Rendszer bevezetése? Ötletek? Ez így jó lehet? Napi rutin, praktikákat osszunk meg egymással.
Próbálok rendszert vinni az életünkbe több kevesebb sikerrel.
Apuka 3 műszakos, ez kicsit megnehezíti a helyzetet.
-Reggel felkelünk kicsit ébredezünk az ágyban.
-Felöltöztetem, én is felöltözök.
-Összerakjuk a szobát-szobákat.
-Reggelizünk, mikor mit, változó.
(Főtt tojás, rántotta, krumpli, répa, vajas kenyér, paprika, paradicsom, avokádó,stb)
-Játszunk.
-Eszik egy kis gyümölcsöt.
-Alszik kb 8-10 óra környékén.
-Ebédel. Általában azt amit mi is.
-Játszunk.
-12-15-ig bezárólag alszik valamikor még egyet.
-Játszunk.
-Fürdéshez összekészülünk. Szobát összerakjuk, vizet csinálunk. Ha itthon van apa akkor ő csinálja ezeket ha nincs akkor együtt.
Ha kész a víz , utána fogat mos, bele ül, utána jön a D-vitamin, törölközés, öltözés és a vacsora.
Utána pedig alvás.
Na a kinti séta az még igen változó. De vajon hová lenne praktikusabb beilleszteni? Délelőttre vagy délutánra?
Amikor főzni is kell, akkor hogyan csináljátok? Olyankor azért mosogatni is kell meg előkészíteni a dolgokat. Eddig vagy felcsatoltam. Vagy részletekbe csináltam. Vagy közben láb alatt volt. De hátha valakinek van bevált praktikája.:)
Én viszem délelőtt is sétálni, meg gyakran délután is. Az alvásidőre időzítem, mert szeret nagyokat aludni babakocsiban, pláne a hidegben.
Ha a lakásban alszik, akkor le sem tudom tenni, mert cicin alszik el, ha lerakom, felkel.
"Ha kész a víz , utána fogat mos, bele ül, utána jön a D-vitamin, törölközés, öltözés és a vacsora"
D-vitamint csakis reggel szabad adni! Felélénkíti. Volt itt anyuka, akinek több mint egy évig nem aludt el rendesen a babája, mire a hozzászólásokból rájött, hogy nem szabadott volna este adnia.
Nekünk hordozó van, nincs babakocsi. De ő is szeret benne aludni, csak szerintem jobb azért ha fekve alszik. Egyébként ő is cicin alszik, de ilyenkor mellé fekszem és az ágyon hagyom.
Próbáltuk reggel, nekem jobban bevált este. Egyáltalán nem élénkebb tőle.
1 evesemmel
5-6 kozott ebredes, 120 ml tapszer
7-fel 8 reggeli
jatek, en addig elmosogatok, meg elokeszulok az ebedhez, ha kell
fel 9-9 korul elindulunk a jatszoterre
10-fel 11 hazajovunk, tizorai
12 elott 120 ml tapszer, 12tol alszik fel 2-2ig addig fozok
2kor ebed, majd osszekeszulunk es kimegyunk megint jatszoterre/setalni/boltba mikor mi kell
kint vagyunk 4-5-ig, ilyenkor kint uzsonnazik
hazaerunk, jatek, elokeszulunk egyutt a vacsorahoz
6 vacsora, furdes, 200 ml tapszer es alvas 7-8 kozott
Mit csináltok a játszótéren?
Nálunk nincs el egyedül, olyan mint egy kis pincsikutya. Amerre megyek arra jön.
Kérdés még hogy mit csináltok kint annyi időt?
Egy-másfél órát szoktam levinni de az is nehezen van meg. Főleg hogy még nem tud járni.😅
Nekem pár nap múlva lesz 1 éves.
Reggel 6/7/8-kor ébredés, néha hajnalban érkezik a kaki :D
Ébredés után öltözünk, vetközünk, szellőztetünk, fogat, arcot mosunk. Majd ébredés után 1 órával reggeli. Bármi amit én eszem.
Reggeli után, én elpakolok, mosogatok, porszivózom, ő addig szöszöl a könyveivel, játékaival. Aztán játszom vele, majd 9/10 környékén mese olvasás, aztán cicin elaszik 2-3 órát.
Ébredés után 1 órával ebédelünk, majd ebéd után elmegyünk egy 3-4 órás sétára.
Vagy viszek itthonról gyümölcsöt, pufit, kölesgolyót és egy csendes helyen meguzsonnázunk. De van, hogy veszek valamit a pékségben és azt esszük meg.
Játszóterezünk is. Imád hintázni, a kismotorokon ücsörögni. Még nem jár, így négykézláb mászkál fel és alá.
Haza érve játszunk, képeskönyvet nézünk vagy csak ő szöszöl egymagában, vagy az apukájával játszik.
7-kor vacsorázunk, fél 8-kor fürdés, 8 után picivel cicivel alvás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!