabedobozik, meg nagymeretu kockat rak ossze, vagy puzzle-t, akkor a nagyobb gyerek mar elobb fog tartani. Szoval meg jopar ev mire pl mindketten ellesznek egy doboz duplo-val.
2017. máj. 24. 14:51
4/9 anonim válasza:
Lehet, hogy soha nem fognak egymással játszani.
Ezt nem lehet előre tudni.
De minimum 2-4 éveseknek kell lenniük szerintem, hisz egy 1-1,5 éves sem játszik még úgy el.
2017. máj. 24. 15:03
5/9 anonim válasza:
Nálunk a nagyobb 4, a kicsi 2 éves. Most kezdenek igazán egymással játszani. (Orvososat, boltosat stb) A gyerekek kb. 2 éves korukig, csak egymás mellett játszanak.
2017. máj. 24. 15:41
6/9 anonim válasza:
Majd ha mindegyik ovis lesz, előbb nem nagyon.
2017. máj. 24. 15:42
7/9 anonim válasza:
Nálunk kb. másfél éves volt a kicsi és 3 a nagy, amikor lettek közös dolgaik. Pl. Katicabogár szekírozása. :-)
2017. máj. 24. 16:20
8/9 anonim válasza:
Húgom és köztem 2 év 2 hónap van, soha nem játszottunk együtt, nem is szerettük egymást kicsiként.
2017. máj. 24. 17:19
9/9 anonim válasza:
nekem 8 hós a kicsi, 3 éves lesz a nagy. megmondom őszintén én imádkoznék hogy kerülje el a nagy a kicsit..állandóan a sarkában lohol, kúszik utána, ölelgeti puszilgatja - cskahogy a kicsi ezt utálja, ő szeret egyedül, öntörvényűen menni ide oda, nem szereti ha húzzák vonják, tapadnak hozzá, rakosgatják ide oda..állandóan hisztizik sőt fél a nagytól már emiatt, folyton mellettük kell ülnöm...egyébként úgy eljátszanának - ha a nagy nem keresné folyamatosan a testi kontaktust is...most pl főzöcskézett a nagy, adta a kicsinek, hogy tessék itt a csirke, itt van a padlizsán, edd meg - akkor a kicsi megkóstolta stb. szóval el tesznek vesznek, a nagy adogatja a kezébe a dolgokat ő meg nézegeti..az ember azt gondolná, én már nem is kellek, juhú és végre, de nem, mert a következő pillanatban csak játékból megkopogtatja a kicsi fejét a nagy, amire az üvölteni kezd :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!