Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 12 hós babám nevére figyel,...

12 hós babám nevére figyel, de mintha semmit se értene, amit mondok neki. Nem mutat tárgyakra, ha megkérdezem, hogy pl hol a maci. Nem mond értelmes szót, csak gagyog. Nem néz apára se ha kérdezem hol van apa. Vmi baj van? Hangokra, beszédre figyel.

Figyelt kérdés
Baba értelmi fejlődése

2024. jan. 17. 22:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Védőnő, gyerekorvos mit mond?
2024. jan. 17. 23:54
 2/11 anonim ***** válasza:
Szia. Szerintem nem gond még.
2024. jan. 18. 00:11
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A beszéd szerintem még bőven nem gond. Gondolom a többi sem, nekem csak azért furcsa, mert az én fiam viszonylag hamar kezdte ezt, hogy odament a macihoz, ha kérdeztem, vagy legalább kereste a szemével.

Ha kérdezel tőle valamit, akkor mit csinál? Csak néz rád, esetleg gondolkodik?

Más esetben mutogat, csak akkor nem, ha te kéred tőle?

Mit csinál, ha eléteszel egy könyvet?

2024. jan. 18. 00:58
 4/11 anonim ***** válasza:
13%

Visszanaradott.

Fejlesszed

2024. jan. 18. 00:59
 5/11 A kérdező kommentje:
Még nem kérdeztem tőlük, mozgása eddig mindig rendben volt, ott nem látom, hogy le lenne maradva, inkabb a megértés. Ha ő szeretne vmit, arra rá mutat, de ha mi kérdezzük, hogy hol van ez az, nem. Inkább csak néz ránk. Könyvet lapoz, nézeget. Abban ha nézegetjük mutat dolgokra, gagyarászik a képeknek, de ott sem mutat rá pl a macira, ha kérdezem, hogy hol van, de másra sem (kutya stb...). Ezért aggaszt, mert olvastam, hogy sok baba már keresi a tárgyakat ilyen idősen, ha kérdezik tőle hogy hol van, rá is mutatnak (tudom, hogy csak az ismerős tárgyakra).
2024. jan. 18. 03:26
 6/11 A kérdező kommentje:
Amúgy minden érdekli, mindent megnéz, ha tetszik neki vmi nevet, tapsol. Tárgyak helyére a lakásban emlékszik, minden másban korának megfelelő. Engem se a beszéd aggaszt, inkább az, hogy olyan mintha a miénket nem értené, testrészeket se mutatja.
2024. jan. 18. 03:49
 7/11 anonim válasza:
71%
Ilyen idős korban nehéz felismerni ha esetleg probléma lenne vele.Nekem a nagyobbik fiam autista neki is ezek a tünetek voltak.Persze ez nem jelenti azt hogy nálatok is lenne valami gond.Kb 2-2,5 éves korára kiderül hogy van e valami.De azt mondom hogy légy türelmes lehet csak későn érő tipus.
2024. jan. 18. 07:22
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy éves gyereknek még nem kell tudni egyáltalán a testrészeket, ha kérdezünk válaszolnia sem kell rá tudnia. Nem értem, miért várunk el ilyen dolgokat egy pici gyerektől.
2024. jan. 18. 07:43
 9/11 anonim válasza:
Nem várom el, de mikor kint volt a védőnő a 12 hós státuszon annyit mondott csak, hogy 1-2 dolgot illene megmutatni, de mást nem. Utana kezdtem ezek utan olvasi Tanácstalan vagyok, hogy baj van-e, vagy mit csináljak. Azt nem mondta, hogy le lenne maradva, vagy, hogy vogyem valahova, csak ennyit.
2024. jan. 18. 08:56
 10/11 anonim ***** válasza:
A kérdezőnek több accountja van?
2024. jan. 18. 09:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!