Nem mászik és nem is ült fel még egyedül 7.5hós kisfiam! Már nagyon félek hogy baj van vele! Ha fekszik és nyujtom az ujjam megfogja és felhuzza magát! Én csinálok vmit rosszul? Vagy mi történik?
http://www.youtube.com/watch?v=nRME1hQuvws&feature=related
Nagyon jó mozgásfejlesztő videó.
Mindkét gyerekem 8 hónaposan, 2-3 hét leforgása alatt tanult meg egyedül felülni, felállni és mászni.
A kisebbik most 12 hónapos, és 11 hónapos kora óta sétál is, már széltében-hosszában bejárja a házat, de mellette mászik is, mint a gép, lépcsőn felfelé, lefelé, ágyra, székre fel-le.
Épp tegnap volt itt a védőnéni, és nagyon megdícsérte, milyen jó mozgású.
Úgyhogy egyáltalán nem vagytok elmaradva!!!!
utolsó vagyok: ne csinálj semmit, amivel fejleszteni próbálod, egyelőre a világon semmi szükség rá! Azzal, hogy felhúzod ülésbe, nem fog hamarabb megtanulni ülni, mert nem ezzel a technikával tanulnak egyedül felülni a babák, hanem majd amikor már négykézláb állnak, melléülnek a lábuknak, később a kéztámaszt is elengedik. Vagy hátraülnek a sarkukra.
Egyszóval semmit ne csinálj! Legyen jó nagy tere mozogni, a többit bízd rá!
így van, ahogy utolsó mondja, izomból nem tud felülni, előbb a kúszás, mászás, állás és csak a végén az ülés, mert vagy állóhelyzetből teszi le magát vagy négykézláb helyzetből löki hátra magát.
Próbálgass kicsit úgy felülni, ahogy gondolod, hogy kéne neki. Jót tesz egy felnőttnek, de egy baba nem így csinálja.
Szerintem is jól fejlődik.
Nyugi, ha kúszik már, akkor biztos nincs semmi gond!
1 éves kisfiam is csak 8-9 hónaposan ült fel és kezdett el mászni 1-2 hét leforgása alatt, utána nem sokkal kapaszkodva fel is állt.
Viszont még nem áll egyedül és ebből kifolyólag nem is jár még.
A nagy fiam 4 éves, ő már 6,5 hósan felült, felállt, mászott, 10,5 hónaposan elindult.
Szóval nagyon eltérően fejlődnek a gyerekek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!