Önző vagyok, ha nem szeretnék több gyereket?
Figyelt kérdés
Korábban mindig azt gondoltam, hogy 2 gyerekem lesz, mert milyen jó egy testvér, de mióta megszületett az első gyerekem, azt érzem, nem szeretnék többet. Én így is teljesnek érzem a családunkat, és a szülés után óriási mélységeket éltem meg sajnos, amit még 1x nem szeretnék. Ráadásul 1 gyerekkel mi is mobilabbak vagyunk, sokkal inkább tudunk olyan életet élni és olyan színvonalon, mint amilyet szeretnénk. Önző vagyok emiatt? A második gyerek mellett csak az az 1 érvem van, hogy jó egy testvér, de az se biztos, hogy nem marnák állandóan egymást, ill. biztos min. 3-4 év lenne köztük (én még jó darabig képtelen lennék újra szülni), ami sok is lehet.2024. jan. 21. 11:32
11/12 anonim 

válasza:

Jól teszed. Én is nemrég mondtam, hogy biztos egyet sem szülnék, ha most kezdeném. Az egész életem ráment, az egészségem is. 33 éve "gyerekezek", s a kicsi még 15 éves. Még legalább van 5-6 év. Belefáradtam. Amúgy 4 gyerek van. A nagyok már felnőttek.
12/12 anonim 

válasza:

Először azt hittem én írtam ki a kérdést...hasonló gondolatok vannak bennem is.
Szerintem te a szíved mélyén vágysz még egy gyerekre,talán még magad előtt sem vallod be.de tudod,hogy nem bírnád. Ilyekor az észre kell hallgatni. Hiába akár sokat a szarka,ha nem bírja a farka.Ha még fiatal vagy,vársz pár évet,az is lehet,később megjön a lehetőség is,jobban leszel,úgy érzed jöhet még egy. De ne testvért akarj! Ne. Hanem még egy gyereket.
Én már 35 vagyok,és még nem teljesen egy éves ababám. Hallani sem akarok arról,hogy még egy gyerek,pedig erősen ketyeg az órám. Majd talán három év múlva,meglátjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!